Szerintetek milyen lenne medálban hordani a szerettem hamvait?
Én eleve az egész temetés dolgot is ellenzem...
Ha jobban belegondolunk, elég beteges, hogy kijárunk a szeretteink hulláihoz - vagy a hamvaihoz a temetőbe egy gödörhöz...
De, minek tesszük ezt? Az ember lelke már nem itt van! Ez csak a teste!
Az embert addig kell szeretni - , addig kell törődni vele, amíg él! Ő azt már úgysem látja, hogy mi, akik még élünk, kijárunk a holttestükhöz!
Az biztos, hogy a családommal megbeszélem, hogy engem ne temessenek el! Szórják el valahol a hamvaimat a szélbe és kész!
Az elhunytaink emléke a szívünkben él, nem egy gödörben...
Úgy tudom, veszélyes hulladéknak minősül és nem szabad engedély nélkül csak úgy elszórni sem, csak a kijelölt helyeken. Elvileg otthon a szekrényen tartani sem legális, talán már ki se adják az urnát a családnak csak úgy, csak ha megvan az urnasír vagy az elszórás helye, időpontja.
Szóval ne hangoztasd ha így is tennél, mert még bajba is kerülhetsz.
Nekem van ilyenem, csak nem hordom.
Anyukám másfél éve halt meg. Megláttam ezeket a medálokat a temetkezési vállalatnál, maguktól nem ajánlgatták. Magában is nagyon szépek, van kereszt, vagy csepp alakú pl.
Az alján van egy csavar, úgy zárják le, nem hullik belőle semmi.
Mindenkit külön koporsóban hamvasztanak, nem keverednek a hamvak. Persze nem tudhatom, hogy tényleg tettek bele valamit, de tán csak nem vernek át ilyesmivel.
19. Van az elhunyt mellett egy kerámia korong amin rajta van az azonosítója, ez a hamvasztás során kiég és megmarad, ezzel azonosítják.
Amúgy igen, kegyeleti medál vagy mi ennek a neve. Én is amondó vagyok, hogy ha valakinek ez segít, hordja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!