Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Azokhoz szól a kérdésem, akik...

Azokhoz szól a kérdésem, akik 2000 előtt születtek. Titeket elvittek gyerekkorotokban temetésekre?

Figyelt kérdés

Én 95-ös vagyok. A legtöbb temetésre elvittek már egész pici koromban, még a távolabbi rokonokéhoz vagy akár ismerős temetésére is. Viszont egyre inkább látom/láttam, a rokonságomban meg az ismeretstégemben, hogy a 10 alatti gyerekeket inkább nem viszik el, hanem rábízzák valakire. Vèletlenül sem akarok bele szólni kinél, mi a szokás ilyen téren, csak érdekel, hogy ez mikor lett szokás.

-Hány évesek voltatok amikor először vittek? (Tisztában vagyok itt azzal, hogy, ha valakit mondjuk csak 13 évesen vittek először az azért is lehet mert, nem történt halál eset előtte a környezetében)

-Közeli vagy távoli volt a hozzátartozó/ ismerős?

2022. febr. 14. 12:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
67%
94ben születtem. Kb 5 éves voltam mikor elvittek egy temetésre. Magamra is hagytak kicsit, mert elmentek cigizni. Amikor kerestem őket, a hullánál lyukadtam ki. Elég fura élmény volt. Emlékszek hogy nyitva volt kicsit a szája. Nagyapámnak valami ismerőse volt. Nem tudom minek kellett mennem. Más esetekban lazán otthon hagytak egyedül..
2022. febr. 14. 14:21
 32/64 anonim ***** válasza:
71%

1982-es vagyok. 1987-ben apai nagymamám brutális, bestiális kegyetlenséggel meggyilkolta férjét, az én apai nagypapámat, majd azzal a lendülettel magával is végzett. Apám majdnem beleőrült, iszonyatos sebességgel nőzni kezdett, 2 hetenként más nő (Ekkor 5 éves voltam, így az ő temetésükön még értelemszerűen aligha voltam ott.)

Mamám 2014-ben halt meg váratlanul, még előtte megfőzte az ebédet, lefeküdt, és felkelt,hirtelen felállt, majd egy pillanat múlva összeesett, és 2 óra múlva - kórházban - meghalt. Az ő halála már nagyon megviselt, nagyon közel állt hozzám lelkileg, így az ő halála nagyon megrázott, és a temetésén természetesen ott voltam - hamvasztva lett szegény. Papám ugyanúgy hamvasztva lett 3 évvel később, amikor meghalt (2017) és ugyanúgy ott voltam a temetésén.

2022. febr. 14. 14:22
 33/64 anonim ***** válasza:
91%
93-as vagyok, már ovisként vittek temetésre. Nem tudom, hogy kié volt, annyi biztos, hogy nem rokoné
2022. febr. 14. 14:24
 34/64 anonim ***** válasza:
39%
31, 32 feltette az i-re a pontot. :-(
2022. febr. 14. 14:32
 35/64 anonim ***** válasza:
46%
A fiam 6 éves volt, amikor meghalt a nagymamája. Nem vittem magammal, december volt és sokat kellett utazni is. Marad a szomszédban, az osztálytársainak szülei vigyáztak rá.
2022. febr. 14. 14:33
 36/64 anonim ***** válasza:
26%
34: Én vagyok 32. Mivel tettem fel az i-re a pontot? :-( sorry (szóval bocsánat, ha valami bántót sikerült írni, nem akartam.)
2022. febr. 14. 14:34
 37/64 anonim ***** válasza:
39%
13 évesen voltam először. Akkor is közeli hozzátartozóén. Kiskoromban nem vittek, és nem is bánom.
2022. febr. 14. 14:37
 38/64 anonim ***** válasza:
32%
Nem bántót írtál, hanem valami végtelenül szomorút. És a 31-es is. Mindketten nagyon szar dolgokon mentetek keresztül gyerekként.
2022. febr. 14. 14:38
 39/64 anonim ***** válasza:
90%
80-as vagyok. Először 6 évesen vittek a dédim temetésére. Nem nagyon emlékszem rá, nem viselt meg. Előtte szépen elmondták az élet - halál dolgot.
2022. febr. 14. 14:58
 40/64 anonim ***** válasza:
48%
99-es vagyok, 2 éve voltam először és eddig utoljára temetésen, papámat temettük. Hamvasztva volt szóval csak egy pici urna volt, nem ilyen nagy koporsós temetés mint a filmekben. A héten lesz pont életem második temetése, ő nem rokon hanem osztálytárs volt és szintén hamvasztva lett, de elvileg koporsós temetés lesz, amit el se tudok képzelni hogy milyen. (A családja ragaszkodik a koporsóhoz mert mindenkit úgy temettek el a családban eddig, viszont hamvasztani muszáj volt mert oltás után pár nappal kapott szívizomgyulladást, doki hazaküldte hogy normális mellékhatás majd elmúlik és próbálták eltusolni)
2022. febr. 14. 15:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!