Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?
Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.
Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"
Ez a dolog több sebből vérzik mivel:
1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.
2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.
Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.
Lehet, hogy ez csak szerinted szokás. Meg az is lehet, hogy van önálló véleményük, és tesznek a "szokásokra" és arra, hogy más szerint mit kellene tenniük.
Te gyerek voltál, nem szálltál be az esküvőjükbe amúgy sem, ergo ők tőled nem kaptak pénzt, hogy vissza is adjanak. Gondolom, adtak anno anyádéknak.
Azért ez más, mint a szülinap, hisz leírtad, a pénz a lényeg.
Szerintem kíváncsiak, hogy van-e pofád kimondani, hogy kell a pénzük. Én tuti emiatt csinálnám. Ha kell a pénzem, könyörögj érte.
De nem érted, hogy ez valami fura belterjes szokás? Mit csinálsz, ha nem tejelnek az esküvőn, verőembereket küldesz rájuk, mert Bivalybasznád alsón az a szokás, hogy fizetünk?
Te is kereshetted volna őket, ha már azért nem, mert érdekel, mi van velük, akkor azért, mert tudtad, hogy eljön ez a nap, és gusztustalanul fog lejönni, hogy hirtelen megkeresed őket, mert kéne a pénzük.
Nézd, a következő esküvőre te sem mész el, nem kell fizetned. Feltéve ha a ti esküvőtöket még meg tudjátok tartani a tervek szerint, ugyanis ha nem vetted volna észre járvány van, növekvő statisztikákkal (amit persze emberek írnak), és bármikor kitalálhatja a felső vezetés, hogy holnaptól irgum-burgum lesz, nem több száz fős lakodalom.
Gondolom a rokonság milliomos minimum, és nem lehet gondjuk, hogy csak úgy bedobáljanak egy esküvőbe több százezret, hogy az ifjú pár tudjon ugrálni, meg amúgy is ez a szokás, meg mert csak.
Igen, értjük, hogy ez a szokás, de a szokás (ha csak nincs törvénybe iktatva) nem kötelez senkit semmire, ezt viszont neked kellene megértened.
A nászajándék nem kölcsön, hanem ajándék.
Ha teszem azt, nem mennél férjhez, akkor sem vernéd az ablakot, hogy erre-arra kell a pénz, és kölcsön volt, adják már vissza...
"Azokat az embereket hívjuk meg, akik tartják magukat a szokásokhoz."
De most komolyan, miért nem azokat, akiket szerettek és közel áll hozzátok? Ez a ti nagy napotok, komolyan erről kell szólnia? 🙈 Nem bankba mentek basszus.
Ha ezek az emberek felém sem néztek kiskoromban, és mindenki nagyon jól megvolt ennek hiànyában is, akkor miért vàrnák el tőlem?
A szüleim sem várják el sosem, hogy ez meg sz hívogassa őket. Felköszöntjuk egymást ünnepekkor, születésnapokon és kész, örüljenek, hogy ennyit is megteszek ha ők régebben még ennyit sem.
És igen, részben ezért lesz nekünk esküvőnk, hogy megkapjuk azt a pénzt amit mi adtunk vagy a szüleink és amit majd a jövőben is fogunk.
Nagyon jó szokàs szerintem, mivel eddig mêg sosem hallottam azt, hogy mínuszba lett volna bárki is a köreinkben.
Mindenki tudja mennyi egy menü, mennyi a hely, a zenészek, fényképész stb, kiszámolják és ennyit adnak plusz az ajàndékpénz.
Éveket kellene dolgozzunk, hogy 15.000-20.000 eurot csak úgy összeszedjünk s a kezünkben legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!