Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért utánoz folyton minket a...

Miért utánoz folyton minket a férjem családja?

Figyelt kérdés

Számomra ez már idegesítő kategória kezd lenni. A férjemnek van két lány unokatesoja akikkel nagyon szoros a viszony.

Pl eleinte ilyenek voltak hogy vettünk egy asztalt a nappaliba, akkor ők is vettek egy ugyanolyat, vagy mi vettünk egy kocsit ők is ugyanolyat. Ha mi eldöntöttük hogy elmegyunk moziba, mint randi, mind jöttek. És konkrétan minket kerestek a mozi előtt, majd úgy adták elő, hogy jajj véletlenül össze futottunk.

Mikor összeházasodtunk, és jött a gyerek, viccesen mondtam a férjemnek, hogy figyeld meg szivem náluk is tuti lesz nemsokára.

Igazam lett, és kb itt kezdődött az a szint ami már nekünk sok.

Bejelentettük a hírt hogy lányunk lesz, na ők is folyamatosan ezt hangoztatták utána hogy nekik is lány kell. Én május elejére vártam a babát, ők is ahogy elmondtuk szerintem rögtön próbálkozni kezdtek de csak ősz végére sikerült, ebbe teljesen bele volt bolondulva a férjem unokatesoja. Sőt fiút várt, hónapokig duzzogott.

A névben nem tudtak velünk egyezőt valasztani. De minden másban, ha vettünk egy ruhát, babakocsit, kis ágyat ő megrendelte ugyanazt csak fiúba.

A nevelésbe is próbált folyton rám licitálni, hogy az ő gyereke miért jobb stb.

Igazából én ezeket próbáltam elengedni. Az élet fintora szerintem hogy míg nekem egy nyugodt megfontolt lányom van (én sem vagyok egy ideg beteg típus :D) addig nekik egy igazi fiú gyerek jutott, aki mint a kis buldózer tör zúz ahova megy.

Tavaly télen újra terhes lettem és pont kezdődött a covid így később mondtuk el a családnak. Konkrétan féltékeny volt ránk és sértődötten annyit mondott hogy már persze ők is tervezgetik a következőt, de megnézik mi hogy boldogulunk a kettővel.

Most is egy tündéri kislányunk született aki két hónapos.

Egy közös barátunktól tudom hogy annyira irigy rám, hogy nekünk mindem összejött, hogy azt mondta mi azért vállalatunk második gyereket kis korkülönbséggel mert le akartam tudni gyorsan, meg be akartam őt előzni, hogy mindenki velünk foglalkozzon.

A sors keze, vagy nem tudom hogy szegénynek lassan egy éve de nem jön össze a baba, pedig próbálkoznak. Én tényleg sajnálom hogy így alakult náluk bármilyen is ő.

De picit félek is a továbbiaktól.

Tényleg vannak másnak is ilyen rokonai, vagy nálunk vannak csak ilyen kattantak? 😂

2020. dec. 9. 14:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
70%

Irigylem a problemádat. Aztán nem is értem. Képzeld, a minap jött a barátnőm, meglátta az új szőnyegemet, és azt mondta, de jól néz ki, neki is kell egy ilyen, hol vettem. És ha hiszed, ha nem, semmi zavarót nem éreztem benne, simán közöltem vele, hol kapni.

És tényleg úgy gondolod, hogy csak azért csináltak gyereket, mert ti is? És ha ti nem nem akartatok volna soha gyereket, ők is gyerektelenül élnék az életüket?

Szerintem veled van a gond.

2020. dec. 9. 16:10
 12/41 anonim ***** válasza:
75%

Én örülnék, ha ugyan olyan dolgokat vennének, mint ami nekem van mert az egy elismerés,hogy jó az izzlésem.

Ha egy közös barát pletykálna a rokonomról akkor elgondolkodnék, hogy rólam vajon mit mond?

Viszont, hiába írtad burkoltan (szegénynek nem jön össze a baba stb) látszik hogy örűlsz ennek. Abba kellene hagyni a versengést. Vagy nem elmondani hogy mi honnan van, mennyiért.

