Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan esik rosszul?

Jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Tudtam, hogy nagyszüleim jönnek március 15-re, ezért megcsináltam előtte a tavaszi nagytakarítást úgy, hogy párom alig van itthon, mert két helyen dolgozik. Lejtös portánk van, egy kerttel, egy vendégházzal, nagy udvarral és a lenti házzal. Egy ideig apósom is velünk lakott, de meghalt egy betegségben és volt mit takarítani, lomolni. Amikor párom itthon volt, akkor pedig ültettünk, metszettünk, palántáztunk. Patika rend volt, mire jöttek. Anyáék bográcsozni akartak, nagypapám szalonnét sütni így mindenkinek a vágya teljesült. Nagymamám, mikor belépett, a tiszta lakásban elkezdett port törölni, később az udvaron felseperni. Pénteken felmentem hozzájuk, felvittem az uhs képet megmutatni, beszélgettünk egy kicsit és megjegyezték, hogy a fenti portarészt kitakaríthatnám, mert rendetlenség volt. Ez nagyon rosszul eset. Másnak is ilyen a nagymamája?
2017. márc. 18. 20:34
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
32 hetes kismama (bocsánat a helyesírási hibákért)
2017. márc. 18. 20:35
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

Szia,

Jogosan esett rosszul.

A nagymamák már csak ilyenek.

Amikor már kezdik azt érezni, hogy feleslegeseknek vélik őket, akkor meg akarják mutatni, hogy Ők még nem feleslegesek.

És elkezdenek bizonyításképpen fontoskodni.

A Te házadban Ne neki feleljél meg, hanem Te érezd magad otthon és jól benne.

A vendégnek a dolga, hogy a házirendet tisztelje és alkalmazkodjon, még akkor is, ha nagymama és idősebb.

A kölcsönös tisztelet a kornak is szól, de egyben a ház urát is tisztelnie kell a vendégnek.

Erre mondják, hogy nem a farok csóválja a kutyát.

DE nem is a befőtt teszi el a nagymamát :D

Blanka

2017. márc. 18. 20:50
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
32 hetes vagy, lassan minden órás. Ha a lányom/unokám lennél én is leszúrtalak volna, csak éppen azért, mert napokig takarítottál, ahelyett, hogy a babára készülnél és ránk bíztad volna a munkát.
2017. márc. 18. 20:52
 4/14 A kérdező kommentje:

Sajnos ő nem ilyen :(

Sokszor azt is mondja, hogy párom helyében naponta elverne pedig mindig patyolat a porta és főzve is megvan mindig...és suliba járok ezek mellett. Már a gyerekünkre is azt mondta, hogy maugli lesz, mert egy erdő mellett lakunk..:(

2017. márc. 18. 21:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd lehet neki más a rend és a tisztaság, mint neked.

Ne foglalkozz vele, ha neked és a párodnak megfelel, akkor engedd el a nagyi szavait.

Ha meg csak baszogat minden alkalommal, akkor ritkítani kell a látogatásokat.

2017. márc. 18. 21:20
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Én meg sokszor mondanám neki, hogy a férjem helyében őt verném el rendesen. :| Tudja a határokat. Jogosan esett rosszul. Ne foglalkozz az ilyenekkel, csak lehúznak.
2017. márc. 18. 21:39
 7/14 anonim válasza:
100%
Már bocs a kifejezésért de a leirtak alapján a nagyid vadparaszt módon viselkedik.
2017. márc. 18. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, de nagyanyád a leírtak alapján ostoba, rosszindulatú, aki hozzám be nem tenné a lábát többé.
2017. márc. 18. 21:58
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Az én mamám is ilyen, amikor rászóltam a házunkban, hogy ne hajtogassa a ruháimat, rám ordított, hogy ha nem maradok csendben, akkor rendet rak a szobámban is.. ( egyébként előző nap takarítottam ott is)
2017. márc. 18. 22:11
 10/14 anonim ***** válasza:
31%
Próbáld meg elengedni a füled mellett az ilyeneket, akármilyen nehéz is. Ha valóban rendetlenség lett volna, akkor se lenne szabad egy szót se szólnia, ő a te lakásodban vendég. Ő követett el hibát, de mivel a nagyid, meg kell neki bocsátani. Kismamaként talán érzékenyebb is vagy az átlagosnál. Első babád lesz, ugye?
2017. márc. 19. 04:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!