Anyukám haragszik rám, amiért jobban szeretem a párom mamáját, mint a sajátomat. Jogos szerintetek?
Nem azt mondom, hogy utálom a saját mamámat, de gyerekként sokat bántott engem, nem is egyszer szószerint csúffolt a külsőm miatt.Pl.göndör hajam volt és mindig madárfészeknek hívott, voltak szemölcsök a kezemen és olyanokat mondott, hogy "vidd már innen a rücskös kezedet", meg egyszer elvert, mert szerinte úgy mentem, mint aki karót nyelt. Anyukám meg mindig csak annyit mondott rá, hogy jajj, hát csak viccel.Mióta felnőttem már normálisabb, nem olyan rég bocsánatot is kért ezekért a dolgokért, de hát ez nem úgy működik, hogy akkor semmi baj.Ezzel szemben a férjem nagymamája az első perctől kezdve nagyon-nagyon kedves, mikor bemutatott neki a párom az volt az első mondta hozzám, hogy "Istenem, de szép vagy!". 8 éve ismerem és, igen nekem ő olyan, mint egy igazi nagymama. Anyukámat meg ez nagyon zavarja, amúgy is mániája, hogy jobban szeretem a férjem családját, mint a sajátomat, nővéremet is sokszor támadja ezzel, de bátyám igazi jó gyerek, mert ő ki nem állhatja a párja családját... Most épp azon megy a sértődés, hogy a férjem mamájának a szülinapjára vettünk egy robotporszívót, bezzeg a saját mamámat csak telefonon köszöntöttem fel. Megértem, hogy szeretné, ha jobban kötődnék hozzá, de ezt nem kellene kierőszakolnia, bár az élet minden területén ilyen.
Szerintetek igaza van abban, hogy bármilyen is egy adott családtag akkor is jobban kellene szeretnem, mint aki nem vérszerinti rokonom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!