Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan esik ez rosszul?

Jogosan esik ez rosszul?

Figyelt kérdés

Igazából csak érdekelnek a vélemények hogy eltúlzom-e és nem szándékom mondani a testvéremnek mert felnőtt ember, végülis.

A bátyám és felesége és két gyerekük Németországban laknak, a második gyerek májusban született akit sajnos nem láthattunk. Sem én sem szüleim nem tehetik meg hogy kiutazzanak, lényeg hogy tegnap este 8 óra környékén indultak, én szabadnapot vettem ki és vártam őket és édesanyám is, de rájöttünk mikor a bátyám anyósa képeket rakott fel hogy ott vannak , nekem rosszul esik mert a sógornőm anyja két alkalommal is volt kint és az hogy a sógornőm tesójához is elmentek másik városba az is kissé zokon esik, hisz mi vagyunk évről évre állandóan lehagyva, a sógornőm a vezér és az ő családja számít.

2016. dec. 27. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
De mennek hozzátok is, nem? Csak először a másik városba mentek. Gondolom, így esett útba. Vagy majd nálatok tovább maradnak és oda csak beugrottak. Ha így van, akkor eltúlzod és semmi okod nincs arra, hogy haragudjál.
2016. dec. 27. 16:49
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Üdvözöllek Németországból, ahonnan pontosan tudom, hogy idén ősszel a Ryanair hatezerért szórta ki a Budapest-akármilyen német nagyváros jegyeket. Ha ennyit nem lehetett összerakni, akkor nem, nem esik jogosan rosszul. Havi szinten kávéra többet költöttetek, de az unokát/unokatesókat nem tartottátok annyira, mint a koffeint...
2016. dec. 27. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Ha úgy volt hogy hozzátok mennek és közben meg hozzájuk mentek nektek meg erről nem szóltak akkor jogos szerintem. Egyébként utolsónak igaza van azért egy évbe egyszer össze lehet spórolni a jegyre de lehet hogy tényleg nem megoldató ebben az esetben sajnálom.
2016. dec. 27. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem jogosan esik rosszul, de ha jót akarsz magadnak az ilyen rokonok ne hiányozzanak egy percig se. Az ilyenekért akiknek ennyit jelentesz kár szerinted? Hadd éljék az életüket ahogy nekik tetszik, de cserébe te is ugyanennyibe nézd őket, ennyi.
2016. dec. 27. 17:13
 5/10 anonim ***** válasza:
31%
ja jó tulok báttyád van,se az anyjára se rád nem kiváncsi.Na de majd fujnak ám más szelek is..az ilyen sogornők szokták tönkre vágni a legjobb családot is,mert csak ők,meg csak az ő pereputtyuk.Aztán egyszer felébred a böszme ember és haza talál...
2016. dec. 27. 17:56
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Válaszolók van ott egy mondatrész: "tegnap este 8 óra környékén indultak, én szabadnapot vettem ki és vártam őket és édesanyám is" Ugy értelmezem, hogy azért vettek ki szabadnapot a kérdező és anyukája mert, mára várták haza a testvért aki ma nem ért haza hozzájuk mert a felesége rokonainál van. Holnap hiába jönnek a kérdező és anyukája dolgoznak. Nos ez esetben ha ráutalt,hogy ma jön de nem jött jogos. Ha a kérdezőék találták ki,hogy ma jönnek nem jogos.
2016. dec. 27. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Mert meg volt beszélve, hogy előbb hozzátok mennek, utána pedig a feleség szüleihez?

Lehet, hogy azokkal jobb a kapcsolatuk. Miért nem mentetek még el hozzájuk?

2016. dec. 27. 19:15
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem is jogosan esik rosszul.

És egyesek nem értik, hogy hiába szórta a Ryanair a repülőjegyeket, ha valakinek nincs rá, akkor sajnos nincs rá. Nem tudjátok, milyen munkakörben dolgoznak.

Ha jól értem, TEGNAPRA vettek ki szabadnapot, vagyis elég húzósnak hangzik a hely, ahol dolgoznak, mert nem tűnik megoldhatónak egyhamar egy következő nap. Ha rosszul értem, javítsatok ki.

Illetve ott van még az, hogy meglepődtek, amikor az anyós képet rakott fel, vagyis hazavárták a családot, ehelyett ők egy teljesen másikhoz érkeztek meg.

Az is lehetséges, hogy azt mondták, mennek haza, de ti értettétek félre?

Igazból nem a sógornőd anyja a hibás, amiért ők kimehettek, DE nem szép, hogy nem közölte a testvéred tisztán, hogy akkor most hová és mikor.

Sajnálom.

Mivel a részletek nem tiszták, amennyit itt olvasok, abból igen, jogosan akadtál ki.

De a problémáknak véget lehet vetni, ha őszintén beszéltek a sógornőddel és a testvéreddel a problémáról, mármint, hogy hozzátok miért nem mennek.

Azonban ne felejtsd: sajnos az rajtatok kívül senkinek sem a felelőssége, hogy még jutottatok el hozzá. Persze, ha nincs rá, akkor nincs rá, nem ez a baj, csak érted, nem anyós a hibás, mert neki van.

Ettől eltekintve nekem is rosszul esne, igen.

2016. dec. 27. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező!

Visszakérdeznék:

Volt szó róla, hogy melyikük szüleihez/rokonaihoz mennek előbb?

Ígérték, hogy dec.27-én nálatok lesznek?

Ha nem, akkor ne essen rosszul. Inkább normálisan kommunikáljatok egymással, és nem lesz több félreértés.

Ha igen, tehát azt ígérték, hogy nálatok lesznek dec.27-én, akkor ordas bunkóság volt a részükről és jogosan esik rosszul. Ha valami különleges okból (amit nehezen lehet elképzelni) mégis meg kellett változtatniuk a sorrendet, akkor is elvárható, hogy szólnak, elnézést kérnek, és elmondják, miért kell másképp menniük.

Az, hogy ki, hányszor járt kint náluk, szerintem érdektelen ebből a szempontból. Az a lényeg, hogy mindkét családhoz illik elmenni, és előre egyeztetni kéne kihez, mikor.

2016. dec. 27. 22:20
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Ezért kár a sógornődre haragudni. Ketten vannak,ha a testvérednek fontos lenne, hogy hozzátok menetjenek először, akkor oda mentek volna. Mi volt megbeszélve? Erre nem válaszoltál...Csak azért, mert a nő családja volt már kint náluk,abból gondoltátok valami fura logika alapján, hogy ti nálatok kezdenek vagy ezt beszéltétek meg? Nagyon nem mindegy...

Mellesleg, ha nagyon érdekelne a bátyád, meg anyudat is, azért a kisgyerek születésekor kimehettetek volna, vagy legalább a nagymama...Főleg Németországba, sokszor olcsóbbak a repjegyek, mintha Szegedről Miskolcra kellene elmenni. Nem minden nap születik gyereke az embernek, ráadásul nem egyik napról a másikra...Abba nem gondolsz bele, hogy a bátyádnak milyen érzés? Dolgozó emberek vagytok, nem? Egy családlátogatáshoz nem kell több tízezer forint/fő. Utánanéztetek egyáltalán, vagy csak rávágtátok, hogy "az biztos drága", és kész? Vagy ti meghívtátok egyáltalán őket valamelyik napra, vagy csak "majd jönnek maguktól" alapon vártátok és megsértődtetek, hogy ahogy ti őket, úgy ők is a fontossági sorrend végére raktak titeket?

2016. dec. 28. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!