Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyukám haragszik rám, amiért...

Anyukám haragszik rám, amiért jobban szeretem a párom mamáját, mint a sajátomat. Jogos szerintetek?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy utálom a saját mamámat, de gyerekként sokat bántott engem, nem is egyszer szószerint csúffolt a külsőm miatt.Pl.göndör hajam volt és mindig madárfészeknek hívott, voltak szemölcsök a kezemen és olyanokat mondott, hogy "vidd már innen a rücskös kezedet", meg egyszer elvert, mert szerinte úgy mentem, mint aki karót nyelt. Anyukám meg mindig csak annyit mondott rá, hogy jajj, hát csak viccel.Mióta felnőttem már normálisabb, nem olyan rég bocsánatot is kért ezekért a dolgokért, de hát ez nem úgy működik, hogy akkor semmi baj.Ezzel szemben a férjem nagymamája az első perctől kezdve nagyon-nagyon kedves, mikor bemutatott neki a párom az volt az első mondta hozzám, hogy "Istenem, de szép vagy!". 8 éve ismerem és, igen nekem ő olyan, mint egy igazi nagymama. Anyukámat meg ez nagyon zavarja, amúgy is mániája, hogy jobban szeretem a férjem családját, mint a sajátomat, nővéremet is sokszor támadja ezzel, de bátyám igazi jó gyerek, mert ő ki nem állhatja a párja családját... Most épp azon megy a sértődés, hogy a férjem mamájának a szülinapjára vettünk egy robotporszívót, bezzeg a saját mamámat csak telefonon köszöntöttem fel. Megértem, hogy szeretné, ha jobban kötődnék hozzá, de ezt nem kellene kierőszakolnia, bár az élet minden területén ilyen.

Szerintetek igaza van abban, hogy bármilyen is egy adott családtag akkor is jobban kellene szeretnem, mint aki nem vérszerinti rokonom?

2021. aug. 18. 15:43
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
92%
Az érzéseid jogosak. Én is hasonló szituban vagyok, hogy máshoz kötődök úgy mintha nekem Pl ő lenne a nagymamám amíg a vérszerintivel megvagyok és ennyi, nem több. A család is egy ugyan olyan közösség mint egy osztály, ahol van aki kedvelsz, van akit kevésbé, van akit meg egyenesen utálsz. Sajnos sokan nagyon mereven gondolkodnak még erről, pedig előfordul bizony, hogy az ember nem tudja úgy szeretni a vérszerinti hozzátartozóját mint valaki mást aki amúgy nem rokon. A lelkünk nem személyeket válogat, hanem lelket. Ne érezd magad emiatt rosszul egy percig se! Hidd el nem vagy rossz ember. Az érzéseinkért nem kell hogy bűntudatunk legyen, hisz nem véletlenül olyanok amilyenek. Ebben a szituban meg pláne nem vagy hibás, hiszen ki mint vet, úgy arat. Becsüld meg a férjed mamáját, szeresd őt nyugodtan amennyire jól esik neked. A saját nagymamáddal szintén így : becsüld meg, és adj neki annyit a szeretetből amennyit szerinted érdemel tőled. Ha úgy döntesz hogy a minimálisnál többet nem akarsz neki adni, akkor nem kell. A kapcsolatot sem muszáj vele tartanod, ha nem akarod. Nem leszel ettől rossz ember. Aki szerint meg igen, annak ott az ajtó. Kész.
2021. aug. 18. 16:22
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy kell, ez egy borzasztó toxikus agyrém, hogy valakitől el kell viselni mindent, mert "vééér". És akkor? Nem kérted őt nagymamádnak és gonosz is volt hozzád. Teljesen természetes, hogy azt szereted, aki téged is szeret. Ezt így mondd el anyádnak is, hogy igen, őt szereted jobban (a másik mamát), okkal, és hagyjon a témával ezzel a téren békén.
2021. aug. 18. 16:32
 13/28 anonim ***** válasza:
93%
anyád primitív, nincs igaza
2021. aug. 18. 16:46
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vér számít.
2021. aug. 18. 17:15
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Akkor minden, otthon bántalmazott, megvert, szülők által molesztált gyereknek a szüleit kellene elsősorban szeretnie, mindenki más előtt?
2021. aug. 18. 17:19
 16/28 anonim ***** válasza:
90%
Nincs igaza!
2021. aug. 18. 18:13
 17/28 anonim ***** válasza:
90%
Neked van igazad! Ez nem kérdés!
2021. aug. 18. 18:47
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Mért nem vagy képes önmagadnak, külső megerősítés nélkül elhinni, hogy igazad van?! Ilyen mértékű önbecsülési hiány pszichológusért kiált! Komolyan! Ennek a kérdésnek nem lett volna szabad benned felmerülnie, nemhogy elgondolkozni rajta!!!
2021. aug. 18. 19:28
 19/28 anonim ***** válasza:
11%
Lehet majd lepontozni!!!! Én azért mást is látok az általad leirtakban. Nekem ugy tünik, nagyon sok tüskét hordozol magaddal tök feleslegesen, söt károsan. Önmagadra károsan! "szószerint csúffolt a külsőm miatt.Pl.göndör hajam volt és mindig madárfészeknek hívott" Ez szerintem tök aranyos is lehetett. Mondtad valaha is neki akkoriban, hogy ezt te csufolásnak tartod? Pedig a tüskét még most is felböfögted!!! Azt hiszem nem csak ezt, de sok más kapcsolatodat is megronthatott és meg fog rontani, ha gyüjtögeted a vélt vagy valos sérelmeidet.
2021. aug. 18. 19:35
 20/28 anonim ***** válasza:
91%
Böfögni csak te szoktál, 19-es. Itt mindenki más kulturáltan válaszol! És ne nézd már a kérdezőt idiótának, aki nem tudja megkülönböztetni a gonosz csúfolódást a kedves becézéstől!
2021. aug. 18. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!