Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért haragszanak rám mert...

Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?

Figyelt kérdés

Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.

Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"

Ez a dolog több sebből vérzik mivel:

1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.

2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.

Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.

2021. okt. 19. 15:21
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
87%

A "Most tudsz keresni, eddig hol voltál?" kérdésre két lehetséges válasz:

1. Eddig nem volt ilyen bejelenteni-valóm, házasodom és szeretném, ha

osztoznának a boldogságomban, itt az esküvői meghívó.

2. Maguk hol voltak gyerekkoromban?

2021. okt. 19. 16:13
 12/68 anonim ***** válasza:
93%
Hát, az én esküvőm nem arról szolt, hogy pénzt kapjuk. Kapaszkodj meg: 5 eurót kaptunk. Külföldön élek, itt nem is nagyon szokás pénzt adni. Ajándékokat kaptunk, méghozzá "haszontalan" ajándékokat. Hálószoba csomag a neve és masszázs olaj, masszazskonyv, törölköző, hasonlókból allt. Imádtam. Ja, nálam csak családtagok voltak jelen, méghozzá olyan családtagok, akikkel résztvettünk egymás életében. 12en voltunk összesen. Tökéletes volt.n
2021. okt. 19. 16:16
 13/68 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, nem tudom, hogy hol éltek ti és milyenek a szokàsok. Pont ez ti sem tudhatjátok. 300 szemèlyes esküvők vannak itt és mindenki kiszàmolja, hogy mennyibe kerül a kaja, pia minden és annak függvényébe adnak pénzt, plusz az ajàndék pénzt. Itt így van, ebbe kérlek ne kössetek bele, mivel nem tudhatjàtok. És igen, lehet ugrani belőle mivel ilyen 15-20000 eurok maradnak meg az itteni esküvőkből. Pont ezért is mondtam azt, hogy ha az én szüleim adtak pénzt nekik akkor illik azt vissza is adni. Ez ilyen és kész, senkinek sem ezzel van a baja.
2021. okt. 19. 16:24
 14/68 anonim ***** válasza:
100%
A miértet lényegében emgválaszoltad már amgadnak, de így meg tényleg mienk őket hívni egyáltalán?
2021. okt. 19. 16:25
 15/68 anonim ***** válasza:
87%
Azért haragszanak, mert ezekutan egyértelmű, hogy magasról xarsz rájuk, csak le akarod őket huzni penzzel. A helyükben én nem mennék el az esküvődre.
2021. okt. 19. 16:31
 16/68 anonim ***** válasza:
92%
"ilyen 15-20000 eurok maradnak meg az itteni esküvőkből" - akkor mi a probléma? Gondolom, van más rokonod, akit le tudsz húzni, max kevesebb lesz a bevétel, de a kiadás is.
2021. okt. 19. 16:41
 17/68 anonim ***** válasza:
91%
Azért haragszanak, mert színtisztán látszik, hogy csak a pénzükért hívod meg őket. Neked ők nem tartoznak semmivel, pedig úgy beszélsz itt, mintha visszahívnád őket. Ők anno a szüleidet hívták meg, és a te szüleid adtak pénzt, nem te. Ergó te soha nem adtál nekik egy centet sem, nem is keresed őket soha, de a meghívót viszed. Nyilván legvágják, hogy mire fel a meghívó. Én sem mennék a helyükben.
2021. okt. 19. 16:49
 18/68 A kérdező kommentje:
De nem értem miért az eskûvőbe köttök bele, ez csak egy konkrêt helyzet. Ha egy születésnapról, ha temetèsről lenne szó akkor az lenne a problémàjuk. A konkrét kérdés az, hogy miért vàrnak el tőlem.olyan dolgokat amelyeket ők sem tettek meg?
2021. okt. 19. 16:50
 19/68 A kérdező kommentje:
A párom nagyon sok rokonát nem is ismeri és amikor elmentünk meghívni őket szívesen fogadtak és nagyon kedvesek voltak. Van olyan rokonuk akikkel csak ilye eseményen talàlkozunk, ők eljönnek arra amire meghívjuk mi és mi arra amire meghívnak ők. Legalàbb ilyenkor talàlkozunk ès mindenki örül, mert ha nem akkor az életbe nem talàlkoznànk. Csak nálunk van ez a probléma.
2021. okt. 19. 16:52
 20/68 A kérdező kommentje:
Az figyelnétek meg, ha meg sem hívnám. Na abból lenne sértődés:)))
2021. okt. 19. 16:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!