Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokon keresztelője miatt...

Rokon keresztelője miatt jogos, hogy nem mondom le a nyaralást?

Figyelt kérdés

Óriási balhé volt.

A nyaralásunkat mindig február elején foglaljuk le. Most is szerencsére folyamatos odafigyeléssel sikerült jó áron sikerült kifogni a repülőjegyet, szállást.

Anyósoméknál voltunk hétvégén ahol kiderült, hogy a másik unokájának, ő a férjem húgának a gyereke, pont akkora szervezik a keresztelőjét mikor megyünk nyaralni.

Na jött aztán a hiszti és a vergődés, hogy így mi lesz. Direkt ez a dátum a jó, a többi meghívott rokonnak is, blabla.

Mondta a férjem az anyjának, hogy nem tudunk mit csinálni, már le van foglalva/fizetve/felé fizetve. Napokig néztük a repülőt is, hogy ki fogjuk a jó árat azért a büdzsénk is véges.

Mikor hazajöttünk anyósom még írt egy üzenetet, hogy mélységesen csalódott bennem, hogy egy kicsit se vagyok rugalmas.

Én meg válaszoltam neki, hogy ha kifizeti a költségeket amiatt, mert dátumot módosítunk akkor nagyon szívesen.

Erre persze már nem válaszolt.

tegnap 14:20
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

A férjem leosztotta személyesen, és gondolta ezért ő meg engem megpróbál, nem tudom.

Hát nem tudtuk, hogy ilyen esemény várható, eddig nem volt róla szó.

tegnap 15:25
 12/32 anonim ***** válasza:
9%
Lehetne az ilyen sztorikat a "botrány" meg a "vergődés" szavak nélkül leírni? Ettől nem fogom a másik oldalt negatívabban látni.
tegnap 15:27
 13/32 anonim ***** válasza:
91%

Ha én lennék ilyen helyzetben, mint a férjed tesójáék, akkor a nyárra kitűzött keresztelő időpontját módosítanám februárban ahelyett, hogy a tesóméknak kéne egy már megszervezetett, befizetett nyaralást átvariálniuk plusz költséggel. Ha már nem volt annyi előrelátás bennem, hogy őket is megkérdezzem, nem csak a távoli rokonokat.

Nekem is furcsa, hogy anyósod nem a férjeddel akarja ezt lemeccselni. Én biztos megkérdezném a helyetekben a szülőket, hogy lehetne-e a keresztelő időpontját áttenni nektek alkalmas időpontra, és nem hagynám, hogy az anyósom jöjjön ezzel az érzelmi zsarolásos játszmával.

tegnap 15:28
 14/32 A kérdező kommentje:
Nem kell negatívan látni.
tegnap 15:29
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Ez nagyon realisztikus, hogy minden program előtt körbekérdezd az egész rokonságot, hogy engedélyezik-e számodra a kimenőt x napon... :D

tegnap 15:31
 16/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem lesz egyikőtök sem keresztszülő, így nélkületek is remekül meg lehet keresztelni a gyereket.

Sima vendégként pedig magyarázkodnod sem kéne, miért nem tudsz ott lenni. Az "illik" meg rokon kifogások nem számítanak vitaalapnak szerintem.

tegnap 15:33
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, nem válaszoltál az egyik kérdésemre.

A sógornőd és testvére hogyan reagált, amikor mindez kiderült? Ugyanúgy, mint anyósod, vagy ők nem csináltak volna ebből problémát? Mert az a vicc, hogy nem is anyósod gyerekét keresztelik meg, mégis ahogy látom, leginkább ő kattog ezen.

tegnap 15:47
 18/32 anonim ***** válasza:
1%
15, meg fogsz lepődni, mi meg szoktuk beszélni, ha tudjuk, hogy ilyen várható. Nem mindenki tuskö vadember, aki gyűlöli a családot ..
tegnap 15:48
 19/32 anonim ***** válasza:
98%

Én meg nem szoktam az összes rokonomtól engedélyt kérni, ha látunk egy jó ajánlatot akkor foglalunk. Ettől még nem gyűlölöm a családom, akárhogy szeretnéd így beállítani. (A rokonaim ugyanígy nem kérnek tőlem engedélyt, hogy nyaralhassanak.)

tegnap 15:52
 20/32 anonim ***** válasza:
90%
Jogos, hogy nem mondod le, majd elfogadják, ne foglalkozz vele. Annyit közölhetsz, hogy legközelebb veletek is egyeztessenek, különben programütközés lehet.
tegnap 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!