Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem szeretném ha nálunk lakna...

Nem szeretném ha nálunk lakna a testvére, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Végre összeköltözhettünk a párommal, sok év kínlódás után, végre fenntudjuk tartani magunkat és nagyon rég ez az álmunk, hogy legyen egy otthonunk.

A testvére, 18 éves fiú, az ősszel nálunk lakott 2 hónapot mert az otthona 30 kmre volt a munkahelyétől, innen meg csak 5 km.

Borzasztó volt az a két hónap. Nagypn feszült volt mindenki, nem volt privát életünk, folyton velünk volt. Azt ne is mondjam, hogy munka mellett főztem, mostam, takarítottam rá. Sokszor leült az asztalhoz és várta, hogy szedjek a tányérjába, mert "náluk úgy szokás". Szemtelenkedett velem, pofázott és sokszor hülyének nézett ha mondtam valamit.

Most pedig, azt mondja, hogy nyáron megint jön dolgozni, és itt fog lakni nálunk. Kijelentette.

Én nem tudom mit fogok csinálni. Kizárt, hogy azt mondja neki a párom, hogy ne mert akkor biztos megsértődnek a szülei, amit én sem akarok. De azt sem akarom, hogy a saját házamban ne legyek nyugodtam és azt sem, hogy az általa generált dolgok miatt legyen feszültség, mert egyébként nagyon szépen élünk.

Mit tegyek?

2021. febr. 15. 23:13
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

Jézusom:)))

Köszönök minden választ, tényleg.

Remélem csak azèrt illettek ilyen szavakkal, nem ismerve engem, mert így akartok hatni rám, amit köszönök.

Ha pedig ilyen a stílusotok, akkor azt nagyon sajnálom, de legalább van ahol levezessétek a hétköznapi feszültségeiteket.

Folytassátok:)

2021. febr. 16. 12:35
 42/53 anonim ***** válasza:
83%

Ah, már látom, az áldozatot tudod játszani.

Hát ezért fog halálotokig a nyakatokon maradni a pióca. Ahol számítana, ott nem tudsz kiállni magadért.

2021. febr. 16. 12:39
 43/53 anonim ***** válasza:
91%

Én simán szembe röhögném, aztán közölném vele, hogy ide NEM jön.

Ha megsértődik a család, azt meg pont telibesz...nám, de ha a párom elkezdene ezen pattogni, akkor az lenne az utolsó együtt töltött napunk.

Nehogymár!

2021. febr. 16. 12:49
 44/53 anonim ***** válasza:
92%

'Szemtelenkedett velem, pofázott és sokszor hülyének nézett ha mondtam valamit.' - és a párod nem verte pfán? Oké, ne tegye, de te ezek után vele vagy?!

Hát tudod mit? Megérdemled, hogy házi cselédnél és puncinál ne tartsanak többre.

Értelmes, FELNŐTT nő, erre úgy reagál, hogy az első bunkózás után kivágja a fenébe az élősködőt, és ha a barátja pattog emiatt, akkor őt is rövid úton utána küldi.

De te nem fogod, úgyis megengeded, hogy becuccoljon hozzátok megint és úgyis kinyalod a sggét, meg tűröd a bunkózását, mert ilyen szolgalelkű vagy.

Ajánlom, keress egy jó pszichológust, akinek a segítségével megtanulsz kiállni magadért, vagy örök életedre és minden területen ki fognak használni, mert hagyod.

2021. febr. 16. 12:55
 45/53 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, én megértelek.

Itt mindenki játssza a tököst, az arrogánst, de a való életben mindenki tűr bizonyos dolgokat a rokonainak, családtagjainak, hiszen minden ember a harmóniára törekszik, és a békés együttélésre. Plusz ha az ember szereti a párját, akkor tiszteli a családját, ideális esetben még szereti is őket, a hibáikkal együtt. Mert tudja jól hogy neki is, és az ő családjának is vannak hibái. Senki nem tökéletes. Senki nem rossz vagy jó, összetett lények vagyunk.

