Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez hogyhogy így rendben van...

Ez hogyhogy így rendben van családon belül?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem, akinek már van gyereke, házastársa és ugye élik az életüket, de soha sem jöttem rá, hogy ők miért elfogadottabbak családon belül, mint én.

Nővéremről tudni illik hogy otthagyta az egyetemet egyik percről a másikra új párja miatt, mert ugye szerelem és bajban volt hű férfija. A lényeg, hogy furcsa mód, a párja és ő sikertelenek az életben, és rokonságom tartja el őket.

Új ház, új ez, új az, mert ugye, van két gyereke, de mindenben elbuknak.

Volt már vállalkozás, hát az tönkre ment, előleg egy háznál megkapták, odaadták, és azóta sem övék a ház, és mindig hihetetlen és önsajnáltató áldozat központú történeteket adnak elő sikertelenségük okául.

Természetesen a rokonság beveszi, és a két gyerek láttán ugye rendkívül segítőkésszé válnak.

Csupán annyit nem értek az egészben, hogy működik ez még így? Hogy lehet el nézni dolgokat azért, mert van két gyerekük? Én már nem foglalkozom velük, nem találkozom velük, nem beszélek velük, mert sunyik és alattomosak. A ronokaim nagyrésze például elfordult tőlem, mert egyszer kétszer kifejtettem a véleményemet a nővéremmel kapcsolatban, és azóta ez folyik folyamatosan.

Nekem ugyan van életem, munkám, célok, de ezen soha nem tudtam túllépni hogy ez így most komoly, hogy ők szinte kapnak dolgokat ingyen, én viszont küzdök mindennap, és ha esetleg, lenne minimális igényem némi segítségre (nem anyagi segítség), akkor kérjük keressen mást?

Nem tudom hogy ez hogy folyhat így tovább, de mindegy is. Remélem vannak emberek, akik tudnám valami értelmeset mondani erről az egészről.

2020. júl. 27. 12:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Latjak a két gyereket es szerintek miattuk segitennek nekik tobbet.Te azt mondod nem tartod veluk a kapcsolatot egy ideje ezek szerint csak te is kivulalóként látod öket.megkene probálni elso sorban az ő szemszögükből is nézni a dolgokat,lehet hamaréb kapnál választa kerdeseidre:)
2020. júl. 27. 12:48
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem sok családban megy ez. Pároméknál is ez van. Egyszerűen nem érdekli őket, milyenek, merthát családtagok. Nem akarnak velük rosszban lenni. Ne kérdezd, ennek mi értelme, de én sem beszélek velük, csak ha muszáj.
2020. júl. 27. 12:55
 3/15 anonim ***** válasza:
17%
Azon kívül, hogy irigy vagy, pontosan mi is a gond?
2020. júl. 27. 13:01
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
A gyerekek miatt van elsősorban, a család mindig hajlamosabb azt a gyereküket támogatni inkább, ahol vannak gyerekek, mert ott nagyobb szükség lehet rá. Ez független attól, hogy ők egyébként milyenek és hogyan élik az életüket.
2020. júl. 27. 13:08
 5/15 anonim ***** válasza:
4%
3. jól látja, nem értem a lepontozást. Süt az irigység.
2020. júl. 27. 13:24
 6/15 anonim ***** válasza:
28%
5-ös nem kell ennyire egyszerűnek lenni, hogy idàig terjedjen a gondolkodás.
2020. júl. 27. 13:32
 7/15 Metionin ***** válasza:
91%
Mert a gyerek az mindenhol ütőkártya, családon belül is. Nézd meg a jellegzetes karácsony előtti híradókat, amikor adományokat kérnek rászorulóknak. 2-3-4-5 gyereket nevelő családok mindig. Ha valaki rászoruló de nincs gyereke, le se szarják. Még egy balesetet is úgy mutatnak be a tévében, hogy x gyerekes anya/apa vesztette életét, mert úgy nagyobb sajnálatot fog kiváltani az emberekből. A másik meg az, ami részben jogos, hogy a szerencsétlen kölkök pont azok, akik nem tehetnek a helyzetükről és nem akarja a család őket büntetni a hülye szüleik miatt.
2020. júl. 27. 13:41
 8/15 anonim ***** válasza:
41%
7-es egy gyerekes család mindig kiszolgáltatottabb, mint egy gyerek nélküli, ráadásul nem minden szülő olyan, mint amit itt a kérdező leír... Szóval ez nem annyira a sajnálatról szól, egyszerűen ez a józan ész, ahol gyerek van, ott természetes, hogy elkél a segítség.
2020. júl. 27. 13:47
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Csak az a baj, hogy ez nem segítség, mert ezzel gyakorlatilag benne marasztalják a családot ebben a kudarccal teli helyzetben. Mert nincs motivàció, hogy többre vigyék, hogy felálljanak a padlóról, hogy esetleg tegyenek valamit magukért. Pont ezért lenne ez fontos, hogy úgymond talpra àlljanak, mert gyerekeik vannak. Ők mit làtnak? Pont ilyen ingyenélő sunyi lesz belőlük is, mert ezt látjàk.
2020. júl. 27. 14:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon derül ki a kérdésből, hogy pontosan mit is kapnak.
2020. júl. 27. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!