Adnátok pénzt egy olyan esküvőre,ahová nem hívtak meg?
Adott két család,akik nincsenek jóban,nem tartják már a kapcsolatot.
(Testvéri kapcsolat).
Az egyik gyereknek most lesz az esküvője,amire nem kaptak meghívást.
Viszont van,aki szerint ilyenkor is illik pénzt adni,hiszen csak az unokahúgról van szó.
Hát az én esküvőmön ha valaki pénzt ad, azt sértésnek fogom venni, és meg fogom mondani, hogy megy alapítványnak, úgyhogy inkább tegyék el.
Ha meg nekem kell állni, akkor legyen olyan zene, kaja, pia, amit én is szeretek, ne csak rántott zsír meg mulatós.
Miért én álljam az ő esküvőjüket? A szülinapomon sem szedtünk be soha pénzt, hogy ennyi volt a torta, ennyi a dekor, ennyi a szórakoztatás. Addig nyújtózzon mindenki, ameddig a takarója ér.
Alap esetben (rokon vagy nem rokon) ha nem hívnak az esküvőre, akkor penzt se adunk. Ez alol vannak kivetelek persze, de ezt nem abbol kell levezetni, hogy neked a szuleid mit mondanak vavy barki mas, hogy mit illik, mit nem illik.
Csak nehany pelda: ha korhazban vagy vagy mas tartos betegsegedrol tudnak es ezert nem hivnak meg (mert ugyse tudnal vagy szeeetnel elmenni), akkor ha te ugy dontesz, .egis miylen joban vagytok es beleadnal a naszajandekba/utba vagy kuldenel neki valami formaban ajandwkot (utalvanyt), akkor biztos van rokon akin keresztul eztegy kiserolappal megoldhatnad.
Vagy ha most szukkoruttartanak kettanusat vagy csak alig 20 foset es mas u okatesok se lesznek ra hivatalosak, akkor persze szzleid reven kuldhetnel nekik valamit. Ha jóban lennetek.
Fwltetelezem ezek kpzul egyik sem all font. Igy siman szereld le azzal az ilyet felemlegeto rokonid (szuleid), hogy majd ha jon a baba es mentek babalatogatoba, kkor visztek penzt ajandekot, de most igy nem kuldozgettek nekik, hiszen el se mentek az eskuvojukre.
Az is megfordul a fejemben, hogy a szuleid azert akarjak kuldjetek penzt rajtukkeresztul,mert hathanekiknincs es igy menozhetnenek, hogy d3azert milyen sokat adnak, ha pl toletek kapnanak. Te meg azt se tudnad hogyan adjak atu okatesodeknak, hogy kitol es mennyi is az a penz. Szovl nem nem adnek.
A szüleim még abba a generációba tartoznak,akik az esküvőt úgy értelmezik,hogy az ajándékkal segítenek az életkezdésben a párnak.
Mikor ők voltak fiatalok,akkor nem is feltétlen pénzt adtak,hanem háztartási berendezéseket.
Ez egyfajta támogatás,nem az esküvő összegére adod a pénzt.
Amúgy azt nem tudom hogyan működik,mert gondolom az esküvőt előre le kell szervezni,tehát nem úgy van,hogy előre elkérjük a pénzt a rokonoktól,hogy fedezve legyen,ezt az esküvők szokták utólag odaadni.
Így először is ezt bizony szerintem saját zsebből kell kifizetnia párnak.
Utána max visszajön az ára(vagy nem).
Ezen felül adtak még régen menyecske táncra is pénzt,az ajándékon felül,ezzel összedobva az esküvő költségeit gondolom.
De itt még csak buli sem lesz vagy semmi ilyesmi,szerintem szűk körben lesz.
Hanem,hogy késztetést éreznek arra,hogy támogatni kell a párt az életkezdésben.
Megjegyzem,nem fiatal párról van szó.A lány 30-as,és egy 40-es férfihez megy feleségül,akinek szerintem elég jó az anyagi helyzete.
És azon felül,hogy a szüleink nincsenek jóban,a lány sem kereste igazán a családunk társaságát az elmúlt években,tehát semmiféle kapcsolatban nem vagyunk vele,igaz gyerekkorunkban sok időt töltöttünk együtt.
De ő felkerült Pestre,és azóta nem is nagyon láttam.
Szerintem ez úgy lenne jogos,ha ő tette volna meg a gesztust,hogy annak ellenére,hogy nincsenek jóban a szülők,ő mégis meghívja a szüleimet,még akkor is,ha tudja,hogy nem mennének el esetleg.
De így?Meg sem hívták őket,szerintem ez így fura.
*esküvőn
*kifizetnie
Bocsi az elírásért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!