Tényleg bunkóság tőlem, hogy nem akarom vállalni a keresztapaságot?
Szerintem jól látod a dolgot én is hasonlóan csinálnám.
De a keresztszülőknek nem kell egy párnak lenniük, lehet valakinek csak keresztanyja /-apja stb.
Szerintem meg lehet érteni az álláspontodat.
Két szempontból sem kéne vállalnod. Először azért, mert keresztszülőnek valakit választunk, nem valakinek a párját. Olyan ember legyen, aki érti és vállalja azt a feladatot és példamutatást, amit ez jelent. A pár tagjai egymásnak megfelelnek, de nem biztos, hogy teljes mértékben beleillik az az ember a képbe külön személyként is. Ha idegen lennél, akkor te lennél a megfelelő ember a gyerek keresztapjának? Valószínűleg nem.
A másik, hogy egy szakítás válás még nem jelent semmit. Ha valaki belemegy ebbe, az a párja nélkül is tartja a kapcsolatot a gyerekkel és szüleivel. Te a baratnőddel való szakítás esetén már előre vetíted, hogy szeretnél eltűnni a családja látóteréből is, így semmiképp sem vagy biztos pont.
Az én keresztapám is elvált, aztán újra nősült és én csak felnőttként tudtam meg, hogy nem ő az "igazi" keresztanyám. Nagyok törődött velem és sokat találkoztunk, nekem fontos személy volt gyerekkoromban.
10, Nincs köze a házassághoz, lehetnek mindketten, de lehetne csak a nő is.
Mi hasonlóan vagyunk (csak mi bevállaltuk), külön-külön lettünk keresztanya és keresztapa, a szertartás során mondhatni mellékes, hogy egy pár vagyunk - csak a papnak nem volt az, hogy illene már megesküni. :D
Az azonos felekezet pl. fontosabb, hogy legalább az egyik keresztszülőé azonos legyen a gyerekével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!