Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Adnátok pénzt egy olyan...

Adnátok pénzt egy olyan esküvőre,ahová nem hívtak meg?

Figyelt kérdés

Adott két család,akik nincsenek jóban,nem tartják már a kapcsolatot.

(Testvéri kapcsolat).

Az egyik gyereknek most lesz az esküvője,amire nem kaptak meghívást.

Viszont van,aki szerint ilyenkor is illik pénzt adni,hiszen csak az unokahúgról van szó.

2021. júl. 9. 22:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Dehogyis. Ez hülyeség.
2021. júl. 9. 22:05
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Egyértelmű. Ha nem vagyunk jóban annyira hogy meghívjon, a pénzemmel se legyen jóban.
2021. júl. 9. 22:08
 3/23 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelműen nem. Miért is kellene?
2021. júl. 9. 22:09
 4/23 A kérdező kommentje:

Hát,én sem értem igazán a dolgot.

Az unokatestvéremről van szó,az ő esküvője lesz,és hát a szüleim szerint akkor is kell pénzt adni,mert így illik.

Én nem sajnálom vagy ilyesmi,csak számomra ez furcsa,hogy olyan valakit ajándékozunk meg,aki nem kíváncsi ránk.

Meg egy kicsit tolakodásnak is érzem.

Ha fordított helyzetben lennék,és nekem lenne esküvőm,én nem fogadnám el az ő szüleitől a pénzt.Bár szerintem bennük ilyen szándék nem is lenne.

Sajnos a családunkban vannak ilyen fura dolgok.

Most volt húgom diplomaosztója pl,és volt olyan rokon,akit nem hívtunk meg,de ő mégis megtudta valahonnan,hogy mi van,és eljött hozzánk,mert ő "oda akarta adni a pénzt".

Nekem ez fura.

2021. júl. 9. 22:12
 5/23 A kérdező kommentje:

Illetve a tágabb családunkban az is gyakori volt,hogy valakit kötelezően meg kellett hívni pl ballagásokra,mert hát ők is meghívtak,mikor az ő gyerekük ballagott,mondjuk 10 évvel ezelőtt,és "vissza kell adni"

Hát,nem tudom,nekem ez furcsa,ha valakivel már nem vagyok olyan kapcsolatban,mint régen,azt nem fogom elhívni sem,és a pénze sem kell.

De ez több rokon szerint a családban így illik,akkor is meg kell hívni,mert ez az illem,ha régen jóban voltatok:))

2021. júl. 9. 22:16
 6/23 anonim ***** válasza:
96%

Egyik este (inkább hajnalban) elcsíptem a Simpson családból ezt:

- Cathy kuzinom azért hívott meg, hogy ne sértődjünk meg. És mi azért megyünk, hogy ő ne sértődjön meg.

- Néha egyszerűen nem értem a felnőttek világát.

2021. júl. 9. 22:24
 7/23 anonim ***** válasza:
71%

Annak kell adnia pénzt aki elmegy, másnak nem.

Bár vannak buta tuskó parasztok, akik ezt sem értik meg: nem azért kell pénzt adni, mert jófej vagy, hanem mert az esküvői buli nincs ingyen. Ha meg lettél hívva, vedd úgy, hogy hozzájárulsz a költségekhez. Ez nincs kimondva, de íratlan szabály. Ki a francnak lenne 2 millió forintja egy esküvőre??

2021. júl. 9. 22:28
 8/23 anonim ***** válasza:
80%
Akinek nincs, az ne tartson.
2021. júl. 9. 22:34
 9/23 anonim ***** válasza:
26%
8 - nyomorult bumburnyák lehetsz te is. Nem a házasodó pár fogja állni a te szórakozásodat, mit képzelsz? ha elmész, akkor kifiezeted a rád eső részt, ezzel támogatva a kedves ismerősödet. Ha nincs felesleges húsz ezer forintod, akkor ne menjél esküvőre. Ilyen egyszerű.
2021. júl. 9. 22:38
 10/23 anonim ***** válasza:
92%

Mi nem hívtunk meg senkit a 2 tanús esküvőnkre, nem is kaptunk senkitől semmit, és fel sem merült, hogy bárkitől is kapni kéne valamit. Nem is értem már a kérdést sem, de ha ennyi felesleges pénzetek van, nekünk jól jön, nyugodtan elküldhetitek...

Mellesleg akármennyi pénzem is lenne, akkor sem költenék egy esküvőre több milliót. Ennél nagyobb ökörség a világon nincs!

2021. júl. 9. 22:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!