Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit kéne kezdenem egy ilyen...

Mit kéne kezdenem egy ilyen családtaggal? Igazából nem is ismerem.

Figyelt kérdés
Nem ismerem anyámat, él még, de nem ő nevelt. Elég borzalmas egy nő, aki amúgy megpróbálná védeni, az kérem ne tegye, ő tényleg borzalmas anya, az volt régen is, és a mostani gyerekeinél sem remekel. Neki van egy testvére, aki néha felhív,nem tudom, honnan tudják a számom, de én azt a számot, amiről eddig hívogatott, letiltottam. Most egy másikon hívott, felvettem, mert nem tudtam, ki lehet az. Ő kedves, és érdeklődik, nem olyan, mint a testvére, de nekem akkor is semleges, hiszen őt sem ismerem, ha szembejönnének velem, nem tudnám, kik ők. És mikor beszéltünk, elég idegesítő volt, állandóan azt kérdezgette, ki van ott velem, ki mondja meg, mit mondjak a telefonba? Ez nevetséges.. Aztán megtudtam, hogy Budapesthez közel van, hajléktalan, mesélte, hogy talált egy takarót, valami sín alatt alszik, vagy ilyesmit mondott. Én most Budapesten élek, és mindig kikívánkozik belőlem az, hogy megkérdezzem, van-e mit ennie, van-e meleg ruhája, de bele sem akarok gondolni, hogy találkozzak vele. Annyira lennék képes, hogy vigyek neki pár hasznos dolgot, és el is menjek onnan egyből, de ezt bunkóságnak érzem, és tudom, hogy nem lenne ehhez szívem, de utána meg ezen kattognék. Ma is nyolcszor hívott, végig kinyomtam, nem is értem rá, és nem is akarok vele beszélni, mert fél órát beszélünk, és szó szerint mindig ugyanarról. Tudom, hogy nagyon bunkón hangzik az egész, amit leírtam, de valahol amúgy is szívügyem segíteni, de nekem ez a családtéma nagyon tabu, nem is találkozom senkivel, és ez az ága meg pont olyan, akiket nem is ismerek. Ti mit tennétek?

2020. nov. 14. 13:51
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy ő nem kért tőlem segítséget, nem kért pénzt és semmit sem.
2020. nov. 14. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem rokonaid hívogatnak, hanem unokázós csalók. Tudják, hogy semmit sem tudsz anyádékról, ezért bárki kiadhatja magát anyádnak meg a nővérének, nem lehet ellenőrizni. Ki fogják szedni belőled, hol élsz, és kirabolnak. Változtass telefonszámot.
2020. nov. 14. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
És változtatáskor kérd az új számod titkosítását.
2020. nov. 14. 14:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ne menj bele ebbe, akkor se ha igaz. azt mondtad anyád nem kért segítséget. akkor a nővére miért hívogat?? meg miért kérdezget olyanokat hogy "ki van ott velem, ki mondja meg, mit mondjak a telefonba"?? ez nagyon gyanús
2020. nov. 14. 14:06
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Csalók, le akarnak venni anyagilag, ez a napi 8 hívás arra utal, és hogy nagyon elszántak. Hétfőn spuri a telefonos céged kirendeltségébe, és új szám, TITKOSÍTVA!

Sajnos nem kizárt, hogy valaki ismerősöd is benne van ebben a rondaságban, ha valóban a rokonaid. Aki kiadta nekik a számodat, mert előadták neki a fájdalmas anyát.

2020. nov. 14. 14:09
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
C.-ok stílusa ez a fajta lehúzás. Ki van c. az ismerőseid-rokonaid közt, aki összejátszhat velük?
2020. nov. 14. 14:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Ő tényleg anyám tesója, egyébként öccse, vagy bátyja, ezt pontosan nem tudom, a tesóm tartotta velük a kapcsolatot, találkozott velük még régen, de már neki is elege lett. Ők elég erősen felvettek egy ilyen kisebbségi szokást, innen eredhet a "ki van ott veled, ki mondja meg neked, mit mondj" dolog, de nyilván nem emiatt nem kedvelem őket. A probléma az, vagy bennem amiatt merült fel a segítség adás lehetősége, mert mi alapból nem Pesten élünk, nem is a közelben, a családból csak én lakom fent, és ő is messziről került ide, nehéz neki biztos, munkája sincs, de ebbe nem akarok belemnni, ls haza se tud szerintem menni a tesójához, max bliccel. Nem tudom, mit tegyek egyébként, segítenék is meg nem is, és emiatt kérdezem, hogy ilyen helyzetben mit tennétek ti
2020. nov. 14. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne segíts neki és titkosítsd a számodat. Napi nyolcszor egy hajléktalan sem hívogat embereket. Lehet kattos a rokon, inkább kerüld el őket.
2020. nov. 14. 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha annyira segíteni akarsz, tudd meg hol tartozódik. Menj oda egy férfi ismerőssel (a biztonság kedvéért) és vigyél ruhát, takarót stb. Azt sem kell megmondd ki vagy, ha nem ismer fel.
2020. nov. 14. 16:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen amúgy, amit az utolsó ír, arra én is gondoltam, vagy inkább arra, hogy valaki mást küldök oda, de nyilván úgy tiszta, ha én is megyek, csak nem tudom, kit vihetnék magammal, senkinek nem beszéltem ezekről, mindenki azt hiszi, hogy teljes a család és teljesen átlagos, nem tudom, be tudnék-e avatni bárkit ebbe
2020. nov. 14. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!