Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyukám haragszik rám, amiért...

Anyukám haragszik rám, amiért jobban szeretem a párom mamáját, mint a sajátomat. Jogos szerintetek?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy utálom a saját mamámat, de gyerekként sokat bántott engem, nem is egyszer szószerint csúffolt a külsőm miatt.Pl.göndör hajam volt és mindig madárfészeknek hívott, voltak szemölcsök a kezemen és olyanokat mondott, hogy "vidd már innen a rücskös kezedet", meg egyszer elvert, mert szerinte úgy mentem, mint aki karót nyelt. Anyukám meg mindig csak annyit mondott rá, hogy jajj, hát csak viccel.Mióta felnőttem már normálisabb, nem olyan rég bocsánatot is kért ezekért a dolgokért, de hát ez nem úgy működik, hogy akkor semmi baj.Ezzel szemben a férjem nagymamája az első perctől kezdve nagyon-nagyon kedves, mikor bemutatott neki a párom az volt az első mondta hozzám, hogy "Istenem, de szép vagy!". 8 éve ismerem és, igen nekem ő olyan, mint egy igazi nagymama. Anyukámat meg ez nagyon zavarja, amúgy is mániája, hogy jobban szeretem a férjem családját, mint a sajátomat, nővéremet is sokszor támadja ezzel, de bátyám igazi jó gyerek, mert ő ki nem állhatja a párja családját... Most épp azon megy a sértődés, hogy a férjem mamájának a szülinapjára vettünk egy robotporszívót, bezzeg a saját mamámat csak telefonon köszöntöttem fel. Megértem, hogy szeretné, ha jobban kötődnék hozzá, de ezt nem kellene kierőszakolnia, bár az élet minden területén ilyen.

Szerintetek igaza van abban, hogy bármilyen is egy adott családtag akkor is jobban kellene szeretnem, mint aki nem vérszerinti rokonom?

2021. aug. 18. 15:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. aug. 18. 15:52
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Magának köszönheti a nagymama.
2021. aug. 18. 15:54
 3/28 anonim ***** válasza:
94%
Férjnél vagy és még anyukád véleményével foglalkozol? Mikor pontosan tudod, a drága mama hogy bánt veled gyerekkorodban...? Hagyd őket a fenébe. Megvan erre az okod.
2021. aug. 18. 15:55
 4/28 anonim ***** válasza:
96%
A nagyid sok-sok éven át mindennap dönthetett volna úgy, hogy a saját(!) unokájához kedves lesz, ehelyett mindennap úgy döntött, hogy rohadékként viselkedik. Az ő választása volt az egész, ami most történik.
2021. aug. 18. 15:56
 5/28 anonim ***** válasza:
88%
Van már saját családod. Velük foglalkozz, ne a mérgező anyukáddal, abajgassa csak tovább a nővéredet, hogy ki kit szeret jobban meg kinek kit kéne... atyaég... de szánalmas.
2021. aug. 18. 15:56
 6/28 A kérdező kommentje:
#24 Nem a véleményével foglalkozom, sok mindenben nem értünk egyet, ezt már megszoktam. Csak elgondolkodtam rajta, hogy talán igaza van, de közben úgy érzem, hogy nincs.
2021. aug. 18. 15:58
 7/28 A kérdező kommentje:
#2*
2021. aug. 18. 15:59
 8/28 anonim ***** válasza:
99%
Nincs.
2021. aug. 18. 16:01
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Vérrokon vagy sem, ha ennyire bunkó volt veled gyerekkorodban, ráadásul anyád ezt látta és elnézte, akkor ne lepődjön meg, ha neked sem ő az első.
2021. aug. 18. 16:05
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek érdemei szerint.
2021. aug. 18. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!