Azokhoz szól a kérdésem, akik 2000 előtt születtek. Titeket elvittek gyerekkorotokban temetésekre?
Én 95-ös vagyok. A legtöbb temetésre elvittek már egész pici koromban, még a távolabbi rokonokéhoz vagy akár ismerős temetésére is. Viszont egyre inkább látom/láttam, a rokonságomban meg az ismeretstégemben, hogy a 10 alatti gyerekeket inkább nem viszik el, hanem rábízzák valakire. Vèletlenül sem akarok bele szólni kinél, mi a szokás ilyen téren, csak érdekel, hogy ez mikor lett szokás.
-Hány évesek voltatok amikor először vittek? (Tisztában vagyok itt azzal, hogy, ha valakit mondjuk csak 13 évesen vittek először az azért is lehet mert, nem történt halál eset előtte a környezetében)
-Közeli vagy távoli volt a hozzátartozó/ ismerős?
20!
Miért csaptad volna ki a biztosítékot? Írtál egy felvetést, én pedig a saját példámmal megcáfoltam. Mindenféle negatív fennhang nélkül
'85-ös vagyok, '94-ben vittek először temetésre, nagypapám egyik nővérét temettük akkor. Másik nagypapáméra még nem vittek, ő akkor halt meg, amikor még csak 5 éves voltam, ugyanúgy nem vittek az egyik dédimnek a temetésére sem, amikor még csak 3 éves voltam.
10 éves korom után már mindig vittek temetésre, amikor meghalt bármelyik rokon, ill. nagyszülők. (Igaz, nagymamáim nem olyan rég, 4, ill. 5 éve haltak meg, már bőven felnőtt koromban.)
24.
nem neked szólt, másfél percen belül pontoztak le, mint még senkit a kérdés alatt. Erre reagáltam, nem a te válaszodra :-)
27.
azt nem szabadott volna. nagyon sajnálom.
Szia, én 21 vagyok (szóval pont 2000-res, tudom), engem gyakran vittek gyerekként, amikor a faluban meghalt valaki. Kb évi 1-2x lehettem temetésen.
Az elsőn 6 éves voltam, a dédmamám temetése volt…
De amúgy igazad van, nekem is feltűnt, hogy mostanában ezt máshogy csinálják a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!