Miért néz át rajtam? Mi problémája lehet velem?
2 éve vagyunk házasok a férjemmel. Előtte távkapcsolatban voltunk, mivel eléggé messze laktunk egymástól (1500km). Emiatt ugyebár nem sikerült minden családtagját rendesen megismernem, avagy kiismernem. Egyébként mindenkivel nagyon jól kijövök, kivéve a sógornőmet. Azt megjegyezném, hogy nem amiatt, mert valaha is lett volna akár egy rossz szóváltás is közöttünk. A családtagok mesélték, hogy már többször okozott konfliktust a családban, de mivel én egy új családtag vagyok, nem szerették volna előre rossz színben feltűntetni nekem, mert arra gondoltak, hogy velem talán barátságosabb lesz, még akár barátnők is lehetünk majd (a két sógornő ugyebár).
Az első találkozáskor tényleg kedves volt, beszélgetettünk sok mindenről, kellemes élmény volt, a férjem is örült, meg is lepődött, hogy milyen jól ment. Aztán bejelentettük az esküvőt. Ekkor problémázott először, ugyanis ő más programot tervezett szeptemberre maguknak, szóval ha rajta múlik el se jöttek volna talán. Utána amikor egy szülinap alkalmával mentünk náluk, észrevettem, hogy nem igazán foglalkozik a férje (sógorom) családjával, csakis a szüleivel, barátaival, tehát a saját körével. Már voltunk ott egy párszor, de soha nem kérdezte meg, hogy kérek e valamit, mintha problémája lenne azzal, hogy ki kell szolgálnia másokat. Ha ők jöttek hozzánk sütöttem-főztem, kiszolgáltam őket, hisz hát vendégek. Az este elég jól ment, viszont látszott rajta hogy nem szívleli azt, hogy meg kellett látogatni minket. Tudjátok, olyan letudós látogás volt, két hónappal a szülinapunk után, mert a szülinapunkon éppen nyaraltak. Ami nem gond, csupán érdekes a kettős mérce. Ugyanis amikor mi egyszer nem tudtunk menni a szülinapra náluk, kifakadt, hogy őt nem is érdekelné, nem miatta kellene jönni, hanem a gyerekek miatt. Elég átlátszó volt... És az alkalmat kihasználva sok mást is hozzánk vágott, pl. hogy a férjem nem volt a kórházban, amikor szült... Ezt nem is értettük, ugyanis csak a férje volt ott, még az anyja sem, se a saját testvére sem, szóval nem értem miért pont a férjemet hiányolta. Egyszerűen csak bántani akart, de nem talált normális indokot. Szóval mondtuk, hogy a munka miatt sajnos nem tudunk, ha szóltak volna időben, hogy mikor lesz, akkor megoldottuk volna. De tudunk előtte vagy utána egy héttel. Látszott rajta a csakazértis, és pökhendin odadobta nekünk, hogy neki azokra a napokra már más programja van. Nem igazán értem a mai napig sem, hogy miért akadt ki, ugyanis minden alkalommal amikor ott voltunk, egy szót nem szólt hozzám. Csak maximum elköszönt, de olyan is volt, hogy mikor látta, hogy elköszönő félben vagyunk elindult a gyerekekkel a másik irányba sétálni. Simán küldhettem volna magam helyett egy kirakati babát... Mint írtam soha meg se kérdezte még azt sem, hogy szeretnél egy pohár vizet? Persze ki tudom én magam szolgálni, nem arról van szó, egyszerűen nem szeretek más konyhájában a hűtőben kutakodni stb., kivéve ha mondják hogy menjek és nyugodtan töltsek magamnak. Szerencsére a férje (sógor) teljesen más. Meg ugye a gyerekek is édesek.
Legutóbb is egy családtag szülinapján voltunk együtt és rendesen átnézett rajtam, mintha ott sem lettem volna. Mindenkihez szólt valamit, de hozzám soha, rám se nézett.
Én egyáltalán nem hiányolom a társaságát, félreértés ne essék, csupán nem értem mi a baja velem? Látom, hogy nem kedvel, van valami baja velem. A családban egyébként azt feltételezik hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Ilyen persze állítani csak úgy nem lehet, komoly dolog, de abban mindenki biztos, hogy valami nincs rendben nála.
Szerintetek miért ilyen ok nélkül? Tudom, írtam is, hogy alapjában véve sem túl barátságos csakis a saját szeretteivel nagyon kedves, de azért senkivel sem ilyen, mint velem. Szerintetek miért? Ezt már mások is észrevették, nem csak nekem tűnt fel a viselkedése.
Bocsánat, ha túl hosszúra sikeredett. Köszönöm előre is a segítséget.
Én is külföldre mentem (nem házasodtunk össze) és én se melegedtem össze soha a párom húgával.
Ilyen problémáim nem voltak mint neked, de olyan semmilyen volt a kapcsolatunk mindig is.
Sose nyaraltunk együtt, nem hívtak meg a gyerekeik szülinapjára (csak utána jöttek valamikor az ajándékért), ilyesmik.
3 éve nem vagyok együtt a volt párommal, azóta semmi kapcsolatom nincs vele pedig a gyerekeink unokatestvérek. Szerintem nem bocsátja meg hogy otthagytam a testvérét.
Azt nem lehet tudni, miért ilyen, ehhez élöben kellene ismerni, illetve hosszabb idöt tölteni vele egy helyiségben - de gondolom, a kérdésnek ez a része mellékes.
Tenni nem tudsz sokat, a legokosabb, ha egyáltalán nem foglalkozol vele, ott van a család többi tagja, a sógor os normális, nem nehéz elkerülni vele a beszélgetést. A hülyeségeit meg elengeded a füled mellett.
Nagyon szépen köszönöm az érdemleges válaszokat. Igazából azt is teszem amit írtatok többen, nem foglalkozom vele, ha egy társaságában vagyunk. Nekem ez tökéletes.
Persze azokon a dolgokon kívül amit írtam még nagyon sok más is van. Pl. mi gyakran látogatjuk a szülőket (az enyémet és a férjemét is). Ők ritkán, az ő döntésük, viszont látszik rajta, hogy neki ez nem tetszik. Tehát ő nem akar menni, de azt se akarja hogy mi menjünk. Szereti megmondani másoknak, hogy mit csináljanak. Kérés nélkül megmondja neked hogy mit kellene kezdened az életeddel. Eléggé anyagias, törtető. Ha valami nem tetszik neki simán leszólja. Legutóbb anyósom akart valamilyen játékot adni a gyereknek, a válasza azt volt, hogy: "nem kell van már elég kacat a házban." Ha telefonon beszélünk, video chat, akkor a szoba egyik sarkában ülve nyomogja a telefonját, míg mi a férjével és a gyerekekkel beszélünk. Nem köszön, maximum a háttérből oda-oda szól valamit Ha unja a dolgot, akkor pl. bekapcsolja a porszívót és elkezd porszívózni a szobában... Ohh sorolhatnám napestig.
Nem kedvel téged, nem akar veled barátkozni, összejárni. Illemből meg a férjére való tekintettel elvisel. Miért nem lehet ezt elfogadni, miért kell regényeket írni róla?
Neki megvan a saját élete, te is alakítsd ki a sajátodat. Akkor nem leszel tele aggódásnak álcázott utálattal iránta. Mert most gondolom azokat a válaszokat várod, hogy "irigy rád" és társai.
Egyébként gratulálok az önjelölt pszichológusoknak, akik ennyiből ráfogják a nőre, hogy nárcisztikus személyiségzavara van 😂😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!