Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet azt bármilyen szinten...

Lehet azt bármilyen szinten normális életnek nevezni, amikor egy fiatal nőnek két idős rokonára kell vigyáznia, úgy, hogy közben semmi magánélete nincs?

Figyelt kérdés

Mert szeritem nem. Egy rokonomról van szó, 14 eve volt az utolsó kapcsolata, az elmúlt 9 évet azzal töltötte, hogy a 80 feletti nagynenjere vigyázott(akinek nem volt sem férje sem saját gyerekei) minden nap a saját munkája mellett... most 44 éves, 14 eve nem talált magának part, mar gyereke sem lehet es emiatt sokszor sír, panaszkodik nekem is. En magam is depressziós vagyok, ha nem tartom vele a kapcsolatot, akkor en vagyok a gonosz, ha elmegyek hozza, attól csak meg depressziosabb leszek. Jelenleg a 80 feletti mamámmal el, aki folyton mondogatja neki, hogy egyedül maradt es hogy próbáljon pasit szerezni, de hogy is szerezhetett volna szerencselten, mikor 2 idős nővel élt együtt? Annyira depresszív, ahogy élnek, hogy en is elsirom magam tőle.

Felmerült bennem a kérdés, hogy egy gyerek, vagy egy unokahúg meddig felelős a felmenőiért es hogy mi lenne ebben a helyzetben a megoldás? Szerintem az idősek otthona lett volna az, de ahhoz túl becsületes volt, hogy beadja oda a saját nagynenjet.

En személy szerint nem vállaltam volna ezt az életet az biztos.

2020. nov. 13. 15:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
86%
Ha kényszerből kell csinálnia, akkor nem. Ha szívesen csinálja önként, akkor igen. Mindenkinek mást jelent a jó élet.
2020. nov. 13. 18:21
 42/68 anonim ***** válasza:
92%

A konkrét kérdésre válszolva: nem normális így élni, de még mindig becsülendőbb, mint azok a családtagok, akik le sem tojták/tojják a rászoruló rokonaikat (főként, ha az egyik ráadásul a saját szülője/nagyszülője - kifejtését lásd lent).

"azért, mert a mamám az ő anyja... írtam, hogy egy rokonomrol van szó."

Ezek szerint nagynénéd az illető, valamelyik szülődnek a testvére. A te drága szülőd vajon miért ne segít be a testvérének, legalább néha.

Az ingatlanokról annyit, hogy a nénik remélhetőleg arra fogják hagyni végrendeletileg, aki ápolta őket. És abból a pénzből majd a te nagynénéd legalább gondoskodhat magáról előre, mert világosan látszik, hogy a családjától ő semmiféle segítségre nem számíthat majd, amikor ő fog rászorulni.

2020. nov. 13. 18:33
 43/68 anonymousreview60 ***** válasza:
76%

Rosszul érzi magát, tehát nem tetszik neki, tehát ez nem jó élet neki. 44 évesen találhat magának párt, de csak akkor, ha nem kell napi 1-2 óránál többet foglalkoznia az öregasszonyokkal, és nem azokkal lakik. Jelen állapotában piacképtelen.

Gyereket még fogadhat örökbe, de nem az öregasszonyok mellé. Azoknak menni kell, otthonba vagy temetőbe!

2020. nov. 13. 18:37
 44/68 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, azt írod, a mamáddal lakik. Hányszor jutott eszedbe neked, vagy a szüleidnek, hogy más egy-egy hétvégét átbvállaljanak tőle, hogy kicsit kikapcsolódhasson?
2020. nov. 13. 18:39
 45/68 anonim ***** válasza:
96%

Nem, nem normális, de ez azért nem ilyen egyszerű.

