#20 Nekem telik 6 millás kocsira, a többségnek nem. többször megkaptam az elmúlt évben, hogy "neked milyen jó életed van".. ez kicsit se irigység ugye? Áh, dehogy is.
2021. jan. 1. 11:11
32/53 anonim válasza:
31, nekem ebben semmi irigység, ha velem közli valaki, megmondom, hogy igen, szerencsére. Ennyi.
2021. jan. 1. 11:15
33/53 anonim válasza:
A gonosz irigy emberekkel nem kell foglalkozni, szenvednek eleget ettõl a betegségtõl.
2021. jan. 1. 11:20
34/53 anonim válasza:
Itt nem arról van szó, hogy a szegénység menő, ez irigység.
Ha egyszer mondjuk a saját nyaralásodra szánt összegből elvinnéd őket is nyaralni egy olcsóbb helyre, akkor lehet, hogy az lenne a baj, hogy "mi csak ennyit érünk neki"
A mi családunkban nincs ilyen, de ismerek olyan embert, akinek a testvére csinálja ezt
Olyat is ismerek, aki megtehetné, hogy önállóan jobb életet éljen, de inkább a családját segíti és jól megvannak, úgy látom, hogy mindegyiküknek jó így.
2021. jan. 1. 11:37
35/53 anonim válasza:
Életemben nem voltam irigy senkire, esküszöm!
Nem is vagyok csóró, önerőből lettem azzá ami vagyok és ez tartást is ad.
DE...
Ismerem a fogalmat, hogy EMPÁTIA, így nem kezdek a gyerekemről sztorizgatni a barátnőmnek, aki tavaly temette el a rákos fiát és nem ecsetelgetek semmilyen anyagi természetű gyarapodásomat, drágább passziómat olyannak, aki anyagi gondokkal küzd.
És ha ettől én itt proli vagyok, prolikkal körülvéve, hát pont leszarom!
2021. jan. 1. 11:38
36/53 anonim válasza:
Egyébként mindig az a menő ami többségben van. Az én családomban mindenkinek életszínvonala van, de mellette tök frusztrált a hangjuk állandóan, még hallani is fáj azt a pattogó önigazoló beszédet. Mi meg boldogan csórikák vagyunk hozzájuk képest, még a "legalja" fast fashion is megfelel! Durva. Sőt! Mondok egy durvábbat. Kicsi a lakásunk! Spórolunk még a hellyel is. Szóval nálunk mi vagyunk hülyének nézve, de ha egy családban sok a munkanélküli, ott meg a mosogatógép lehet furcsa. Pedig az hasznos, főleg a kisebb méretű. Még a suliban is ez megy, ha sok az osztályban a gazdag, az átlagost és a szegényt nézik ki, ha sok az átlagos, a gazdagot, és a szegényt.
2021. jan. 1. 11:41
37/53 anonim válasza:
35 Szép napot neked! :) Nagyon jó komment.
2021. jan. 1. 11:45
38/53 anonim válasza:
28!
El lehet mondani. Nem hallottad még a dicsekvés szot? Tudod, amikor az ovis Pistike oda megy a szintén ovis Janikához, hogy "bibibi, én kaptam am karácsonyra 100 kisautót meg egy nagy legót meg egy x boxot meg egy biciklit meg egy csuszdat meg egy...". Ez a dicsekvés. Ha Janika megkérdezi Pistikét, hogy mit kapott karácsonyra, akkor a "kisautókat, legót, x boxot, biciklit meg csúszdát" simán válasz egy kérdésre.
Felnőttként is ugyanez van ám.
2021. jan. 1. 11:48
39/53 anonim válasza:
35👌
Az ostoba prolizóknak, észben gazdagabb új évet.
2021. jan. 1. 11:50
40/53 anonim válasza:
A 36-osnak igaza lehet a többséggel. De még az is számít, hogy hogyan viselkedünk a más anyagi körülmények között élővel. Nekem van sokkal gazdagabb, meg sokkal szegényebb barátom is és semmi probléma egyik oldalról sem. De ismerek olyan nálam gazdagabbat, akivel nem szeretek beszélni, barátkozni, mert állandó témája az, hogy mit mennyiért vett, olyat is ismerek, aki velem kb egy szinten van, meg olyat is, aki látszatra van egy szinten (hitelekből) és nagyképű barmok. Meg természetesen olyan szegényebbeket is ismerek, akiket meg azért kerülök, mert csak nyavalyogni tudnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!