Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elítélendő, ha heti egyszer...

Elítélendő, ha heti egyszer segítséget hívok a mosáshoz?

Figyelt kérdés
Mindketten dolgozunk a férjemmel, itthon házimunkát együtt csináljuk, általában a férjem főz, én elmosogatok, illetve a takarítás is felosztjuk, kinek hogyan esik éppen jól. Viszont a mosás az egyetlen mumus nekem. Rühellek kimosni, kiteregetni, ruhákkal foglalkozni ilen téren. A férjem szintén. Az elején még csináltuk, de annyira sok idő elmegy vele, és annyira utáljuk, hogy volt hogy egy hónapig nem is mostunk, amíg az összes tiszta ruhánk el nem fogyott. Képtelenek voltunk rávenni magunkat. Utána döntöttem úgy, hogy heti egyszer szólok egy néninek, hogy segítsen. Ő is örül a pénznek, mi is örülünk, hogy nem kell ezzel foglalkozni és több idő marad egymásra. Régóta működik így,szüleimnek nem olyan régen került tudomásukra, véletlenül. Anyám teljesen ki volt kelve magából, hogy milyen nő/asszony vagyok. Nem csinálom a dolgom, és amúgy is, mi az, hogy azt merem mondani, hogy nem bírom megcsinálni. Azóta is mérges rám emiatt. Szerintetek tényleg gáz ez, én/mi vagyunk a kis teherbírásúak? 27/N
2016. jan. 6. 12:51
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Egyelőre 2-en vagytok a férjeddel. 2 főre mosni azért más, mintha 5 en lennétek és annak a fele még gyerek. Én 3 emberre mosok kb heti egyszer hétvégén, hétköznap csak akkor ha valami megmarad előző hétről vagy épp összegyűlik egy adag ruha.

Nem kell megvárni, míg kifolyik a ruha a szennyes tartóból. Kifogás mindenre van.

23N

2016. jan. 10. 09:23
 42/48 A kérdező kommentje:
De ha nem akarok, akkor nem akarok és kész. :) Bocs, hogy szeretem értelmesebb dolgokkal tölteni az időm, mint a mosás.
2016. jan. 10. 12:33
 43/48 anonim ***** válasza:
49%

Ne torodj a huhogokkal, ha megengedhetitek magatoknak senkinek semmi koze hozza. egyebkent a jo gepeken tenyleg van kezi mosas program. ha egy szaritogepet is beszereznetek (ha kertesben laktok vagy van hely hova rakni) az nagyon megkonnyiti a dolgokat, foleg teli viszonylatban . de ha van aki megcsinalja nektek akkor kesz meg is oldodott a gond. Nekem nincs gyerekem, evek ota nem dolgozom megis van egy asszony aki vasal nekunk mert en utalok vasalni viszont szeretem a vasalt agynemut abroszt. en is voltam mar minden sokak szemeben "kitartott feleseg" meg hasonlok mert csak ugy itthon vagyok gyerek nelkul. minden csaladban az a jo ahogy ott eldontik egyetertesben a temat.

en egy portorlo asszonyt szeretnek;-))))) nem zavar a takaritas fozes stb. de gyulolok port torolni.

2016. jan. 10. 14:24
 44/48 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Utolsó!

Megkérdezhetem, hogy mit csinálsz egész nap, ha nem dolgozol, nincs gyerek és a házimunka terhének egy részét is leveszik a válladról? Szimplán kíváncsi vagyok, mert számomra dög unalmasnak és "értéktelennek" tűnik az ilyen felállás.

2016. jan. 10. 14:39
 45/48 anonim ***** válasza:
Én is halálra unnám magam, dolgozok is elég sokat, itthon is szinte a házi munka egésze az enyém, plusz munkát is vállalok, és még néha így is van,hogy unatkozok. Adjatok már tippeket, mit lehet még. Pedig járok fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz is néha, de ezek nem vesznek el egy hónapot. Szóval nem tudom ki mivel múlatja az idejét, aki kb semmit nem csinál.
2016. jan. 11. 08:18
 46/48 A kérdező kommentje:

Szerintem ez nem olyan sok idő, hogy ne töltse ki az ember. Nyelvtanulás, sport, hobbi, olvasás, párommal sokszor elmegyünk valamerre, kipróbálunk valami új helyet, új étel, vagy összehívjuk a barátokat és elmegyünk valamerre, szabadulós játék, paintball, akármi.

Vagy csak otthon vagyunk párommal, közös hobbik, hülyülünk, film.

2016. jan. 11. 17:28
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, soha ne magadból indulj ki! Magyarország túlnyomó többségének a munka után a hobbi a tévé, a sport, olvasás és egyebek kizárt. Társaságba ha el is járnak az kimerül a suttyódiszkó/bográcsozás vagy horgászás/"tömeges telekkarbantartás" fogalomkörében. Így talán nem csoda hogy téged nem értenek, meg azt se hogy egyáltalán hogy létezik olyan hogy megéri másnak fizetni a munkáért, hogy te értékesebben tudj tevékenykedni.

Az unatkozásról meg véleményem szerint csak annyit, hogy olvasni kell. Az olvasástól legalább fejlődik az ember, nem csak vegetál meg betölti a "szerepét.

2016. jan. 11. 19:26
 48/48 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó:

Egyet értek veled, az olvasás valóban egy nagyon hasznos időtöltés, én imádok könyvesboltba és könyvtárba járni, majd van, hogy 1 könyv/ 1 este az adagom :) Valóban jó az olvasás, javítja a helyesírást, a fogalmazóképességet, és növeli a fantáziát és az intelligenciát, ez valóban egy jó időtöltés, sajnos egyre kevesebben gyakorolják.

45-ös voltam megint

2016. jan. 11. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!