1. Senki nem így tervezi az életét, "belesodródnak", mert

- az elején arra gondolnak, hogy "egy kicsit besegítek", meg "átmenetileg megteszem", aztán arra "ébrednek", hogy éveket áldoztak fel, és a környezeten már mindenki természetesnek veszi, hogy ez az "ő dolga"

- úgy nevelték őket, hogy az idősotthon / elfekvő nem opció

2. Az, hogy 30-35 között nem volt kapcsolata, nem sokat jelent. Igen, ha csak egy f*szt akart volna meg egy spermadonort, biztos talált volna valakit. De 30 évesen az ember már nehezebben alkalmazkodik, és nem áldozza be az életét az első férfiért - persze, van, aki igen.

Biztos nehéz neki, a két öreggel jót tesz, ami nagyon becsülendő, de ezeket az éveket már sosem kapja vissza az élettől, sajnos. Ha már nem kap segítséget a családtól, akkor már okoskodni nem kéne!

2020. nov. 13. 18:43
 46/68 A kérdező kommentje:
44, egyrészt en külföldön dolgozom, másrészt az öccsével, aki az apám nem vagyok hajlandó beszélni, o is külföldön van. Harmadrészt, en nem vagyok képes fürdetni, emlegetni, pelenkázni egy nénit. De nem is kell, hogy az legyek, ez egy szakma, erre vannak az ápolók. En azon a véleményen vagyok, hogy ez nem a mi dolgunk lenne. A látogatás igen, meg akkor is, ha mar szellemileg sem volt a toppon, de a napi ápolás nem civilek dolga, hanem ápolóké.
2020. nov. 13. 18:45
 47/68 A kérdező kommentje:
Akik itt azt ajanlgatjak, hogy nekem kellene segíteni ebben a helyzetben, 20 évesen haza kellett volna mennem külföldről, hogy egy 80 feletti nénit, a mamám testvérét pelenkazzam, fürdessem es etessem. Amire en eleve képtelen lennék es egy ápoló feladata lenne. Lakjak egy olyan lakásban, ahol nincs is szabad szoba. Nem értem ezt a logikát.
2020. nov. 13. 18:53
 48/68 anonim ***** válasza:
90%
Nem normális így élni, kérdésedre válaszolva. Szerintem még most sem késő, de nagyon intenzíven kellene keresnie, talán még két-három éve van, hogy esetleg lehessen saját gyereke is. De csak ha az idős néniket öregek otthonába adja. Fennakadtam azon, hogy azt írtad, hogy túl becsületes volt ahhoz, hogy öregek otthonába adja őket. Miért? Aki beadja, az becstelen? Az ingatlanok kiadásából (+ esetleg nyugdíj) lehetett volna / lehetne egy jobb fajta otthont finanszírozni. Az idősek otthonát nem úgy kell elképzelni, mint valami rettenetes elfekvőt vaságyakkal és harminc haldoklóval egy teremben. Tényleg vannak nagyon színvonalas, kellemes, középkategóriás helyek (nem muszáj megfizethetetlen luxus otthont keresni feltétlenül). Merem állítani, hogy egy jobbfajta ilyen helyen még jobban is érzik magukat, mint bezárva egy kétszobás lakásba egy idegileg kikészült rokonnal. Ott viszik őket sétálni parkba, van hasonló korú társaságuk, vihetnek sok személyes holmit, lehet őket látogatni, el lehet hozni őket hétvégére (nem vírushelyzetben, természetesen), és nem utolsó sorban szakszerű gondoskodás. Meg kellene győzni ezt a rokont, hogy most még van erre lehetősége, és az időseknek is jót tenne.
2020. nov. 13. 19:29
 49/68 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, es mi tartotta vissza a többi családtagot hogy összedobjak az összeget egy ápoló havi bérére? Mert ha sem anyagilag sem fizikailag nem segített senki az durva. Fizetni kell az otthonokért is, sokszor a nyugdíj sem elég rá.
2020. nov. 13. 19:32
 50/68 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Kérdező! Apád miért nem segít semmit?
2020. nov. 13. 19:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!