Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire elfogadható viselkedés?

Figyelt kérdés
A történet röviden. Hétvégén meglátogattuk a nagynénéméket Balatonon. A húgom fogyókúrázik, nem ebédelt... Lementünk a partra sétálni, és vett magának salátát, és rántott halrudakat. Majd a gyerekeim előtt elkezdett enni, a gyerekeim 7-5 évesek... A gyerekeim ott ültek, és még egy kóstolót sem adott, pedig kértek, mert hogy a gyerekek már ettek, ő meg most eszik először, és fogyókúrázik, nem eszik mást... Fogtam őket és arrébb menünk, mert annyira kellemetlen volt.
2021. nov. 11. 13:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeket meg kell tanítani hogy ne kéregessenek.

Ha éhesek akkor tőled kellet volna kérniük nem a húgodtól, ugyanis ö nem köteles adni belőle.

Vagy vetél volna még egy adagot és elosztod a gyerekek közt és békén hagyod a nővéredet, vagy marad az amit csináltál hogy kummogsz a gyerekekkel.

2021. nov. 12. 08:50
 32/49 anonim ***** válasza:
92%

Még a kiskutyát is leszoktatják a kéregetésről párhónapos korában....

A húgod kajájához SEMMI közötök, a gyerekeidnek SEM!

2021. nov. 12. 10:11
 33/49 anonim ***** válasza:
22%
Na jólvan azért a gyereket nem kell kutyához és kéregetőkhöz hasonlítgatni. Kicsit már átestek azért a ló túl oldalára. Kóstolót kértek és nem az egészet akarták megenni. Ilyenek a gyerekek. Mindent meg akarnak kóstolni, amit a felnőttek esznek, mindenből szeretnének venni...pl ha rokon gyerekek jönnek hozzánk ők is gyakran kérnek pl sütiből ha van, gumicukorból ha van, gyümölcsből ha van. Igaz , nekik szól az anyjuk, hogy nem kapnak de szerintem ez gyerek tulajdonság. Persze osztom a véleményeteket, hogy anyuka vehetett volna, ezt az első oldalon az egyik kommentemben is leírtam. Már nem tudom hányas válaszoló voltam.
2021. nov. 12. 10:19
 34/49 anonim ***** válasza:
93%

33: OK, ilyen a kisgyerek, kóstolót kér. Aztán nem kap. Mert - normál esetben - az anyja figyelmeztetni, hogy 1) már evett 2) az a kaja nem az övé

De a kérdező itt a húgát akarta pocskondiázni....

2021. nov. 12. 10:29
 35/49 anonim ***** válasza:
30%
34...ok és mégis a válaszadók fele a gyereket pocskondiázza és mint írtam én is azt mondtam, ha enni akarnak akkor az anya vehetett volna nekik (4-es válaszoló voltam amúgy)
2021. nov. 12. 10:52
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

35: szerintem olvasd vissza újra a kommenteket.

Szerintem a véleményt formálók 99%-a egyértelműen az anyát hibáztatja. Nem látom, hol szidnák a gyerekeket...

2021. nov. 12. 11:15
 37/49 anonim ***** válasza:
8%

Rántott kaját diétában? Azige' :D Na de viccet félretéve

Ami a gyerekre vonatkozik, maximálisan osztom a 33-as hozzászóló véleményét. Ilyenek a gyerekek. Meg kell őket nevelni, de ez egy folyamat. Én 30 elmúltam, és sokat vagyok diétán, de így is meg tudok kívánni ételeket mástól, ez emberi dolog.

A baj itt a kérdezővel lehet. Bár, biztos, hogy van? Nyilván ha egyértelműen azt gondolná, hogy a húg a hülye ebben a szituban, akkor nem tenné fel kérdésnek. Reagált valahogy zsigerből, meg valamennyire köti is az ebet, de csak elgondolkodott...

Szóval kedves kérdező, ezért még ne ásd el a hugodat, trenírozd a kölköket, tesódnak meg mondd meg, hogy mivel fékezhetetlenek az éhenkórászok, HA NEM ELKERÜLHETETLEN, akkor ne egyen előttük.

2021. nov. 12. 11:51
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Egyfelől igen, a gyerekek ilyenek. Másrészt: ez egy nevelési helyzet volt (avagy lett volna)

"Nem, gyerekek, ez az ebéd nem a tiétek. Ti már ebédeltetek. De ha szívesen megkóstolnátok, holnap ebédre veszek nektek pont ugyanilyet. És most elmegyünk sétálni/kacsát etetni/hintázni, hogy hugi kényelmesen tudjon enni"

2021. nov. 12. 12:00
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
38: igen, ez lett volna a kérdező részéről a korrekt, adekvát reagálás.
2021. nov. 12. 12:17
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

Pont nem érdekelne a neveletlen gyerekeid vergődése. ;)

Nálunk félöcsém kéregetett mindenkitől, mert a dilettáns anyja nem tanította meg neki, hogy nem illik. Tiszta ciki volt, főleg, amikor 8 évesen ég hisztizett is, ha nem adtam neki a kajámból (sohasem adtam, egyébként belőle, szedjen magának, ha kér, de ne a másét nézze ki)

2021. nov. 13. 08:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!