Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet azt bármilyen szinten...

Lehet azt bármilyen szinten normális életnek nevezni, amikor egy fiatal nőnek két idős rokonára kell vigyáznia, úgy, hogy közben semmi magánélete nincs?

Figyelt kérdés

Mert szeritem nem. Egy rokonomról van szó, 14 eve volt az utolsó kapcsolata, az elmúlt 9 évet azzal töltötte, hogy a 80 feletti nagynenjere vigyázott(akinek nem volt sem férje sem saját gyerekei) minden nap a saját munkája mellett... most 44 éves, 14 eve nem talált magának part, mar gyereke sem lehet es emiatt sokszor sír, panaszkodik nekem is. En magam is depressziós vagyok, ha nem tartom vele a kapcsolatot, akkor en vagyok a gonosz, ha elmegyek hozza, attól csak meg depressziosabb leszek. Jelenleg a 80 feletti mamámmal el, aki folyton mondogatja neki, hogy egyedül maradt es hogy próbáljon pasit szerezni, de hogy is szerezhetett volna szerencselten, mikor 2 idős nővel élt együtt? Annyira depresszív, ahogy élnek, hogy en is elsirom magam tőle.

Felmerült bennem a kérdés, hogy egy gyerek, vagy egy unokahúg meddig felelős a felmenőiért es hogy mi lenne ebben a helyzetben a megoldás? Szerintem az idősek otthona lett volna az, de ahhoz túl becsületes volt, hogy beadja oda a saját nagynenjet.

En személy szerint nem vállaltam volna ezt az életet az biztos.

2020. nov. 13. 15:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
86%
Miért nem írt eltartási szerződést a 44 éves hölgy a nénikkel? 9 éve kínlódik velük. Megérdemelne 1 házat legalább a szolgálataiért.
2020. nov. 13. 19:55
 52/68 anonim ***** válasza:
100%

#50, Kérdező! Apád miért nem segít semmit?

ráér jönni, ha lesz majd a hagyatéki..

2020. nov. 13. 20:00
 53/68 A kérdező kommentje:
Az “apámat” hagyjuk. Egy agresszív mentális beteg gyökér. Pedig külföldön mar szétkereste magat, simán segíthetne bármiben, de eszébe sem jut. A nagynéném szeritem mar hajlandó lett volna a lombikra is, ha lenne több penze, az öccse ebben is segíthetett volna, de ő nem ebben a világban el...
2020. nov. 13. 20:02
 54/68 A kérdező kommentje:
Igazából a mamammal nem kell kínlódni, csak bevásárolni kell neki. De őt nem is hagyná el a nagynéném, mert egy nap 5x hívja fel a munkából is... nyilván itt érzelmileg nem stimmelnek a dolgok, ezzel tisztában vagyok. A nagynéném is az “apám” is depressziós szorongó, en is az vagyok, szóval igen, ezzel is gond van.
2020. nov. 13. 20:05
 55/68 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a szülökről illik gondoskodni...egy darabig. Ha van valakinek saját élete akkor azt kellene élnie.

Neki nincs saját,alárendelet magát az idős rokonainak. Mostmár rájött,hogy elb_aszta,ha bármi akar kezdeni magával sürgősen passzoljale a néniket. Egy kapcsolatot még tudszerezni de több már nem lesz.

2020. nov. 13. 20:10
 56/68 A kérdező kommentje:

Nyilván itt a nagynéném is hibás. Simán keresni kellett volna egy otthont az o nagynenjenek... plane, hogy annyira fölöslegesen élt mar szegény, tudom ez rosszul hangzik, de kimondom. Nem volt saját családja, egesz életében a testvérére, majd a testvére gyerekere támaszkodott...utolsó éveiben ki sem mozdult a szobából. Igazából az egesz életet így elte le. 90 évig...

a nagynéném bevállalta, de közben minden nap panaszkodott, mar nem el s néni, de meg a mai napig felhozza minden nap... engem sem tudtak kikezelni meg, egy orvos sem, nemrég voltam náluk es annyira szomorú a helyzetük, hogy csak meg lejjebb kerültem. Ezért fakadtam ki itt.

2020. nov. 13. 20:11
 57/68 Savlekotő ***** válasza:
25%
Tedd be egy otthonba írass vele papírt hogy mindent rád írasson,ügyvéddel nyilváníttasd félkegyelművé és adhatod is el a házakat. Nagynéni meg a munkájáért cserébe kap egy semmit.. Mai érdek gyerekek.. Gondolom a Mamának egy pohár vizet se adtál de kéne a háza..
2020. nov. 13. 20:55
 58/68 anonim ***** válasza:
83%

", hogy 3 ingatlan, amiket el lehetne adni "

Az megvan, hogy az ingatlanok azoké a néniké, és ha ők nem akarják eladni, akkor nem akarják. neked semmi, de semmi közöd hozzá.

2020. nov. 13. 21:45
 59/68 anonim ***** válasza:
78%

"úgy, hogy felad egy hirdetést, és a mamát elviszi ügyvédhez."

Hülyegyerek! Ha a mama nem akarja eladni, akkor nem akarja. AZ ilyen rokonoktól mentsen meg mindenkit az ég.

2020. nov. 13. 21:46
 60/68 anonim ***** válasza:
100%

Remelem apad lemond az örökségről a nagynened javára.

Nezd ő is hibás hogy így alakult az élete, ez vitathatatlan. Csak otthonba mondom ha eleg a nyugdia okes, ha nem akkor perkálni kell, es nem csak a nagynéninek.

A masik meg hogy a bevasarlas is pont eleg , meg csekkfizetes stb. Most kepzeld el azt a szitut amikor mindenert teged keres meg valaki. Orvoshoz menni ,gyógyszer, elromlik valami szerelő, egyebeket intezni. Apad fasza leszar mindent , de hagyatekira haza eszi a fene az biztos.

2020. nov. 13. 21:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!