Hány évesen lettél keresztszülő?
Hogy áltál a helyzethöz?
Születni fog egy baba és lehet hogy én leszek a keresztapa, de én nem érzem hogy készen állok rá még nagyon fiatalnak érzem magam hozzá.. :$ 16f
Szerintem nincs akkora felelősséged keresztszülőként.
Bizonyos időközönként lemész hozzájuk, viszel neki mondjuk egy olcsóbb játékot, vagy akármit. Ha nagyobb lesz akkor babakaját, egy csokit/gyümölcsöt. Ha kedved van elviszed sétálni v. valami.
Nem kell túlspilázni. Nem az apja leszel a gyereknek.
20 évesen lettem nővérem kisfiának a keresztanyja. Nem éreztem egyáltalán fiatalnak magam. Nem nekem kell felnevelnem :D
Rendszeresen találkozunk, csinálunk közös programokat, de ez sem plusz feladat, hiszen eddig is így volt nővéremmel, a keresztfiam születése előtt is.
Ha nem vagytok jóban, nem szoros a kapcsolat, akkor ne vállald el, mert semmi értelme. Ha szereted őket, akkor igen.
A keresztszülő szerintem nem feltétlenül több egy nagyninél/bácsinál. Mármint normális viszony esetében mindkét szerepkör ugyanazt látja el, amit a fentiek is írtak.
Nekem gyerekként még oviban volt egy kis barátnőm, akinek ilyen tini korú "keresztapukája" volt :) A sógornőm 20 évesen lett az.
Nálunk családi hagyomány, hogy a nagynéni és/vagy nagybácsi lesz a keresztszülő, de itt is csak amolyan szó alapján, mert kb a fél család nincs megkeresztelve.
Ennek és a testvéremmel való nagy korkülönbségnek köszönhetően gyakorlatilag 6 évesen lettem az unokaöcsém “keresztanyja” 😃
#16-os#
A köznyelvben egyébként a keresztanya/keresztapa elnevezés sokszor összefolyik a nagynénivel/nagybácsival, ami helytelen, még akkor is, ha a kettő sokszor együtt jár, mert őket kérik fel, ahogy említetted, de attól még nem szinonimái egymásnak.
Az én keresztszüleim egyébként nem is vér szerinti rokonaim.
(12-es voltam)
15 voltam, de komoly, érett lány, és imádtam a kisbabákat. Nagybácsim feleségül vett egy fiatal nőt, akivel összebarátkoztunk. Ők engem szerettek volna keresztanyának.
Akkor apu elbeszélgetett velem, és elmondta, hogy még csak elsős gimis vagyok, még minimum 4 évig nem fogok dolgozni, nem lesz jövedelmem. A keresztszülőség pedig azzal is jár (kezdve egy keresztelő ajándékkal), és hát utána sem állíthatok oda pl. karácsonyira, szülinapra egy plüsskutyával majd.
Én totálisan megértettem, és arra hivatkozva, hogy még sok évig nem leszek önálló, nem vállaltam.
Azóta sem kért fel senki ilyenre, de most sem vállalnám. Bevallom, nincs kedvem és energiám sem más gyerekét finanszírozni sem, foglalkozni vele sem.
Mi az, hogy nem állíthatsz oda egy plüsskutyával? A keresztszülőség nem arról szól, hogy pénzeld a gyereket, hanem hogy foglalkozz vele. Ha a gyereknek a plüsskutya az aktuál kedvence, akkor tudod ki görcsölne azon, hogy de ez nem elég drága mert úristen keri vagyok.
Keresztelő ajándék, tőlünk kapta a ruhácskáját a kislány. Volt kb 8ezer forint. A kislány is boldog volt, meg anyuka is, mert náluk nem lehetett volna olyat kapni, amit mi messziről vittünk, így különleges volt.
Idegbaj, hogy sokak szerint ez csak a pénzről szól.
19-es, hát felén, Nyugat-Dunántúlon pedig csak a pénzről:(
Barátnőm Pest megyei, náluk is.
Amúgy én is, ha visszagondolok, hogy pl. osztálytársnőmön, barátnőmön megdicsértem egy aranyláncot, aranygyűrűt, a válasz 90 százalékban az volt, hogy "általános sulis ballagásra kaptam a keresztanyámtól", vagy "diplomaosztóra kaptam a keresztszüleimtől".
Felén az élet sarkalatos pontjain (ballagások, diploma, esküvő) a keresztszülő erőn felül is a zsebébe nyúl. (És a karácsony/szülinap sem egy plüsskutya vagy könyv.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!