Ti mit tennétek a helyünkben, hogy kezelnétek anyós hisztijét?
1 hónapja vettünk egy lakást, elköltöztünk. Erről nem szóltunk senkinek a családban, csak most, hogy már itt élünk.
A szüleim elfogadták, annyit mondtak hogy jobb lett volna kertes, de hétvégén jönnek át.
Anyósom viszont... szó szerint azt mondta, hogy gyerekkínzás hogy nem lesz kertünk, mi lesz így a gyerekekkel. Meghívtuk őt is, de ő nem hajlandó ide betenni a lábát.
Nos mivel senkivel nem vagytok olyan viszonyban, hogy tudattatok volna bárkivel is ezert nem csinálnék semmit le@nam mint eddig.,.
Nekunk fontos volt, hogy lássak a komolyabb lehetőségeinket (nem adtak penzt,nem azert)de voltak jo meglatasaik, amik nekunk akkor nem tűnt fel stb , dre jo a kapcsolatunk...
Ismerjük a véleményüket: gyerekkel külvárosi házba kell költözni, pont. Mi viszont belvárosi lakást vettünk.
Ettől még nem hiszem, hogy mostantól nem kéne szóba állnunk egymással.
Nem kell kezelni semmit, hiszen nem veletek él s nem is jön. Az ő véleménye ez, ennyiben maradtok.
Azt nem hiszem, hogy tüntetően nem áll veletek szóba évtizedekig, kerülve az unokákat, de ha így dönt, akkor sincs mit tenni, ez az ő döntése.
Amúgy fura vélemény, hisz rengetegen felnőttek lakásban is, természetes, hogy nem mindenkinek van kertes háza, sokak nem is akarják, hogy legyen. Nincs ezzel baj. S nem gyerekkínzás, még akkor sem, ha a gyerek imád a zöldben menni. Kimegy parkba, nagyobbként elutazik teljesítménytúrázni a hegyekbe... Sokaknál van kertes ház pl. a nagymamánál... Mondom ezt úgy, hogy lakásban nőttem fel és mindig utáltam, szerencsére volt nagymamai, majd hétvégi ház, 70 km-re... S még a kisvárosban is jókat tudtam sétálni, bár a falu s a kis vályogház nélkül nehezebb lett volna. Azért nem lett volna kínzás, s én tényleg odavagyok a természetért, a mai átlagos gyerek sokkal kevésbé.
Fú, akkor ez az ország tele van gyerekkínzókkal...
Amúgy nem erőltetném egyelőre. Meg fog békülni a dologgal, az unoka miatt is. Max lesz még egy két beszólás, de azt meg vagy lepattintod, vagy elengeded a füled mellett. Örüljenek, h van saját lakásotok.
én is panelban nőttem fel. utólag visszagondolva nem volt annyira jó, mert jobban illik hozzám a kertes ház. de semmi hátrányom nem volt belőle,felnőttem így is. volt játszótér a panel közelében, tudtunk mozogni,barátkozni stb. és közel volt a suli is meg a városközpont.
amúgy meg szard le anyós véleményét. ha most hagyod,hogy beleszóljon,akkor később mindenbe bele fog..a gyerek nevétől kezdve a legapróbb dolgokig(hogyan szoptatod stb). fojtsd el csírájában az okoskodását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!