Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti hogy kezelnetek egy olyan...

Ti hogy kezelnetek egy olyan Nagyanyát aki?

Figyelt kérdés

Folyton megalàzòan beszél ròlad.

Volt egy családi rendezvény,és megint hozta a formáját 87 évesen.

Leszòlt,hogy mert én nem akartam tanulni ezért "csak" egy eladó lettem.

Miközben ő nem làtja,nem fogja fel ha mondom is..mennyit 11 òràzok...és milyen termêk,szakmai ismeret kell egy kreativ üzletbe

...illetve a munkabiràs....en iszonyat sokat pörgök és hatékony munkaerő vagyok.

De szerinte csak egy eladó vagyok.

Amásik megszòlalàsa( mintha nem tudnák a rokonok) hogy képzeljétek!: unokam már29 éves!

Ebből azt hozta ki hogy nincs udvarom....és sose mutattam be senkit neki és venlany leszek és nem lesz gyerekem ......mert nem volt egy komoly sem

És eléggé baj ez nekem és még sulykolja belem a sz**r érzéseket folyamatosan.

Vannak még dolgai de már így is hosszan irtam

De kb utalom

2016. júl. 25. 16:58
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
39%

Ó igen. Stílusod, fogalmazási képességed, helyesírási ismereteid és az alapján, amit nagymamádról, aki nem mellesleg egy 87 éves öregasszony elővezettél - te viszont rettentő sok ésszel rendelkezel. Legyél is magadra nagyon büszke. Meg a művészeti érdeklődésedre is.

Istenem, mennyi majom van a világon nulla önkritikával..

2016. júl. 26. 12:51
 22/41 A kérdező kommentje:
Magadrol beszelsz...szevasz
2016. júl. 26. 12:56
 23/41 anonim ***** válasza:
33%
Jó hát nem én hívom a nagyanyámat vén k**ának a háta mögött. Mondjuk én nem is vagyok művészeti beállítottságú kreatív eladó, mint te.
2016. júl. 26. 12:58
 24/41 A kérdező kommentje:
Nem ismersz se engem se a nagyanyamat nem vagy a helyzetembe igy okoskodni,itelkezni varomi konnyu
2016. júl. 26. 13:01
 25/41 A kérdező kommentje:
Mi a francert kell belekotni abba h muveszeti erdeklodesu vagyok es kreativ boltba dolgozom??? Tiszta szerencsetlen vagy....
2016. júl. 26. 13:02
 26/41 anonim ***** válasza:
29%

Jaj, nem az a baj, hogy kreatív/művészeti boltban dolgozol, hanem annyi az IQ-d, mint egy kosár pillangónak, és még kérkedsz is vele. 29 évesen nem tudtál még összehozni egy normális párkapcsolatot, ami nyilván frusztrál, és ahelyett, hogy ezen dolgoznál, és leszarnád a múlt században nevelkedett nagyanyád véleményét, rákened az egészet egy öregasszonyra.

Nevetséges vagy.

2016. júl. 26. 13:06
 27/41 A kérdező kommentje:
Nem ertek egyet veled! Gondolj amit akarsz.nem hat meg.ugyh szia.
2016. júl. 26. 13:07
 28/41 anonim ***** válasza:
28%
Hát akkor volt értelme feltenni a kérdést, ha nem tetszenek a válaszok. :)
2016. júl. 26. 13:22
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először is magadban, fejben kéne rendbe tenned, hogy se megfelelési kényszered ne legyen senki felé, se a lelki békédből ne tudjon kibillenteni, hogy a nagyid vagy bárki más mit gondol az életedről, és ne mások véleményéből tedd függővé az önértékelésedet.

Ha ilyen helyzetben lennék, akkor a következő három taktika közül valamelyiket választanám, amikor a nagyim beszólogat mások előtt:

1) Beveszem az un. lesz@rom tablettát, szóban nem reagálok a megjegyzéseire, helyette nyugodt, érdeklődő, arckifejezéssel figyelem őt, vagy még jobb, ha rezzenéstelen arccal, mereven bámulom. (A saját tapasztalatom szerint a legtöbb esetben önmagában ezzel hülyét lehet csinálni mások előtt az olyan emberből, aki pont arra játszik, hogy valami érzelmi reakciót váltson ki belőled, belevonjon a játszmájába, te meg arra se méltatod, hogy reagálj a véleményére.)

2) Kíméletlenül visszadobni a labdát. Pl. amikor az iskolai végzettségeden lovagol, akkor visszakérdezni, hogy "Nagyi hány osztályt is végzett el annak idején az elemi iskolából?"

3) Humoros beszólásokkal kihúzni a megjegyzései méregfogát. Pl. ha tőlem kérdezné meg bárki, hogy "nem fekszem-e össze mindenkivel Budapesten", akkor mondanám, hogy mindenkivel nem, csak a jó pasikkal, de abból is olyan sok van, hogy nem csak izgalmas kaland, de nagyon strapás is. Tegnap is úgy jártam, hogy az első hárommal úgy kifárasztott a szex, hogy a negyedikkel már csak misszionárius pózban pihegtem, de azért jó volt az is. xD

Nekem harmadik taktika a legszimpatikusabb, mármint az elpoénkodni a dolgokat, mert azzal még csak nem is konfrontálódsz - csak nyilván kell hozzá némi humorérzék és szellemesség.

A párom pl. mesterfokon űzi, én szanaszét tudom röhögni magamat, amikor olyan embereken alkalmazza, akik "kóstolgatják", meg vicces látni, hogy az értelmesebbje azért arra is rájön előbb-utóbb, hogy saját magából csinált bohócot, vagy legalábbis saját magát tette nevetség tárgyává.

2016. júl. 26. 14:03
 30/41 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget 29- es valaszolo!!!!! Nagyon jokat irtal!!!
2016. júl. 26. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!