Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért néz át rajtam? Mi...

Miért néz át rajtam? Mi problémája lehet velem?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok a férjemmel. Előtte távkapcsolatban voltunk, mivel eléggé messze laktunk egymástól (1500km). Emiatt ugyebár nem sikerült minden családtagját rendesen megismernem, avagy kiismernem. Egyébként mindenkivel nagyon jól kijövök, kivéve a sógornőmet. Azt megjegyezném, hogy nem amiatt, mert valaha is lett volna akár egy rossz szóváltás is közöttünk. A családtagok mesélték, hogy már többször okozott konfliktust a családban, de mivel én egy új családtag vagyok, nem szerették volna előre rossz színben feltűntetni nekem, mert arra gondoltak, hogy velem talán barátságosabb lesz, még akár barátnők is lehetünk majd (a két sógornő ugyebár).

Az első találkozáskor tényleg kedves volt, beszélgetettünk sok mindenről, kellemes élmény volt, a férjem is örült, meg is lepődött, hogy milyen jól ment. Aztán bejelentettük az esküvőt. Ekkor problémázott először, ugyanis ő más programot tervezett szeptemberre maguknak, szóval ha rajta múlik el se jöttek volna talán. Utána amikor egy szülinap alkalmával mentünk náluk, észrevettem, hogy nem igazán foglalkozik a férje (sógorom) családjával, csakis a szüleivel, barátaival, tehát a saját körével. Már voltunk ott egy párszor, de soha nem kérdezte meg, hogy kérek e valamit, mintha problémája lenne azzal, hogy ki kell szolgálnia másokat. Ha ők jöttek hozzánk sütöttem-főztem, kiszolgáltam őket, hisz hát vendégek. Az este elég jól ment, viszont látszott rajta hogy nem szívleli azt, hogy meg kellett látogatni minket. Tudjátok, olyan letudós látogás volt, két hónappal a szülinapunk után, mert a szülinapunkon éppen nyaraltak. Ami nem gond, csupán érdekes a kettős mérce. Ugyanis amikor mi egyszer nem tudtunk menni a szülinapra náluk, kifakadt, hogy őt nem is érdekelné, nem miatta kellene jönni, hanem a gyerekek miatt. Elég átlátszó volt... És az alkalmat kihasználva sok mást is hozzánk vágott, pl. hogy a férjem nem volt a kórházban, amikor szült... Ezt nem is értettük, ugyanis csak a férje volt ott, még az anyja sem, se a saját testvére sem, szóval nem értem miért pont a férjemet hiányolta. Egyszerűen csak bántani akart, de nem talált normális indokot. Szóval mondtuk, hogy a munka miatt sajnos nem tudunk, ha szóltak volna időben, hogy mikor lesz, akkor megoldottuk volna. De tudunk előtte vagy utána egy héttel. Látszott rajta a csakazértis, és pökhendin odadobta nekünk, hogy neki azokra a napokra már más programja van. Nem igazán értem a mai napig sem, hogy miért akadt ki, ugyanis minden alkalommal amikor ott voltunk, egy szót nem szólt hozzám. Csak maximum elköszönt, de olyan is volt, hogy mikor látta, hogy elköszönő félben vagyunk elindult a gyerekekkel a másik irányba sétálni. Simán küldhettem volna magam helyett egy kirakati babát... Mint írtam soha meg se kérdezte még azt sem, hogy szeretnél egy pohár vizet? Persze ki tudom én magam szolgálni, nem arról van szó, egyszerűen nem szeretek más konyhájában a hűtőben kutakodni stb., kivéve ha mondják hogy menjek és nyugodtan töltsek magamnak. Szerencsére a férje (sógor) teljesen más. Meg ugye a gyerekek is édesek.

Legutóbb is egy családtag szülinapján voltunk együtt és rendesen átnézett rajtam, mintha ott sem lettem volna. Mindenkihez szólt valamit, de hozzám soha, rám se nézett.

Én egyáltalán nem hiányolom a társaságát, félreértés ne essék, csupán nem értem mi a baja velem? Látom, hogy nem kedvel, van valami baja velem. A családban egyébként azt feltételezik hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Ilyen persze állítani csak úgy nem lehet, komoly dolog, de abban mindenki biztos, hogy valami nincs rendben nála.

Szerintetek miért ilyen ok nélkül? Tudom, írtam is, hogy alapjában véve sem túl barátságos csakis a saját szeretteivel nagyon kedves, de azért senkivel sem ilyen, mint velem. Szerintetek miért? Ezt már mások is észrevették, nem csak nekem tűnt fel a viselkedése.

Bocsánat, ha túl hosszúra sikeredett. Köszönöm előre is a segítséget.

2020. júl. 29. 10:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#10 Ahogy te sem. De talán van pár közös gyógyszeretek. 😬
2020. júl. 29. 12:07
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további válaszokat, amit adtatok. 👍
2020. júl. 29. 12:08
 13/17 anonim ***** válasza:
26%
A reakciódat látva egyrészt: eltaláltam, baromira féltékeny vagy rá és utálod 😂😂😂, másrészt megértem, hogy miért néz semmibe téged: a stílusod miatt, mivel egy ritka bunkó némber vagy 😜😙
2020. júl. 29. 12:45
 14/17 A kérdező kommentje:
#13 Galambbal sakkozni. Részvétem a családnak, ami valószínűleg nincs, ahogy barátaid sem. Tehát felesleges pattogsz itt, mert senkit sem érdekel a nyomorod. Szép napot! 👍
2020. júl. 29. 13:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én tesóm külföldön lakik évek óta. Ott talált is magának párt, párszor eljöttek hozzánk is. A srácot vagy kétszer láttam, nem sokat beszélgettem vele, de elég szimpatikus. A szüleim több időt töltöttek velük, úgy látom, hogy kedvelik.

