Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?
Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.
Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"
Ez a dolog több sebből vérzik mivel:
1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.
2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.
Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.
Megszakad a szívem...
Ha tényleg csak azért házasodtok, szerintem inkább ne tegyétek, a válás többe kerül, és ott leszel ahol a part szakad.
Te mi alapján (igen, tudom, szokásjog) várod el, hogy ők fizessék az esküvőtöket? Meg a kezdőtőkét a közös élethez?
"És igen, részben ezért lesz nekünk esküvőnk, hogy megkapjuk azt a pénzt amit mi adtunk vagy a szüleink és amit majd a jövőben is fogunk."
Az esküvő nálam nem a lakodalom, hanem az összes egyben.
Ha élőben is csak ezt szajkózod a családnak, meg mindenkinek, hogy mi az, hogy nem, szerintem nem sokáig kell azon aggódnod, hogy meg fognak hívni bármilyen esküvőre is, nem hogy a családban, hanem a környéken, ahol ez a szokás.
Te sem kerested őket és ők sem téged.
Ha tartják a szokást, elmennek az esküvőre és valószínűleg utána megint nem találkoztok.
Nem értem mi a gond, a leírtak alapján egyik félnek sincs igénye a másik tárdaságára, egyszerű formaság/szokás.
A lényeg az, hogy elmennek az esküvőre és fizetnek, mert ők is kaptak pénzt a kérdező szüleitől, és így az ifjú párnak nem kell évekig dolgoznia a kezdő tőkéhez. Innen a gond, hogy a rokonok közül van, aki nem akarja ezt a szép szokást folytatni, hogy csak azért menjenek el egy esküvőre, ahova a pénz miatt hívták őket, meg mert ez a szokás, és a kérdező szülei is fizettek "kölcsönt" a másik esküvőjébe.
Szép hagyomány mondhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!