Nem szeretném ha nálunk lakna a testvére, mit tegyek?
Végre összeköltözhettünk a párommal, sok év kínlódás után, végre fenntudjuk tartani magunkat és nagyon rég ez az álmunk, hogy legyen egy otthonunk.
A testvére, 18 éves fiú, az ősszel nálunk lakott 2 hónapot mert az otthona 30 kmre volt a munkahelyétől, innen meg csak 5 km.
Borzasztó volt az a két hónap. Nagypn feszült volt mindenki, nem volt privát életünk, folyton velünk volt. Azt ne is mondjam, hogy munka mellett főztem, mostam, takarítottam rá. Sokszor leült az asztalhoz és várta, hogy szedjek a tányérjába, mert "náluk úgy szokás". Szemtelenkedett velem, pofázott és sokszor hülyének nézett ha mondtam valamit.
Most pedig, azt mondja, hogy nyáron megint jön dolgozni, és itt fog lakni nálunk. Kijelentette.
Én nem tudom mit fogok csinálni. Kizárt, hogy azt mondja neki a párom, hogy ne mert akkor biztos megsértődnek a szülei, amit én sem akarok. De azt sem akarom, hogy a saját házamban ne legyek nyugodtam és azt sem, hogy az általa generált dolgok miatt legyen feszültség, mert egyébként nagyon szépen élünk.
Mit tegyek?
De a párja nem fogja ezt lemeccselni. A párjának nem gond, hogy ott a tesó, neki nem keletkeznek plusz feladatai, hisz helyette is a házi csicska csinál mindent. Ami esetleg zavarhatta volna, az a privát szféra hiánya, de ha 2 hónapig nem szólt, akkor őt valószínűleg ez nem zavarta annyira, mint a kérdezőt. Meg neki a testvéréről van szó, akivel együtt nőtt föl, szóval hozzá van szokva a jelenlétéhez.
Itt az lenne a megoldás, hogy a kérdező levedli ezt a cseléd szerepet és kiáll magáért. De úgyse fog.
"Sokszor leült az asztalhoz és várta, hogy szedjek a tányérjába, mert "náluk úgy szokás"."
Nálunk is így szokás. Sőt, anyámnál, az őszikeinél és a férjem szüleinél is így szokás. Ha nem tetszik, akkor szólni kell, hogy Pisti, szedj magadnak es a probléma megoldva.
Amúgy meg közlöd a pároddal, hogy te nem akarod hogy a testvére oda költözzön hozzátok és kifejted nekimszeoen hogy miért.
Ha nekem a Balatontól 10 kilométerre lenne egy 4 szobás házam, amiben 2 szoba "üres", tehát nincs állandó lakója, akkor a család állandóan bejelenthetné, hogy beköltözik nyaralni 1-2 hétre, mert közel lakom meg rokonság meg fityfax? Na ugye, hogy nem. Ugyanez a kérdező helyzete is, csak ő nem meri elutasítani a tolakodó rokont. A sértődés a legkevesebb, akarsz te rossz érzéssel hazamenni munka után egész nyáron, amikor pihenni medencézni, élvezni kellene a szép időt és a párod társaságát? Ebből semmi sem lesz, ha nem nyitod ki a szádat.
A párod hozzászokott, az öccse szintén, ha engeded, a pótanyjuk leszel ilyen viselkedéssel. Ez a kapcsolatnak nagyon sokat árt. Gondolkodj, beszélj és állj már ki magadért!
De varjatok! :DDDDDDDD ennel az osszes otletlen mennyivel jobb az enyem!
Parommal angyal vagyok igazi haziasszony dolgos csinos no! A rokonai elott szinten csinos dolgos no de olyan...de olyan akivel biztosistenhogy nem akarna egyutt elni senki maximum par orara. Tehat ha ki sem birjak veled=nem is jut soha eszukbe ratok telepedni! :)
Es nincs harag mert nem hangos kiabalasokat rendezek. Csak nem akarna semelyikojuk velem elni, a paromon kivul. :D na kerdezo ez lenne az egyik tuti tipp.
Masik hogy ilyet nem csinalunk hogy ilyen hosszu idore beengedunk valakit. A gyoker csavoka nem az ot vero fenyegeto legkorbol menekult csupasz seggel hogy meg az ember elgondolkozzon segit e hanem csak extra kenyelem vagytok neki.
Fenn jol irtak ha koszos cseledkent viselkedsz ugy is fognak banni veled!
Velem ha így viselkedett volna, még aznap mondtam volna neki, holnap estig találj magadnak másik szállót és ha nem ingázól 30 km-ről a melóba, nincs azzal semmi gond.
Jelenlegi helyzetet tekintve ezt mondanám, köszönjük az ismételt lehetőséget, de a tavalyi tapasztalataink alapján úgy gondoljuk nyugodtan ingázhatsz otthonról, nem szeretnénk plusz lakótársat. Ha valaki megsértődik, hát ez van. Majd megbékül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!