Kibírnátok egy olyan családot, ahol csak a szegénység a “menő”?
Nekem van egy ilyen nagynéném, bármit lát/hall már jajgat, hogy ő bele se mer gondolni, hogy szegény kicsi fia mikor engedhet magának ilyet meg, hát neki már a fele, sőt a harmada is jó lenne, de az a drága gyermek, hát neki semmi se sikerül... Meg hát még a magánéleti boldogság is ciki, mert annak az se jön össze.
30 évesen ott tart, hogy folyton bebszik, meg mindenféle sportot néz a tévében, csodálkozik, miért nem kell egy nőnek se így, hétvégenként pultozik (pultozott ugye most a helyzet miatt az sincs) másmilyen munkát nem akar elvállalni, pedig lenne a városban több lehetőség is. persze a három műszak nem menő, meg nincs kedve.. Csak ne kéne úgy sajnálni szegényt... Én nem tudok mit csinálni, mert öreg nagyapám náluk van ezért rendszeresen mennem kell, ha őt látni akarom. Amúgy a nettó vicc az egészben az, hogy amiatt is sajánlják magukat, hogy nekik gondoskodni kell a papáról, de tíz körömmel ragaszkodnak hozzá, hiába más is befogadná, mert ugye a nyugdíja az kell, hogy kijöjjenek...
A felsorolt "hibákat" szépen, sorjában végig kell(ene) gondolni, azaz gondolkodni azokon.Mert -szerintem- az egy rendkivűli dolog lehet ha valaki sorra veszti el a munkáját akkor valami bajnak kell lenni. (A mostani virusos helyzet kivétel.)
A másik pedig, nem mindég hasznos ha valaki TELJES filvilágositást ad ANYAGI helyzetéről, keresetéről.Nem azért hogy az Aadóhivata tudjon róla.
Azt mondják, az USA-ban van egy pár tabu, amiről nemigen beszél senki.
Például ..MIT KERES...MENYIÉRT VETTE A HÁZÁT ÉS HOL..és egy-két kis kaliberetű dolog, mint kire szavazott...mi a vallása...stb.
"Azt mondják, az USA-ban van egy pár tabu, amiről nemigen beszél senki."
Én speciel nem tudom, hogy az USA-ban mi a tabu, de az általad említett példákkal kapcsolatban tudom, hogy legalábbis Európában a jól neveltebb körökben ezekre soha nem illett és nem illik RÁKÉRDEZNI.
Ha valaki elmondja magától, hát elmondja, de faggatódzni erről a legnagyobb tahóságnak számít. (A családra a saját szabályaik vonatkoznak)
De mondom, ez a jobb körökre érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!