Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokon keresztelője miatt...

Rokon keresztelője miatt jogos, hogy nem mondom le a nyaralást?

Figyelt kérdés

Óriási balhé volt.

A nyaralásunkat mindig február elején foglaljuk le. Most is szerencsére folyamatos odafigyeléssel sikerült jó áron sikerült kifogni a repülőjegyet, szállást.

Anyósoméknál voltunk hétvégén ahol kiderült, hogy a másik unokájának, ő a férjem húgának a gyereke, pont akkora szervezik a keresztelőjét mikor megyünk nyaralni.

Na jött aztán a hiszti és a vergődés, hogy így mi lesz. Direkt ez a dátum a jó, a többi meghívott rokonnak is, blabla.

Mondta a férjem az anyjának, hogy nem tudunk mit csinálni, már le van foglalva/fizetve/felé fizetve. Napokig néztük a repülőt is, hogy ki fogjuk a jó árat azért a büdzsénk is véges.

Mikor hazajöttünk anyósom még írt egy üzenetet, hogy mélységesen csalódott bennem, hogy egy kicsit se vagyok rugalmas.

Én meg válaszoltam neki, hogy ha kifizeti a költségeket amiatt, mert dátumot módosítunk akkor nagyon szívesen.

Erre persze már nem válaszolt.

tegnap 14:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
97%
Még szép, hogy nem mondjátok le. Lezajlik a keresztelő nélkületek is, nehogy már...
tegnap 14:25
 2/31 anonim ***** válasza:
92%

"Direkt ez a dátum a jó, a többi meghívott rokonnak is, blabla."

Az mondjuk számomra elképzelhetetlen, hogy mindenki más tudott előre a datumrol, csak ti nem.

tegnap 14:33
 3/31 anonim ***** válasza:
97%

Ha én lennék a keresztanya, még elgondolkodnék. De akkor meg az lenne a gáz, hogy velem nem egyeztettek róla.

Ebben az esetben meg se fordulna a fejemben, hogy lemondom. Akármennyire a rokonom.

tegnap 14:33
 4/31 A kérdező kommentje:

Távolabbi rokonok lettek megkérdezve mert egybe lesz kötve egy családi bulival.

Mivel mi itt vagyunk a közelben és viszonylag rugalmasak is szoktunk lenni, többször találkozunk ezért nem volt égetően fontos az, hogy mi legyünk az elsők akiktől megkérdezik a dátumot.

tegnap 14:36
 5/31 anonim ***** válasza:
90%

4-re:

Eszerint a távoli rokonok jelenléte fontosabb a keresztelőn, mint a tiétek.

Én ezt dörgölném anyós orra alá.

Egyébként az ifjú szülők is problémát csináltak ebből, vagy csak anyós-após?

Mert sokszor tapasztaltam, hogy a szülők csinálják ilyenekből a feszültséget, miközben két testvér-házaspár egyike sem csinálna ebből problémát.

tegnap 14:42
 6/31 anonim ***** válasza:
87%

Pont a legközelebbi rokonnal nem egyeztetik? Akkor így jártak. Én se pakolásznék át semmit, főleg nem olyasmit, amiből anyagi veszteségem van.

Majd a következő gyereknél - ha szeretnék, hogy ott legyetek- akkor idejében egyeztetnek veletek is.

Pont nem érdekelne sem a vergődésük, sem a keresztelő.

tegnap 14:44
 7/31 A kérdező kommentje:

Nem így mondanám, hogy fontosabb az ő jelenlétük.

Valahogy így alakult, hogy mindig ahhoz igazodott egy ilyen családi buli ahogy a távoli rokonok ráértek.

Eddig nem is volt ebből gond.

tegnap 14:51
 8/31 anonim ***** válasza:
95%
Persze hogy jogos, nem is értem hogy merül fel hogy majd emiatt lemondjátok a lefoglalt utat.. elég nonszensz ötlet.
tegnap 14:56
 9/31 anonim ***** válasza:
96%
Az is erdekes, hogy anyosod neked pampog uzenetben. Miert nem a fianak (a ferjednek) ugat? Neki nem mer?
tegnap 15:18
 10/31 anonim ***** válasza:
7%
Nem is akarsz menni. Nem baj, csak akkor ne játszd az eszed. Ha tudom, hogy ilyen családi esemény várható, rákérdezek szervezés előtt és ennyi.
tegnap 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!