Lehet azt bármilyen szinten normális életnek nevezni, amikor egy fiatal nőnek két idős rokonára kell vigyáznia, úgy, hogy közben semmi magánélete nincs?
Mert szeritem nem. Egy rokonomról van szó, 14 eve volt az utolsó kapcsolata, az elmúlt 9 évet azzal töltötte, hogy a 80 feletti nagynenjere vigyázott(akinek nem volt sem férje sem saját gyerekei) minden nap a saját munkája mellett... most 44 éves, 14 eve nem talált magának part, mar gyereke sem lehet es emiatt sokszor sír, panaszkodik nekem is. En magam is depressziós vagyok, ha nem tartom vele a kapcsolatot, akkor en vagyok a gonosz, ha elmegyek hozza, attól csak meg depressziosabb leszek. Jelenleg a 80 feletti mamámmal el, aki folyton mondogatja neki, hogy egyedül maradt es hogy próbáljon pasit szerezni, de hogy is szerezhetett volna szerencselten, mikor 2 idős nővel élt együtt? Annyira depresszív, ahogy élnek, hogy en is elsirom magam tőle.
Felmerült bennem a kérdés, hogy egy gyerek, vagy egy unokahúg meddig felelős a felmenőiért es hogy mi lenne ebben a helyzetben a megoldás? Szerintem az idősek otthona lett volna az, de ahhoz túl becsületes volt, hogy beadja oda a saját nagynenjet.
En személy szerint nem vállaltam volna ezt az életet az biztos.
Savlekoto, oldd mar meg máshol a frusztrált elcseszett életed. Te is egy vén “nyanya” vagy, akit kisemmizett az unoka? Agyrém. Undorító vagy.
Istenem, nyilván semmi közöm hozza, azért sem adhatom el őket. Csak nekem van annyi eszem, hogy befektetnem a pénzt es nem hagynek elrohadni 3 házat... a neniknek nem számított a penz, különben mar eladtak volna az ingatlanokat. Mondjuk 80 körül mar engem sem érdekelne. Viszont ha lenne egy fiatal unokám, hagynám, hogy több pénzt csináljon belőle.
Az apám a saját pénzével sem tud mit kezdeni, o is hagyja, hogy elrohadjon egy szép, nagy ház. De nem ez volt a téma egyébként.
Nagynénéd egy mártír. Abból sem a legokosabb.
Én tényleg kíváncsi lennék a kezdetekre, arra a helyzetre, amikor elvállalta a nagynénje gondozását. Feltételek nélkül. Mert a saját szülőt még csak megértem. De a nagynénit? Összeült a család, és rásózták? És ő elvállalta? Kutya legyek, ha értem.
És a 3 ház... nem egyértelmű hogy ki a tulajdonos. De nem lehetne leülni és megbeszélni, hogy eszméletlen pazarlás hagyni tönkremenni azokat? Az árukból lehetne fogadni szakképzett ápolót, és a nagynénéd is kissé szabadabban lélegezhetne.
Szerintem nagyon rossz az egész helyzet.
Bármennyire is szereti az ember a szüleit szerintem senkitől sem elvárható, hogy 10-15 évig ápolja napi szinten őket.
Szerintem csakis az idősek otthona járható út. Ott figyelnek rá egész nap. Lehet gonosz vagyok de 35 évesen nem tudnák mindent feladni. Semmilyen nőtől/férfitól nem várható el, hogy fogadjon el egy olyan embert aki ápolja az idős rokonait napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!