Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg bunkóság tőlem, hogy...

Tényleg bunkóság tőlem, hogy nem akarom vállalni a keresztapaságot?

Figyelt kérdés
A párom nővére babát vàr ès a párom szerint ő lesz a keresztanya én meg a keresztapa, mert ők már ezt megbeszélték. Na én itt mondom, hogy álljunk meg egy szóra, mert először is ezt megszokták kérdezni, hogy vállalom-e. Elvileg felfognak majd kérni, amikor áthívnak minket ebédelni, de mondtam, hogy én nem fogom vállalni mégpedig azért, mert két éve vagyunk együtt fiatalok vagyunk (én 24 ő 22) és szeressük egymást, de mèg bármi lehet ebből ès nem akarom azt, ami nálam volt, hogy a keresztanyám konkrétan nem is ismerem, mert a nagybátyámmal (aki a keresztapám) a keresztelő után rá egy évre szét mentek. Mondtam, hogy megfogom mondani, hogy nem vállalom ugyan, de ha mi együtt maradunk természetesen úgy fogok rà tekinteni, mint a keresztfiamra. Viszont a párom nem akarja ezt elfogadni, azzal jön, hogy így megfogom utáltatni magam a családjával, meg, hogy az ilyet nem illik visszautasítani.

2023. ápr. 24. 05:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem bunkóság, szerintem te gondolkodol normálisan. A szülőknek kéne felérniük ésszel, hogy nem vagytok régóta együtt. Nem is ajarod vállalni, minek erőltetik. Jól írják a kommentekben, nem kötelező párt választani keresztszülőknek. Lehetne a keresztapa más, egy régi barátjuk.

Amúgy én se ismertem a keresztszüleimet. Anyám legjobb barátnője és a pasija volt akit választottak. Kb 2-3 éves voltam mikor szakítottak, és nem is hallottunk utána róluk. A legjobb barátság is valamiért megszűnt.

2023. ápr. 24. 07:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkóság
2023. ápr. 24. 09:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen érthetőek az érveid.

Leginkább azzal érvelj, hogy nem vagytok házasok, nem volt még eljegyzés sem, nem köteleződtetek el egymás mellett és ha szétmentek, te kikerülsz a rokonságból, szegény kisgyereknek meg nem lesz keresztapja. Tehát a gyerek érdekét hozd elő, azzal érvelj. Ezt meg kell, hogy értsék.

2023. ápr. 24. 09:29
 14/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem kötelező vállanod a keresztszülőséget. Hagyományosan egy keresztszülő is elég. Igazad van abban h sokszor a nem vallásosak csapnak mizériát. Nálunk én hívő vagyok, nem vallásosat irtam direkt. Itt meg rank akarták erőltetni magukat a tesóék, holott alkalmatlanok a hagyományos keresztszülői feladatokra. Egy családbarátot fogok megkerni rá, aki hit szerint él, vagy pedig a plébános segítségét fogom kérni, mert ugyanis azt is lehet. És ő keres egy keresztszülőt ha a másik nem tudja vállalni
2023. ápr. 24. 10:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem bunkóság. Nálunk is egy keresztszülője van a gyereknek, akit felkértünk, nem vállalta más okból. Eszünkbe se jutott megsértődni, azóta is jó a kapcsolat. Nem az volt a szándéka, hogy megbántson, ahogy a tied sem az. Sőt, nagyon is józanul gondolkodsz. Én is csak olyan gyermeket keresztelnék meg, akinek biztosan az élete része maradok.
2023. ápr. 24. 18:36
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg se kértek, minek ezen agyalni. Mondd meg a barátnődnek, hogy a tesója csak őt kérje fel. Teljesen érthető, hogy nem akarod vállalni.
2023. ápr. 25. 07:12
 17/17 anonim ***** válasza:
37%

Nem fognak felkérni, hanem közölni fogják, hogy te leszel és kész. Ahogy gyakorlatilag már meg is tették.

Igen, bunkóság visszautasítani, ettől függetlenül megteheted, de utálni fognak, ez ezzel jár.

Egyébkétn meg ennek a "titulusnak" kb- semmi jelentősége nincs ma már. Jobb a békesség alapon megköszönöd aztán kész. Ha szakítotok, el is felejtheted.

2023. ápr. 26. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!