Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti hogy kezelnetek egy olyan...

Ti hogy kezelnetek egy olyan Nagyanyát aki?

Figyelt kérdés

Folyton megalàzòan beszél ròlad.

Volt egy családi rendezvény,és megint hozta a formáját 87 évesen.

Leszòlt,hogy mert én nem akartam tanulni ezért "csak" egy eladó lettem.

Miközben ő nem làtja,nem fogja fel ha mondom is..mennyit 11 òràzok...és milyen termêk,szakmai ismeret kell egy kreativ üzletbe

...illetve a munkabiràs....en iszonyat sokat pörgök és hatékony munkaerő vagyok.

De szerinte csak egy eladó vagyok.

Amásik megszòlalàsa( mintha nem tudnák a rokonok) hogy képzeljétek!: unokam már29 éves!

Ebből azt hozta ki hogy nincs udvarom....és sose mutattam be senkit neki és venlany leszek és nem lesz gyerekem ......mert nem volt egy komoly sem

És eléggé baj ez nekem és még sulykolja belem a sz**r érzéseket folyamatosan.

Vannak még dolgai de már így is hosszan irtam

De kb utalom

2016. júl. 25. 16:58
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy 87 éves nagymamát olyannak kell elfogadni, amilyen. Ő már abszolut nem igazodik el a mai világban, nem ismeri az élethelyzeteket, a követelményeket, a lehetőségeket. Neki hat elemire volt lehetősége, született 1928-ban, mire befejezte a hat elemit, szemköztcsapta a világháború, a 66 éves apukádat megszülte 21 évesen, nagyjából a padlássöprések (történelem!!!!) idején... rohadtul nehéz fiatalsága volt. És felnevelte, tanittatta apukádat mégis. Tessék elfogadni a mamit olyannak, amilyen, a nehéz természetével együtt. Meg lehet neki szeliden mondani, hogy a mai lányok nem szoktak husz évesen férjhez menni, sőt... a fiúk se szoktak husz évesen nősülni, sőt... Meg lehet neki mondani, hogy Te szereted a munkádat, jókedvvel csinálod, stb. Meg lehet neki mondani, hogy szeretnél pár év múlva gyereket, stb. Apukád teljesen helyesen cselekszik, amikor mindenben segiti az anyját. Te pedig próbálj meg a beteg apukádnak segiteni ebben. A mamád nem fog megváltozni, ottmaradt a lelke abban a földművelő. paraszti munkában, ami az élete, a megélhetése volt, és már nem tudja csinálni. És nem tudja tudomásul venni, hogy a következő generáció már nem a földből él, sőt... Nehéz ügy ez. Nem kell a nagyit bántani, nagyon öreg ő már. És keresztülgyalogolt rajta a történelem. Többször is. Neked sokkal könnyebb sorsot adott a történelem, neked kell megértőnek lenni, akármilyen nehéz is.
2016. júl. 26. 19:57
 32/41 A kérdező kommentje:

Igen ,igazad van nagyon szépen megfogalmaztad.

Csak az a baj,hogy rosszindulatú ...nagyanyàm,és egész gyerekkoromat megkeseritette...

2016. júl. 26. 20:31
 33/41 A kérdező kommentje:

Egesz gyerekkorunkba bàntott minket,es akkor meg nem volt annyira öreg.

De értem hogy mit irsz...csak egy jó szava nincsen.

Lenéz...màs rokonàt meg isteniti.

2016. júl. 26. 20:33
 34/41 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Egyrészt sajnállak, mert a nagymamád így beszél(t) rólad/veled. DE ettől még ne hívd vén k....nak a háta mögött. Beszélhetnél róla több tisztelettel is, végül is ő 87 éves!
2016. júl. 29. 11:31
 35/41 A kérdező kommentje:

Mirefel tiszteljem ha ő kicsit se tisztel engem,hogy a fiànak a gyereke vagyok,es nemhogy pici jot is gondolna folyton megalàz ,bànt,nullànak nez.

Ezert tiszteljem?

2016. júl. 29. 12:58
 36/41 anonim ***** válasza:
Akkor sem kell lek...ázni, mégiscsak a nagymamád.
2016. júl. 29. 13:28
 37/41 A kérdező kommentje:
ha azokat kapnád gyerekkorod ota amiket en, akkor lehet te is maskepp beszelnel rola
2016. júl. 29. 13:33
 38/41 anonim ***** válasza:
36 éves vagyok, nekem volt már konfliktusom a nagymamámmal, nem is 1x, de később rájöttem, hogy ezt a veszekedést ÉN okoztam, de még ha nem is így lett volna, akkor se használtam volna ilyen sértő kifejezést.
2016. júl. 29. 13:41
 39/41 A kérdező kommentje:
De ő engem le melegezett,le ri*bancozott.....
2016. júl. 29. 14:26
 40/41 anonim ***** válasza:
Ja, akkor így már érthető...
2016. júl. 29. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!