Miért haragszanak rám mert nem kerestem őket eddig, ha ők sem engem korábban?
Az életem azon szakaszán vagyok, hogy az esküvőnkre készülök.
Csodák csodájára azt tapasztalom, hogy vannak olyan rokonaim akiknek az az első kérdésük, hogy "most tudsz keresni, eddig hol voltál?"
Ez a dolog több sebből vérzik mivel:
1. Ezeknek a bizonyos rokonoknak az esküvőjükön mi voltunk, nálunk úgy illik, hogy ők is elkellene jöjjenek a mi esküvőnkre.
2. Màsodsorban nem értem a problémát. Ők kerestek engem valaha? Amikor gyerek voltam sosem hívták fel a szüleimet, hogy kérdezzék meg, hogy vagyok (nem is vàrta el senki). Amikor elmentem egyetemre 300 kmre a vàrosomtól, azt sem kérdezte senki, hogy még élek? Amikor elmentem dolgozni külföldre, szintén. Értem én, hogy most már én vagyok a fiatalabb és én kellene keressem őket, de milyen alapon vàrjàk el ezt tőlem, ha ők sosem érdeklődtek felőlem, amikor mondjuk még olyan korban voltam, hogy nem.lett volna lehetőségem felhívni vagy meglàtogatni őket.
Ez ìgy rendjén van? Nagynénikről, nagybàcsikról van szó.
Gusztustalan hogy csak azért mentetek el az ő esküvőjükre hogy majd felróhassátok, és gusztustalan hogy most csak azért hívjátok őket hogy perkáljanak.
Putris szint.
Nem azért mentünk, hogy felrójuk. Azért mentünk mert így tisztességes ha meghívtak. Nem nagyon tudnák elszakadni ettől a hagyomànytól még ha akarnànk sem (nem is akarunk) mivel már alapból eddig nagyon sok esküvőn voltunk.
Hogy megértse mindenki, átszámolva kb 100.000 forintot ad 2 személy egy ilyen esküvőn hacsak nem nagyon közeli rokon! Mert akkot mégtöbbet.
Ebből kb 30.000 ft/2 személyre a fogyasztás. Tök jó üzlet, nem?
Értjük. De attól, hogy itt vered magad, nem lesz megoldva a probléma a rokonok irányába. Nyilvánvaló, hogy tudnak az oda-vissza támogatás íratlan, szokáson alapuló szabályáról, de eszük ágában sincs most rád költeni a pénzt. Kapni jó volt, most meg kényelmesebb játszani a sértődöttet. Add elő a rokonok előtt az üzlet és a kölcsön érveket, ne itt bizonygasd az igazadat, hanem nekik nyomasd, hogy lehet jönni törleszteni azt, amit a te családod az ő családjukba fektetett, mert ha akkor jólesett kapni, meg látni, hogy boldogul a frissházas gyerekük, akkor most nekek is ugyanúgy jólesne. Aztán erre pisloghatnak. Kényszeríteni nem tudod őket...
Mi is volt, hogy nem tudtunk elmenni olyanok esküvőjére, akik hozzánk eljöttek (de mi ténylegesen külföldön voltunk akkor), de utólag meglátogattuk őket, és elvittük a borítékot, mert úgy gondoltuk, hogy így illik. Viszont nekünk is volt olyan, akiről tudtuk, hogy csak azért hívott meg, hogy hasznot húzzon, és mi is ugyanezen alapon visszahívtuk. Mondvacsinált okból kihúzta magát alóla, és utólag se gratulált. Eltettük oda, ahova való, leépítettük. Te is tegyél így.
Hát itt egyik kutya másik eb.
A kérdező panaszkodik, miközben ő is leszarta a rokonokat, de a pénzük azért csak kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!