És remélem hogy nem komolyan örülsz annak, hogy neked sikerült a gyerek, neki meg nem. Hidd el nagyobb a fájdalma ez miatt, mint neked az utánzás miatt valaha is lesz.

2020. dec. 9. 16:12
 13/41 anonim ***** válasza:
57%
Tényleg lehet valami gond veled kérdező.
2020. dec. 9. 16:13
 14/41 anonim ***** válasza:
37%

Fura, hogy belédálltak a válaszolók. Biztos ők is ilyen kis kiforratlan személyiségű utánzósok.😉

Szerintem gáz, ha valaki egy másik életét próbálja élni.

Tisztára a Tehetséges Mr. Riplay jut eszembe.

Én hiszek neked, ezt én is tapasztaltam ismerőseimnél, apró dolgok, ruhák, telefon, cipő, étterem, utazás. Fura volt, de nem érintett meg mélyen.

A rokonod gyerekvállalási durcija viszont ultragáz.

2020. dec. 9. 16:14
 15/41 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok de abszolút nem értem miért gondolja azt valaki hogy azért mert kiirom magamból én rosszindulatú vagyok, nincsenek barátaim avagy én mérem magamat hozzájuk. Nem mondtam nekik semmit sem ezt is leirtam, de mivel nagy a család jönnek mennek a hírek. Csak az érdekelt másnak is vannak e ilyen rokonai és h miért jo egy ilyen embernek. De még én lettem a rossz.

Sose szivatnam meg őket mert nem az ellenségeim vagy nem haragszom rájuk szimplán nem értem.

És igen az elején két lányról írok de ő évekkel ezelőtt külföldöre utazott de míg itthon volt ő is majmolta a tesóját engem. Ez náluk családi szokás, csak bem értem az okát.

2020. dec. 9. 16:14
 16/41 anonim ***** válasza:
57%
De konkrétan mi idegesít abban, hogy pl ugyan olyan az asztaluk?
2020. dec. 9. 16:16
 17/41 A kérdező kommentje:

#11 es ez alap dolog de nem is egy vagy két dologról beszéltem hanem kb mindenről.. Nem értem miért forgatják ki egyesek amiket írok.

#12 tényleg sajnálom mert át érzem az elsőnél mi is sokáig próbálkoztunk, nem vagyok egy szemét aljas dög aki mások kárán örül.

2020. dec. 9. 16:19
 18/41 anonim ***** válasza:
29%

Na, kérdező nem tartottam a falkával. Lepontoztak.

Utánozzák egymást. Megmondtam!😂😂😂

2020. dec. 9. 16:19
 19/41 A kérdező kommentje:

Abban semmi de le is írtam, hogy az még a belefért kategória volt. Annak ellenére hogy mindig mindent megnéz nálunk milyen és ő is vesz egy olyat. Én azt nen értem h mióta gyerekeink lettek miért kell a gyereket is ebbe belevonni

Kinek beszél hamarabb a gyereke, kié áll megy fut hamarabb. Kié lesz hamarabb szobatiszta.

Ő ilyen. Én ezekbe a beszélgetésbe nem állok bele azzal elintézem, hogy majd mindenkinél úgy lesz ahogy az kell. Meg h mahd csinálja ha tudja.

De ő tényleg versenyezik, mintha tétje lenne.

2020. dec. 9. 16:22
 20/41 anonim ***** válasza:
67%
Lehet (sőt biztos), hogy akkor lelki okai vannak. Lehet sosem éreztette vele senki még hogy elég jó, vagy gyerekkorától kezdve máshoz méregették. És a lelki problémák miatt nem jön össze a baba sem. (megjegyzem mindenkinek legyen már annyi gyereke amennyit akar, honnan tudod hogy nekik nem lesz 3 is?) Ahelyett hogy lenézed, kineveted, inkább próbálnál vele mélyebben elbeszélgetni, és segíteni hogy elfogadja magát.
2020. dec. 9. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!