Miért utánoz folyton minket a férjem családja?
Számomra ez már idegesítő kategória kezd lenni. A férjemnek van két lány unokatesoja akikkel nagyon szoros a viszony.
Pl eleinte ilyenek voltak hogy vettünk egy asztalt a nappaliba, akkor ők is vettek egy ugyanolyat, vagy mi vettünk egy kocsit ők is ugyanolyat. Ha mi eldöntöttük hogy elmegyunk moziba, mint randi, mind jöttek. És konkrétan minket kerestek a mozi előtt, majd úgy adták elő, hogy jajj véletlenül össze futottunk.
Mikor összeházasodtunk, és jött a gyerek, viccesen mondtam a férjemnek, hogy figyeld meg szivem náluk is tuti lesz nemsokára.
Igazam lett, és kb itt kezdődött az a szint ami már nekünk sok.
Bejelentettük a hírt hogy lányunk lesz, na ők is folyamatosan ezt hangoztatták utána hogy nekik is lány kell. Én május elejére vártam a babát, ők is ahogy elmondtuk szerintem rögtön próbálkozni kezdtek de csak ősz végére sikerült, ebbe teljesen bele volt bolondulva a férjem unokatesoja. Sőt fiút várt, hónapokig duzzogott.
A névben nem tudtak velünk egyezőt valasztani. De minden másban, ha vettünk egy ruhát, babakocsit, kis ágyat ő megrendelte ugyanazt csak fiúba.
A nevelésbe is próbált folyton rám licitálni, hogy az ő gyereke miért jobb stb.
Igazából én ezeket próbáltam elengedni. Az élet fintora szerintem hogy míg nekem egy nyugodt megfontolt lányom van (én sem vagyok egy ideg beteg típus :D) addig nekik egy igazi fiú gyerek jutott, aki mint a kis buldózer tör zúz ahova megy.
Tavaly télen újra terhes lettem és pont kezdődött a covid így később mondtuk el a családnak. Konkrétan féltékeny volt ránk és sértődötten annyit mondott hogy már persze ők is tervezgetik a következőt, de megnézik mi hogy boldogulunk a kettővel.
Most is egy tündéri kislányunk született aki két hónapos.
Egy közös barátunktól tudom hogy annyira irigy rám, hogy nekünk mindem összejött, hogy azt mondta mi azért vállalatunk második gyereket kis korkülönbséggel mert le akartam tudni gyorsan, meg be akartam őt előzni, hogy mindenki velünk foglalkozzon.
A sors keze, vagy nem tudom hogy szegénynek lassan egy éve de nem jön össze a baba, pedig próbálkoznak. Én tényleg sajnálom hogy így alakult náluk bármilyen is ő.
De picit félek is a továbbiaktól.
Tényleg vannak másnak is ilyen rokonai, vagy nálunk vannak csak ilyen kattantak? 😂
Ez borzasztó lehet!
Egyetértek az előttem szólóval, kicsit lazítsatok a kapcsolaton.
Ha szóvátennétek nekik a viselkedésüket, lehet hogy észrevennék magukat, habár először biztos sértődés lenne belőle.
Már mikor az első néhány sort olvastam akkor leesett hogy az irígység teszi ezt.
Próbáljátok meg nem mutatni hogy mit vettetek vagy mit szeretnétek,szerintem is lazítsatok egy kicsit a kapcsolaton. Igen a sors keze hogy nem jön össze nekik a baba és az is hogy nekik lány helyett fiú lett.
Én ugy szivatnám meg őket,de csak akkor ha az én anyagi helyzetem jobb mint nekik,hogy vennék egy nagyon drága valamit,vagy bekamuznám hogy ennyi meg annyi hitelt felvettem,ők is felvennék és nyöghetnék sok sok évig,míg én nem vettem fel semmit de ezt utólag közölném hogy nem sikerült felvenni.
Tudom mocskosságnak tűnik de én bosszúálló típus vagyok és ha ilyen rokonom lenne ezt tenném,érezzék a törődést.
- Nekem nem kellene olyan közös "barát", aki hordja nekem a pletykát, mert az viszi is.
- Ugyanolyan asztalt vettek? Na és? Nálatok meglátták, megtetszett, megvették. A mai egyencuccokból az országban van még 50ezer db. ugyanabból az asztalból.
- Ugyanolyan kocsit vettek? Nyilván ti elmeséltétek, hogy milyen fasza és árban is megfelelő, ezért mertek ilyet venni.
- Jött a gyerek? Családot tervező fiataloknál ez nem szokott meglepő lenni. Ha alapból nem terveztek volna ők is gyereket, akkor te szülhettél volna 8-at, ők akkor sem szaporodtak volna.
Természetesen a te gyereked egy tündér, az övé meg egy borzalom, de ez a sztorid szempontjából nem releváns.
Szakadj le róluk, ne figyeld őket - ez nem is fog nehezedre esni, mert te egy nyugodt típus vagy - ne foglalkozz a pletykákkal és akkor még nyugodtabb leszel!:)
Nekem pl. gőzöm sincs, hogy a rokonaimnak miből mijük van, így sajnos nem tudok a kattantságukról nyilatkozni!
"Igazam lett" "A sors keze.. "
Mintha csak egy alszent hívő nagykereszteny szövegét olvasnám.
A meglátásom szerint az unokatesoknak van egy pár akik számukra példaként szolgálnak hogyan lehetne szebb, jobb, sikeresebb életük , ez a pár ti lennétek. Sajnos csak a kulsot látják a belső értékeket nem, mert rajonnenek milyen rosszindulat van benned. Semmi rosszat nem latok abban ha valakik mivel otlettelenebbek masoktol lesik el mikre van szukseguk, mit is vegyenek meg vagy hogyan éljenek(nem véletlenül sikeresek manapság az influencerek sem). Nekem mindig is egyértelmű volt az ha valamelyik ismerosom, baratom leutanzott valamiben, az nekem egy elismerés hogy jo uton haladok. Te viszont mintha irigyelned toluk ezeket a dolgokat, mert azt szeretnéd hogy csak neked lehessen ez a valami meg masnak ne legyen. Tudom jól le leszek pontozva, de nem banom lekellet ezt irnom.
Megmutatnád kérlek, milyen asztalt vettetek a nappaliba? Vennék olyat én is.
Viszont nem értem, hogy az elején két lány unokatesóról írsz, hogy irigyek, de a sztori felétől már csak egyről írsz.
Nekem egy ilyen haverom volt csak, aki mindenben utánozni akart. Egy idő után elkezdtem szórakozni vele, olyan tervekről meséltem, amiket nem is gondoltam komolyan, csak hogy ő törje a fejét, hogy hogyan kövessen benne. Aztán szerencsére leszokott erről, rátalált a saját útjára.
Egyetértek a 6-ossal. Amúgy meg ha ennyire fáj, hogy ugyanolyan autót, asztalt, babaholmikat vettek, akkor mi a francnak mutatod meg nekik ezeket? Ja gondolom, még ecseteled azt is, hogy milyen jó, mennyire megérte, aztán fel vagy háborodva, hogy olyat merészeltek venni, amiről úgy hallották egy közeli ismerőstől, hogy megbízható darab.
A gyerekek számán való vergődésed meg tényleg extra szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!