Azokhoz szól a kérdésem, akik 2000 előtt születtek. Titeket elvittek gyerekkorotokban temetésekre?
Én 95-ös vagyok. A legtöbb temetésre elvittek már egész pici koromban, még a távolabbi rokonokéhoz vagy akár ismerős temetésére is. Viszont egyre inkább látom/láttam, a rokonságomban meg az ismeretstégemben, hogy a 10 alatti gyerekeket inkább nem viszik el, hanem rábízzák valakire. Vèletlenül sem akarok bele szólni kinél, mi a szokás ilyen téren, csak érdekel, hogy ez mikor lett szokás.
-Hány évesek voltatok amikor először vittek? (Tisztában vagyok itt azzal, hogy, ha valakit mondjuk csak 13 évesen vittek először az azért is lehet mert, nem történt halál eset előtte a környezetében)
-Közeli vagy távoli volt a hozzátartozó/ ismerős?
1982-es vagyok. 1987-ben apai nagymamám brutális, bestiális kegyetlenséggel meggyilkolta férjét, az én apai nagypapámat, majd azzal a lendülettel magával is végzett. Apám majdnem beleőrült, iszonyatos sebességgel nőzni kezdett, 2 hetenként más nő (Ekkor 5 éves voltam, így az ő temetésükön még értelemszerűen aligha voltam ott.)
Mamám 2014-ben halt meg váratlanul, még előtte megfőzte az ebédet, lefeküdt, és felkelt,hirtelen felállt, majd egy pillanat múlva összeesett, és 2 óra múlva - kórházban - meghalt. Az ő halála már nagyon megviselt, nagyon közel állt hozzám lelkileg, így az ő halála nagyon megrázott, és a temetésén természetesen ott voltam - hamvasztva lett szegény. Papám ugyanúgy hamvasztva lett 3 évvel később, amikor meghalt (2017) és ugyanúgy ott voltam a temetésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!