Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért haragszanak rám mert...

Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?

Figyelt kérdés

Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.

Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"

Ez a dolog több sebből vérzik mivel:

1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.

2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.

Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.

2021. okt. 19. 15:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk eléggé kamu szagú az egész "meghívjuk-visszahívnak" szöveg, mert nem egy kocsmázásról hanem esküvőről van szó.

Normális ember azért hívja a másikat esküvőre, mert azt akarja, hogy ott legyen. Bár itt elnézve az egész bagázs nem normális :D

Na meg akárhogy nézzük, az esküvői pénz az nem kölcsön, hanem ajándék. Azért nem ugyanaz. Az én is fizettem te is fizess alapon szerintem mindenki felhívhatna 100 rég látott ismerőst, hogy figyu már Pistike ideje visszaadni az oviban kölcsönadott 50 Forintot.

2021. okt. 21. 19:09
 62/68 A kérdező kommentje:

Én nem akarok itt bizonygatni semmit, főleg nem azt amiről tudom, hogy az ùgy van és ùgy is lesz a tovàbbiakban is.

Mint ahogy valaki írta, itt is úgy van, ha nem tudsz elmenni valamilyen okból kifolyólag akkor később megkeresed az friss hàzasokat és szépen viszed a borítékot amit te is kaptàl és jól esett neked.

Elismételném, nem ezt kellene itt tárgyalni, de jó, hogy ezt is megbeszéljük.

Itt azon van a hangsúly, hogy miért húzzàk a szájukat, ha én is ugyan azt adom nekik amit ők is nekem. Ennyi.

2021. okt. 21. 20:18
 63/68 anonim ***** válasza:
100%

De mi a kérdés?

Szartatok egymásra, most is csak azért hívnád őket mert kell a pénzük.

Persze, hogy a szájukat húzzák ahogy te is.

2021. okt. 21. 20:28
 64/68 anonim ***** válasza:
81%

"miért húzzàk a szájukat, ha én is ugyan azt adom nekik amit ők is nekem"

Azért húzzák a szájukat, mert most rossz végén vannak a f...nak, hogy csúnyán fogalmazzak. Most nem kapni kell, hanem adni, az meg már nem tetszik, és kellően laza a kapcsolat (nincs is...) ahhoz, hogy ne érdekelje őket, hogy mi lesz már akkor, amikor újra náluk kellene tejelnie a rokonságnak. Már nem az ő gondjuk lesz. Akkor most minek adjanak, ha mégcsak nem is szeretnek titeket?

Ez van, mostantól majd Ti is csak azok esetében vegyetek részt az esküvő/keresztelő/ballagás tarháló körökben, amennyiben biztosak vagytok abban, hogy lesz viszonzás, és akkor nincs harag, meg teljesítetlen elvárás.

2021. okt. 22. 11:39
 65/68 A kérdező kommentje:
Értsétek meg, hogy fogalmam sen volt arról, hogy haragszanak vagy, hogy ennyire neheztelnek rám mert nem keresem őket. Születésnapon, karácsonykor felhívtam őket, kacc-kacc nagyon szépen és kedvesen elbeszélgettünk. Ha véletlenűl összefutottunk valahol, szintén. Eszembe sem jutott volna az, hogy haragszanak. Ha tudom nyílvàn nem hívom meg.
2021. okt. 22. 13:02
 66/68 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg tőlük miért haragszanak. Ünnepekkor kerested őket, meg amikor összefutottak akkor sem volt probléma. Szerintem simán megkérdezheted mi a gond, mert nem érted. (persze nem támadólag, hanem érdeklődve)

Nem tudom, hogy volt régebben, de így a leírtak alapján olyan mintha egyébként is, személyesen csak családi rendezvényeken találkoztatok vagy véletlenül.

Akkor, ahhoz képest semmi sem változott.

Másik része, ezt a kölcsön dolgot engedd el... :D (vagy mennek, vagy nem, nem tudsz mit tenni). Azt írtad, hogy kb. úgy jönne ki 70.000 Ft-ot kapnál tőlük, mert 30.000 Ft a fogyasztása 2 főnek. Ha nem mennek el és a későbbiekben csak 70.000 Ft fog hiányozni valaminek a megvételéhez, szerintem azt már megtudjátok másként is oldani.

Ne foglalkozz ezzel.

2021. okt. 22. 13:10
 67/68 anonim ***** válasza:
100%
* a csak 70.000 Ft-ot úgy értem, ha pl. már megvan szinte egy lakás ára és "csak" 70.000 Ft hiányzik, egy lakás több millió ahhoz képest az már tényleg csak, azt biztos megoldanátok.
2021. okt. 22. 13:12
 68/68 A kérdező kommentje:

Igen, èrtem mit mondasz.

Persze, régebb is csak ritkàn talàlkoztunk, plane mert elváltak a szüleim és én édesanyámnál voltam többet. Ezek a rokonok pedig édesapàm részéről rokonok, szóval nagyon keveset találkoztam velük akkor is amikor gyerek voltam.

Alapból nem az volt a problémám, hogy nem adnak pénzt, csak mivel annyira bele merültünk ebbe a témàba itt, már ezt is felhoztam.

2021. okt. 22. 13:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!