Nem tudom hogy mit tudnánk még tenni?
Szóval. Nem kérek kioktatást, tisztában vagyok azzal mit teszek. És van okom ehez folyamodni. Csupán tanácsért jöttem, hátha tudtok olyan ötletet/járható utat adni, ami még járható.
A történet röviden annyi, hogy 17 (lassan 18) éves vagyok, és van egy párom (32), szüleim, nővérem hatására elkezdték tiltani, és hirtelen én lettem a család szégyene.
Márciusra terveztük, hogy bevonjuk a gyámügyet, és fel leszek nagykorúsítva (természetesen ebben NEM CSAK az játszik közre, hogy tiltva van a kapcsolatunk, hisz ezt valamilyen szinten meg is értem, de nem csak ennyi gond van itthon)
Addig tiszta, hogy bemegyünk, meghallgatnak minket és szüleimet is. Környezet felmérés stb.
De mi van, ha esetleg ott is megy a "hiszti"? Mert ebben biztos vagyok, hogy nem fognak csak úgy rábólintani...
Előre is köszönöm
Augusztusban töltöm
12,15 nem fogom visszakönyörögni magam, ha valami nem terv szerint menne köztünk, akkor megoldanám a problémám
17: dolgozok suli mellett 2,5 éve. És ebből adódóan van félretett pénzem
19: nem kell senkinek eltartania:)
20: tanulok és dolgozok is, magadat írod le az előitéleteddel... de azért köszönöm:))
Nem, nem csak most jutott eszembe jelenteni:)
Körülbelül tavaj novemberig, elég nehéz helyzetben volt a családunk (ekkor még nagyon nem volt szó arról,hogy párommal a közeljövőben összeakarunk költözni)
Így előrébb helyeztem ezt, mint saját lelkivilágom:)
Mint írtam dolgozok, és a fizetésem 90%-át hazaadtam szüleimnek
Gondolom nem kell magyaráznom a diákmunkából kapott fizetés összegét... főleg egy kissebb községben:) nem sok...
Ha el is jövök, engem bántott volna, hogy tudnék segíteni, és nem teszem, mert ha hazaadom akkor én nem tudok miből élni
Természetesen senki nem lát bele az életembe:)
Most akkor hogy is van kérdező?
A diákmunkán megkeresett pénzed, ami szerinted sem sok, 90%-át haza adtad. De azt állítod, hogy van félretett pénzed és nem kell eltartson a pasas. 16 éves kortól lehet diákmunkázni. Durván másfél éve dolgozol, tegyük fel, havi 100.000-et megkerestél (bár ez sok szerintem). Annak a 90%-a 90.000 forint. Neked maradt 10.000. Vagyis úgy kb. 180.000 forintod lehet. Ez nem összeg, ha külön akarsz költözni, és nem is olyan, hogy ne szorulj rá arra, hogy a pasid eltartson.
Inkább tanulj meg helyesen írni, mert ahhoz még gyerek vagy, hogy felnőtteset játsz.
Egyszer volt egy ilyen ügyem kezdő családsegítőként. Megvolt a gyámhivatali ügyindítás stb, ott a srácnak a szülei rá is bólintottak (illetve inkább csak nem vitették haza), tehát mikor minket környezettanulmányra kiküldtek a leendő "nevelőapához", a srác már ott volt, és ott derült ki számunkra, hogy itt párkapcsolatról van szó (és pluszban ők még melegek is voltak).
4-5 hónap múlva lett volna a srác 18. Mi a környezettanulmányt megcsináltuk kötelesség szerint, el is lett küldve a gyámhivatalnak, de a mentorom telefonon megdumálta a gyámhivatali ügyintézővel, hogy húzzák már el kicsit a dolgokat, hogy a srác betöltse a 18-at, ne kelljen már a gyámhivatali ügyekkel szívózniuk, van elég bajuk így is.
Szóval, ha a pasikáddal minden rendben, és szimpatikusak vagytok az ügyintézőknek, legjobb esetben erre számíthatsz, hogy elhúzzák a dolgokat, míg 18 leszel. Ha nem, akkor verhetitek az asztalt, ameddig akarjátok, akkor is hazaparancsolnak, hacsak el nem vesz a paskó feleségül (de azt sem engedélyezik máról holnapra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!