Kompromisszumot kötnél, vagy vállalnád a konfliktust?
Ha annyira nincs kedved menni,akkor hagyd az férjed menni egyedül.
Viszont ha mégis a férjed kivánságát teljesitenéd, akkor a sógornõdnek mondd el nyugodtan a véleményedet.
Addig menj el látogatóba a saját családodhoz (szülők, testvérek) és már meg is van az indok, hogy miért nem mész.
Ha meg faggatózna, tapintatosan, de határozottan megmondanám, hogy az elmúlt években megváltozott a viselkedése, rossz irányban, ezért inkább megyek a szüleimhez, testvéreimhez.
Felvállalnám, én eleve olyan vagyok, hogy nagyon nehezen lehet rám erőltetni olyat, amihez nincs kedvem, szerintem egy felnőtt ember ne mások elvárásai alapján élje az életet és ne azt nézze, hogy ki fog megsértődni. Ennyi erővel azt miért nem nézik, hogy neked nem esik jól a veled szembeni leereszkedő stílus? Te is megsértődhetnél ilyen alapon. Ilyenkor szokták letudni azzal, hogy "dehát hugom ilyen, így kell elfogadni", na erre lehet mondani hogy "én meg ilyen vagyok, engem meg így".
A férjnek óvatosan elmondhatod az indokot, persze vigyázz a stílusra, azért mégiscsak a testvéréről van szó.
Havonta rád erőltetni olyat amitől te nem érzed jól magad nagyon sok, még évi pár alkalomra azt mondanám, oké legyen. És milyen alapon szervez neked a férjed "elvárt" meg "kötelező, muszáj ott lenni" programot havi szinten? Te is beosztod neki havi egy hétvégéjét meg az idejét? Én ezt is tuti hogy felhoznám, persze normálisan, aztán közölném, hogy én most itthon pihenést/vásárlást/ "énidőt" stb terveztem és azt is fogom csinálni. Ő menjen ha akar, és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!