Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem tudom hogy mit tudnánk...

Nem tudom hogy mit tudnánk még tenni?

Figyelt kérdés

Szóval. Nem kérek kioktatást, tisztában vagyok azzal mit teszek. És van okom ehez folyamodni. Csupán tanácsért jöttem, hátha tudtok olyan ötletet/járható utat adni, ami még járható.

A történet röviden annyi, hogy 17 (lassan 18) éves vagyok, és van egy párom (32), szüleim, nővérem hatására elkezdték tiltani, és hirtelen én lettem a család szégyene.

Márciusra terveztük, hogy bevonjuk a gyámügyet, és fel leszek nagykorúsítva (természetesen ebben NEM CSAK az játszik közre, hogy tiltva van a kapcsolatunk, hisz ezt valamilyen szinten meg is értem, de nem csak ennyi gond van itthon)

Addig tiszta, hogy bemegyünk, meghallgatnak minket és szüleimet is. Környezet felmérés stb.

De mi van, ha esetleg ott is megy a "hiszti"? Mert ebben biztos vagyok, hogy nem fognak csak úgy rábólintani...

Előre is köszönöm

2020. jan. 7. 20:09
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyszerűbb lenne kivárnod a 18. születésnapodat.
2020. jan. 8. 00:14
 12/36 anonim ***** válasza:
88%
Én adom akár a lovat. Szólj a nagyfiúnak,hogy vegyen feleségül. Már az nap nagykorú leszel,mert a házasság nagykorusít. De gondolom,ezt hallani sem akarja,mert az ilyenekkel csak játszanak a pasik,mint amilyen naív te vagy.
2020. jan. 8. 01:08
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Mikor leszel 18 éves ?
2020. jan. 8. 05:35
 14/36 anonim ***** válasza:
83%

Ninc s olyan hogy "felnagykorusitas". Olyan van, hogy szülői ház elhagyása. A 32 éves pasidhoz egészéén biztosan nem fogják ezt enged3lyezni. Kivárod az egy évet szépen, aztán lelepsz.

Majd egy pár hónappal később a küszöb alatt térden s

csúszva könyörgőd vissza magad a szüleidhez.

2020. jan. 8. 06:22
 15/36 anonim ***** válasza:
83%
Pont ezt akartam írni, amit a 12-es. Miért nem vesz feleségül a pasas? Azonnal megoldódna a probléma...csak esze ágában sincs. Legalább gondolkozz el, vajon miért...
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Kiskorú kizárólag gyámhivatali engedéllyel hazasodhat
 17/36 anonim ***** válasza:
88%

Ismerősöm úgy lett 16 évesen nagykorú, hogy összehàzasodott a 18 éves baràtjàval. Nem nagyon értem a kèrdés lènyeget meg hogy mire szeretnèl jàrható utat, ha "megy a hiszti" akkor is 18 leszel nem olyan sokàra.

Ne haragudj, de nekem a kèrdésből meg a leíràsból az jön le, hogy baromira nem vagy tisztában a folyamattal.

Azt javaslom menj diàkmunkàra, spórolj ha bàrmi van külön tudj költözni bàrkitől amikor nagykorú leszel, vagy szükség esetén tudj ügyvèdet fogadni.

Erre vonatkozó tanàcsot nem kértèl, de ha együtt lesztek a diplomaosztód utàn és kaptàl egy remek àllàst, utàna gondolkozhatsz a gyereken. Ha nem mész egyetemre illetve nincs jópár évig egy jól fizető, stabil munkahelyed akkor jegeljétek ezeket a témákat.

2020. jan. 8. 06:41
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

1. Olyan, hogy felnagykorúsítás NEM LÉTEZIK!

2. Amivel nagykorúsítva lehetnél, az az, ha házasságot kötsz.

3. Kiskorúként házasságot CSAK a gyámhatóság engedélyével lehet kötni, akik vizsgálják a testi és lelki érettséget egy ilyen lépésre!

4. Azonban mire ez lezajlik, az több hónap, azaz gyakorlatilag addigra el is éred a 18. évedet.

2020. jan. 8. 07:37
 19/36 anonim ***** válasza:
96%
Várd ki amíg 18 leszel... Aztán gondolom még a 19. szülinapod előtt vissza kell könyörögnöd magad a szüleidhez. De amúgy ezt hogy gondoltad? A pasid majd eltart, fizeti a tanulmányaidat, stb?
2020. jan. 8. 07:39
 20/36 anonim ***** válasza:
91%

"fizeti a tanulmányaidat"

Hahaha, jót nevettem.

Az ilyenek pont tanulni szoktak, nagyon jellemző.

:D

2020. jan. 8. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!