Azonban azt vettem észre, hogy a tesóm az én párommal viselkedik csúnyán. Akkor sem volt vele kedves, amikor még itthon élt. Amíg ott vagyok, mosolyog, szépen beszél, de ahogy elfordítom a fejem, kezdi a lenéző beszólásokat. A szüleimnek mindig próbál minket kibeszelni, mindig dicsekszik, hogy ő mennyivel jobb, jobban keres és a párja is elég gazdag családból van, mennyivel jobb hogy ő elment más országba. Mindig kezd saccolgatni, hogy vajon mi mennyit keresünk, nekünk milyen lehet a kapcsolatunk. Aztán cirkusz volt, hogy megkérte a kezem, ugyanis én vagyok a kisebb és "megelőztem". A párom egy ideig próbálkozott, próbált vele közös témát keresni, de feladata. Velem jófej, kedves és a párommal köcsög. Például, ülünk az asztalnál, mielőtt töltene magának üdítőt, mindenkit megkérdez, hogy kér-e, csak a páromat nem. Vagy megyünk a városba valahová kocsival és kitalálja, hogy a páromnak nem jut hely, mert be van valami pakolva az ülésre, menjen külön. Majd rászólt a párja, hogy lenne hely a csomagtartóban, pakoljunk oda át, ne menjünk külön autóval, ne legyen már ilyen velünk. Karácsonyi ajándékozás előtt megkerdezte, hogy milyen színekben öltözik a párom, és amit mondtam, hogy nem szereti, olyat vett. Páromat egyedül nevelte az anyukája és ha például szobahőmérsékletű vizet kér, akkor beszól, hogy nem volt férfi a családban, azért ilyen puhány. Ilyen kis apróságok, amik azért csak rosszul esnek neki.

Szerintem ne teperj utána. Ha nem kedvel, nem kedvel. Keress mást, akivel a családi összejöveteleken jól kijössz.

2020. júl. 29. 13:20
 16/17 A kérdező kommentje:

#15 Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. 😊

Tudom én, hogy sajnos mindenhol megfordulnak ilyen természettel "megáldott" emberek. Nem is szeretnék vele semmilyen közeli kapcsolatot, nem arra irányult a kérdésem. Ha tehetném, oda se mennék, de a férjem és a család többi tagja miatt ez a lehetőség kizárva. Ő miatta nem bűntethetek mindenkit. Szóval azt a pár órát ki kell bírnom a társaságában, a többiek is kibírják, nekem is menni fog.

Meg sajnos az is elképzelhető, hogy tényleg van valami gond vele. Járt pár éve pszichológushoz.

2020. júl. 29. 13:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én sógornőim is ilyenek. Eleinte rendesek voltak, jöttek hozzánk, mi is hozzájuk, jóban voltunk. De aztán ahogy megszületett az első gyerekünk, valamiért megutáltak. Eleinte eljöttek megnézni a gyereket, de mostmár azt sem. Nem érdekli őket se a gyetek se a bátyjuk (a férjem). Vagyis az egyik sógornőm a férjem húga a másik az öccsének a felesége tehát nem testvérek a lányok. Ha egy társaságban vagyunk át néznek rajtam. De ez még önmagában nem is lenne olyan bántó, viszon állandóan megjegyzéseket tesznek rám és a fejemre. Pl múltkor szülinapi ebéden az egyikük "finoman" közölte, hogy a kövér feleség undorító (rám nézett közben, nyilvánvaló volt mindneki számára hogy nekem célozta) pedig amúgy nem vagyok kövér, persze nem egy fittnes anyuka, van felesleg de közel sem kövér csak ők a fogyó kúra és a vega ételek hívei én meg szeretek enni és na van rajtam egy 10es plusz.... Ezen kívül ők ketten állandóan dicsérgetik egymást, de ezen az óvodás szinten, hogy "A:jaaj de jó ez a ruha. B:Ugyee milyen jól áll rajtam. A:Jaj nem is volt kérdés drágám. B:Köszi cicám." ezt a két lány. Van amikor már férjem öccse szól rájuk hogy fejezzék már be a s*ggnyalást, mert nagyon gáz. Ő nagyon rendes amúgy velem, gondolom látja is hogy rosszul esik nekem amit csinálnak. Nem értem sokszor hogy hogy tudott egy ilyen nőt elvenni. Mert amúgy vele is úgy beszél a csaj mint a kutyával sokszor, mások előtt megalázza. Eléggé elegem van már belőle, hogy állandóan ezt kell meg hasonló bántásokat elviselnem. Mert nyilván nem rontom el senki szülinapját hogy elkezdek ott cirkuszolni. Nem tudom mi bajuk van velem. Köszönni se köszönnek soha inkább kikerülnek mintha nem is látnának ha én köszönök egy sziával akkor is csak elfordulnak és nem viszonozzák. Van ilyen, de már kezd nem érdekelni.
2020. szept. 28. 12:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!