Biztos vagyok benne hogy akik itt nagy arccal sértegetnek hogy te cseléd vagy, meg hülye, meg csicska, meg fel kéne nőni, ők sem olyan kiállhatatlan emberek mint amilyennek itt a gyk-n mutatják magukat. A saját családjukhoz/rokonaikhoz ők is igyekeznek alkalmazkodni valamilyen szinten, ők is tesznek másoknak bizonyos szívességeket, ők is sokkal kedvesebbek a való életben mint itt, mert ebből áll az élet. Egy közösség (jelen esetben a rokoni közösség) csak úgy tud működni, ha mindenki igyekszik alkalmazkodni. Aki senkire nincs tekintettel, az egyedül végzi macskákkal.

Én értem hogy első alkalommal próbáltatok jó pofát vágni a helyzethez és nem fejeztétek ki neki hogy ez nektek mennyire kellemetlen, mert ugye az ember disztingvál. Ezért lenne most nagyon fura ha bejelentenétek a semmiből, hogy az előző ott tartózkodása miatt nem mehet. Nem értenék hogy akkor miért nem jeleztétek hogy ez így nem jó. Pedig ez is érthető, azért, mert azt gondoltátok hogy azt a kis időt mindenki kibírja, ha nem is ideális a helyzet, és nem lesz ilyen többé. Erre most megint menni akar...

Nehéz helyzet. Valami kompromisszumra kéne jutni. Persze a legjobb lenne ha nem menne egyáltalán, de ha mindenképp megy, és belementek, akkor tényleg be kéne vonni mindenbe. Elmagyarázni neki, hogy bár a saját otthonában ő gyerek-státuszban van, de nálatok a dolgozó, felnőtt férfi, ha úgy tetszik, társbérlő státuszában lesz, ha odamegy. Ott nem fogják kiszolgálni, felnőttként kell viselkednie, kivenni a részét a házimunkából és a rezsiből. Vagy elfogadja és máshogy fog viselkedni mint legutóbb, vagy ezek hallatán oda sem akar majd menni. Win-win.

2021. febr. 16. 13:13
 46/53 anonim ***** válasza:
62%

[link]

Ezt tudom erre mondani. :D

Ha hagyod megérdemled, ha teszel magadért, ahhoz sok sikert. Igen is fel kell vállalni a konfliktust, és megmondani, hogy NEM.

2021. febr. 16. 14:30
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

Itt az a gond, hogyha a párod meg nem hajlandó azt mondani, hogy nem, akkor így is, úgy is az "nyer" kettőtök közül, aki erőszakosabb.

Én inkább hajlanék a kompromisszum felé, ha a párod nem hajlandó azt mondani a srácnak, hogy nem. Megbeszélni a sráccal, hogy legyen nagyobb tisztelettel, és mindegy, hogy otthon náluk mi volt a szokás, nálatok más, mert ez a ti lakásotok, neked ugyanannyi jopgod megmondani, mi hogy legyen. És ha nem viselkedik tisztességesen, nem fogsz rá főzni, sem a párodra, csak magadra.

2021. febr. 16. 16:05
 48/53 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező: Tényleg naívak vagytok. Igenis a saját házadban jogod van elmondani a másiknak, hogy nem szívesen látod. Arról nem is beszélve, hogy az a 30 km nudli. Ismerősöm máv-val jár dolgozni Kiskőrösről Budapestre minden nap és hamarabb beér mint mások :D

Arról nem is beszélve, hogy nem vagy köteles kiszolgálni őt, mint egy cseléd...

Igenis buták vagytok ha ezt hagyjátok.

2021. febr. 16. 16:46
 49/53 anonim ***** válasza:
52%

Ez a TINI kategoria.. Be ne doljetek a kerdezonek......

Ilyen a vilagon nincs.

2021. febr. 16. 16:53
 50/53 anonim ***** válasza:
40%

Miiii, te úgy megaláztad magad, hogy sszedtél kajátt a 18 éves felnőtt férfinak? Remélem csak troll kérdés. Ekkora hülye nem lehet valaki.

Amúgy felhívod anyódodékat, megmondod, ide öcsi többet nem jön. Megsértődnek? Igen. Felfogják, hogy mi bajod van? Nem, mert mint írtad, az élősködés náluk is természetes volt. Jobb lesz neked a veszekedés után? Igen! Vagy ha csendben tűrsz, rámegy a kapcsolatod. Megéri? Te döntöd el, és ne játszd a mártírt, hogy családok lelki békéje múlik rajtad. 😃

2021. febr. 16. 17:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!