Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elmenjek a rokonom esküvőjére...

Elmenjek a rokonom esküvőjére (unokatesóm) ha már évek óta nem beszéltünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Unokatesóm meghívott engem és páromat az esküvőjére. Viszont én már évek óta nem beszéltem vele. Azt hiszem 2020-ban beszélhettem vele utoljára egy másik esküvőn. Örülök, hogy meghívott de a párját nem is ismerem, és ugye vele se tartjuk a kapcsolatot. Annak pedig semmi értelmét nem látom, hogy elmenjünk és kvázi csak ott legyünk. Az 5 évvel ezelőtti esküvőn is úgy érzem teljesen feleslegesen voltunk, az is az egyik unokatesóm esküvője volt. Nyilvánvalóan azokkal a rokonokkal, barátokkal foglalkoztak akikkel sűrűbben beszélnek, így nem is értettem minket minek hívtak. Mi csak egész este ültünk és egymással beszélgettünk, meg azokkal a rokonaimmal akiket ismerek és ott voltak.

Szóval nem látom értelmét, hogy elmenjünk. Régen jó volt a viszonyom mindkét unokatesómmal, sokat játszottunk együtt, de felnőttként eltávolodtunk.

Viszont a közös nagymamánk szeretné, hogy menjünk.

ma 16:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem megyek olyan helyre, amit nem tartok értelmes ötletnek. Csak azért, mert szokás vagy más szeretné, teljeseen fölösleges.
ma 17:04
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

Ilyenkor szokták felmelegíteni a kihűlőben levő kapcsolatokat a rokonok, akik a hétköznapokban már kezdtek eltávolodni egymástól.

Ha elmentek, ne üljetek ketten elkülönülve, hanem keveredjetek, ismerkedjetek az új rokonokkal is. Jó mulatást!

ma 17:19
 3/17 A kérdező kommentje:

1-es én is így gondolom.

2-es jó lenne ha így lenne, de ahogy írtam az 5 évvel ezelőttin sem volt ez. Ráadásul én nem is vagyok olyan beállítottságú aki csak úgy odamegy ismeretlenekhez (új rokonok) barátkozni. A régi rokonaimmal beszélgettem keveset, de kb ennyi.

ma 17:26
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

2 jól le lett pontozza, pedig én is így gondolom, hogy attól,hogy nem ismersz sok embert, a pároddal még jól érezheted magad. Vagy szórakozóhelyre, étterembe, strandra, nyaralni is úgy jártok, hogy ültök csendben egymás mellett, mert nem ismertek ott másokat? 🥴

Ettől függetlenül, mondhatsz nemet.

ma 17:33
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Jó alkalom a kihűlt kapcsolat felfrissítésére, ha amúgy nem vagytok összeveszve. Esztek egy jót a pároddal, esetleg táncoltok, ha az a program, és váltotok 5 mondatot az ifjú párral. Ha nem akarsz, nem mész, de akkor tudjál róla, hogy soha többet nem fogtok beszélni egymással. (Vagy esetleg fizetni nem akarsz?)
ma 17:37
 6/17 A kérdező kommentje:

4-es

Egy esküvő mióta hasonlít a strandhoz, étteremhez vagy bármi máshoz?

Az esküvő az ifjú párról szól, azaz ő napjuk, miattuk vannak ott mások, mindenki őket ünnepli. Máshol pld étteremben is ez van?

Nem akarom elrontani a napjukat azzal hogy csak ülünk majd ott kukán.

Tudod esküvőn mindenféle játék is szokott lenni, amik sokkal jobbak ha olyanokkal vagy akikkel szoros a viszony.

5-ös

Eddig se beszéltünk már évek óta. Neked is azt tudom írni, hogy az esküvő az ifjú párról szól. Nem akarom elrontani azzal, hogy csak ott vagyunk. Ha ezért nem fog velem soha többet beszélni nagyon sajnálom. Bár őszintén azt se értem aki így gondolkodik. Sok esküvőn voltam már. Ezek közül pont azok nem voltak jók ahova azért hívtak rokonokat mert szokás, közben meg mindenki ült kukán, mert a közös programokon nem volt kedvük részt venni, a ceremóniamester is izzadva próbálta őket megmozgatni. Míg azokon az esküvőkön ahol azok voltak akik napi kapcsolatban voltak a párral fergeteges buli volt és mindenki jól érezte magát, nem is kellett külön program mert mindenki ment magától táncolni.

Szóval nem, nem a pénzről szól. Eleve tahóság erre fogni. Hanem csak nem akarok úgy menni, hogy évek óta nem beszéltünk.

ma 18:34
 7/17 anonim ***** válasza:
78%

2-es vagyok

Ha eldöntötted, hogy nem mentek, akkor már miért írtad ki a kérdést? Mert még tétovázol?

Először a közös rokonokkal lehet beszélgetni, és előbb utóbb az új rokonok is bevonódnak, hiszen már ők is a rokonsághoz tartoznak. Odamennek egymáshoz, bemutatják magukat: szia Józsi vagyok, a menyasszony nagybátyja, te is megmondod a neved, kinek, milyen rokona vagy, isztok egyet, megbeszélitek, melyik a legfinomabb süti, milyen a zene, és kész az ismeretség. Táncoltok, esztek, isztok. Nem olyan bonyolult...

ma 18:48
 8/17 anonim ***** válasza:
37%

" Nem olyan bonyolult.."

CSAK MINEK? Utána megint évekig nem találkoznak senkivel, sem a közös rokonokkal, sem a mási fél rokonságával.

Az egész csak kényelemetlen feszengés lenne, és semmi, de semmi értelme.

ma 18:54
 9/17 anonim ***** válasza:
71%
Én a nagymamám kedvéért megtenném.
ma 19:09
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

8# " Utána megint évekig nem találkoznak senkivel, "

Vagy azontúl majd gyakrabban összejárnak. Az is lehet.

ma 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!