Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért haragszanak rám mert...

Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?

Figyelt kérdés

Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.

Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"

Ez a dolog több sebből vérzik mivel:

1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.

2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.

Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.

2021. okt. 19. 15:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
100%

Megszakad a szívem...

Ha tényleg csak azért házasodtok, szerintem inkább ne tegyétek, a válás többe kerül, és ott leszel ahol a part szakad.

Te mi alapján (igen, tudom, szokásjog) várod el, hogy ők fizessék az esküvőtöket? Meg a kezdőtőkét a közös élethez?

2021. okt. 20. 11:49
 42/68 A kérdező kommentje:
Különbség kell tenni, hogy miért hàzasodunk és mièrt csinálunk lagzit. A kettő nem ugyanaz, ebben gondolom egyet értünk. Olyan alapon vàrom el, hogy én is fizettem màsnak és fogok amikor majd meghívnak.
2021. okt. 20. 12:05
 43/68 anonim ***** válasza:
100%

"És igen, részben ezért lesz nekünk esküvőnk, hogy megkapjuk azt a pénzt amit mi adtunk vagy a szüleink és amit majd a jövőben is fogunk."

Az esküvő nálam nem a lakodalom, hanem az összes egyben.

Ha élőben is csak ezt szajkózod a családnak, meg mindenkinek, hogy mi az, hogy nem, szerintem nem sokáig kell azon aggódnod, hogy meg fognak hívni bármilyen esküvőre is, nem hogy a családban, hanem a környéken, ahol ez a szokás.

2021. okt. 20. 12:14
 44/68 anonim ***** válasza:
100%

Te sem kerested őket és ők sem téged.

Ha tartják a szokást, elmennek az esküvőre és valószínűleg utána megint nem találkoztok.

Nem értem mi a gond, a leírtak alapján egyik félnek sincs igénye a másik tárdaságára, egyszerű formaság/szokás.

2021. okt. 20. 12:19
 45/68 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg az, hogy elmennek az esküvőre és fizetnek, mert ők is kaptak pénzt a kérdező szüleitől, és így az ifjú párnak nem kell évekig dolgoznia a kezdő tőkéhez. Innen a gond, hogy a rokonok közül van, aki nem akarja ezt a szép szokást folytatni, hogy csak azért menjenek el egy esküvőre, ahova a pénz miatt hívták őket, meg mert ez a szokás, és a kérdező szülei is fizettek "kölcsönt" a másik esküvőjébe.

Szép hagyomány mondhatom.

2021. okt. 20. 12:22
 46/68 A kérdező kommentje:
Tökélestes hagyomány, ha már ezt tàrgyaljuk és nem azt amit kell. Elmondanám, hogy nem magyarországon lakom, és itt 20.000 euróból az ember vesz magànak egy kissebb lakàst. Mi a baj?:D
2021. okt. 20. 12:42
 47/68 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, milyen környék lehet, milyen munkalehetőségekkel meg fizetéssel, ha 20000 euróból már kapsz arra lakást. Csak ha ilyen felétek az életszínvonal, akkor miből adnak mégis egy ennyi pénzt egy esküvőre szinte sosem látott rokonok? (Költői kérdés volt.)
2021. okt. 20. 13:15
 48/68 anonim ***** válasza:
100%
Egy cigányok lakta romániai putrira tippelek :D
2021. okt. 20. 14:45
 49/68 anonim ***** válasza:
100%
Nna, nekem ezért lesz két tanús esküvő, mert ebből legalább kimaradok.
2021. okt. 20. 16:34
 50/68 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondd meg nekik, hogy nem kell jönniük, de küldjék a pénzt, mert büdös a munka.
2021. okt. 20. 16:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!