Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyukám haragszik rám, amiért...

Anyukám haragszik rám, amiért jobban szeretem a párom mamáját, mint a sajátomat. Jogos szerintetek?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy utálom a saját mamámat, de gyerekként sokat bántott engem, nem is egyszer szószerint csúffolt a külsőm miatt.Pl.göndör hajam volt és mindig madárfészeknek hívott, voltak szemölcsök a kezemen és olyanokat mondott, hogy "vidd már innen a rücskös kezedet", meg egyszer elvert, mert szerinte úgy mentem, mint aki karót nyelt. Anyukám meg mindig csak annyit mondott rá, hogy jajj, hát csak viccel.Mióta felnőttem már normálisabb, nem olyan rég bocsánatot is kért ezekért a dolgokért, de hát ez nem úgy működik, hogy akkor semmi baj.Ezzel szemben a férjem nagymamája az első perctől kezdve nagyon-nagyon kedves, mikor bemutatott neki a párom az volt az első mondta hozzám, hogy "Istenem, de szép vagy!". 8 éve ismerem és, igen nekem ő olyan, mint egy igazi nagymama. Anyukámat meg ez nagyon zavarja, amúgy is mániája, hogy jobban szeretem a férjem családját, mint a sajátomat, nővéremet is sokszor támadja ezzel, de bátyám igazi jó gyerek, mert ő ki nem állhatja a párja családját... Most épp azon megy a sértődés, hogy a férjem mamájának a szülinapjára vettünk egy robotporszívót, bezzeg a saját mamámat csak telefonon köszöntöttem fel. Megértem, hogy szeretné, ha jobban kötődnék hozzá, de ezt nem kellene kierőszakolnia, bár az élet minden területén ilyen.

Szerintetek igaza van abban, hogy bármilyen is egy adott családtag akkor is jobban kellene szeretnem, mint aki nem vérszerinti rokonom?

2021. aug. 18. 15:43
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%
Szia, hát igazábol nekem ugyanilyen volt a mamám, anyum részéről , apukám részéről pedig imadtam a mamám, tehát kiskoromba nekem is ilyen volt anyum reszerol a mamam, es mindenki tudja/tudta hogy en apum anyukáját, 100szor jobban szeretem. Igazából senki nem szólt, igaz nem bánok ugy anyum anyukájával mint a másik mamámmal, de meg adom a tiszteletet és kész. Szerintem normális amit csinálsz, és elég gyerekes viselkedése van anyudnak , mar ne is haragudj, hogy "féltékeny" hogy nem az ő anyukáját szereted. En megertelek.
2021. aug. 18. 19:52
 22/28 A kérdező kommentje:
#19 A "rücskös" kéz is biztosan aranyos kis kedveskedés volt. :) A hajam se az volt egyébként mivel folyton panaszkodott anyukámnak előttem is, hogy kezdjen már valamit a fejemmel. Ő maga is belátja egyébként, hogy sokszor kegyetlen volt velem kiskoromban, de mondjuk más unokájával is. Anyukám meg azon a véleményen van, hogy senki sem tökéletes, de attól még tisztelni és szeretni kell. Azt elfelejti, hogy évekig ő se ment a környékére sem a kis "viccei" miatt...
2021. aug. 18. 19:56
 23/28 anonim válasza:
100%
Hát én csak ennyit írtam, hogy igaz nem szeretem a mamam, anyum reszerol, de minden tiszteletet meg adok neki. Nem vagyok vele bunko, semmi ilyen, ha kell segítek.. de nem szeretem..
2021. aug. 18. 19:58
 24/28 anonim ***** válasza:
90%
Eleve nincs olyan, hogy bárkit szeretni KELL. A szeretet vagy jön, vagy nem, de nem lehet kierőszakolni parancsra, tehát eleve ez már halott ügy. Nem szereted a mamád, okkal. Anyád tegye ezen túl magát.
2021. aug. 18. 20:05
 25/28 anonim ***** válasza:
86%
Anyud csücsüljön le a bugyijara. Nehogy már elvárja, hogy azt szeresd akit ő ki gondol
2021. aug. 18. 20:41
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindig vitatéma fog maradni.
2021. aug. 19. 04:16
 27/28 anonim ***** válasza:
68%
Családot nem választhatunk, de barátokat igen. Ha neked a másik vénasszony szimpibb, akkor ne szégyeld magad emiatt. Az érzelmeinket nem befolyásolhatjuk.
2021. aug. 19. 07:48
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van utolsó, de ezt a vénasszonyozást kihagyhattad volna...
2021. aug. 19. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!