Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elítélendő, ha heti egyszer...

Elítélendő, ha heti egyszer segítséget hívok a mosáshoz?

Figyelt kérdés
Mindketten dolgozunk a férjemmel, itthon házimunkát együtt csináljuk, általában a férjem főz, én elmosogatok, illetve a takarítás is felosztjuk, kinek hogyan esik éppen jól. Viszont a mosás az egyetlen mumus nekem. Rühellek kimosni, kiteregetni, ruhákkal foglalkozni ilen téren. A férjem szintén. Az elején még csináltuk, de annyira sok idő elmegy vele, és annyira utáljuk, hogy volt hogy egy hónapig nem is mostunk, amíg az összes tiszta ruhánk el nem fogyott. Képtelenek voltunk rávenni magunkat. Utána döntöttem úgy, hogy heti egyszer szólok egy néninek, hogy segítsen. Ő is örül a pénznek, mi is örülünk, hogy nem kell ezzel foglalkozni és több idő marad egymásra. Régóta működik így,szüleimnek nem olyan régen került tudomásukra, véletlenül. Anyám teljesen ki volt kelve magából, hogy milyen nő/asszony vagyok. Nem csinálom a dolgom, és amúgy is, mi az, hogy azt merem mondani, hogy nem bírom megcsinálni. Azóta is mérges rám emiatt. Szerintetek tényleg gáz ez, én/mi vagyunk a kis teherbírásúak? 27/N
2016. jan. 6. 12:51
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

De, mondta párszor páromnak, hogy miért csinál megy ennyi mindent "helyettem". :D Ő csak nevetett, hogy nem azért vett el, hogy legyen egy házicselédje.

Amúgy abban igaza van valamelyik válaszolónak, hogy nagyon hamar elfáradok, sok pihenésre van szükségem. Nem vagyok beteg vagy ilyesmi, sajnos mindig is ilyen voltam. A mosással az a bajom, hogy egyrészt sok olyan ruhám van, ami kényes, és nem szabad géppel mosni. Ezen felül nem tudom megmagyarázni, vmiért nyűgnek tekintettem mindig is. Párom sem szereti.

2016. jan. 6. 13:09
 12/48 anonim ***** válasza:
86%
Akkor itt van a kutya elásva: anyukád fejében él ez a régi szereposztás. Ami - ha igazságosak akarunk lenni - ma már nem állja meg a helyét, ugyanis legtöbbször mindkét fél kenyérkereső. Vagyis nem kellene az egyik félre hárítani a halál unalmas rutinfeladatokat, hogy csak ő cipelje a plusz terhet.
2016. jan. 6. 13:12
 13/48 anonim ***** válasza:
16%

9:

Én nem magam sztároltam, csak kérdezte, hogy ők e a kis teherbírásúak?

Én erre válaszoltam, mert SZERINTEM igen.

Nyilván nem lesz mindenkinek ugyanaz a véleménye egy dologról.

Most hazudjam azt, hogy nem, ti teljesen kemények vagytok, jól csináljátok, ez az, így tovább, ha nem ez a véleményem?

Én meg lenézem az olyan embereket, főleg nőket, amilyenek néha vannak. Pl kolleganőm munka utána hazamegy, és semmit nem csinál, csak alszik, és utána panaszkodik, hogy aludt vagy 10 órát, mégis fáradt, de közben a gáztűzhelyen a 3 hetes menü rákeményedve ott van, meg behív, és én érzem magam kellemetlenül a koszban. És elég sok ilyet ismerek sajnos, úgyhogy nem minden ember hozza a színvonalat megnyugtatlak.

Nekem ez a véleményem na, és kész, minek kérdez, ha nem lehet leírni a véleményt, csak azt, hogy nem elítélendő, hogy heti 10 percet nem tudnak mosásara szánni, és inkább hetekig halmozták a szennyest bla bla?

2016. jan. 6. 13:14
 14/48 anonim ***** válasza:
39%
Hát eddzed magad anyukám, mert ha gyereked is lesz ha akartok, akkor nem lesz ilyen, hogy elfáradok gyorsan :D
2016. jan. 6. 13:16
 15/48 anonim ***** válasza:
68%
Imádkozz, hogy egy giga napkitörés, vagy bármilyen más esemény kapcsán se legyen sose áramszünet. Ti lennétek az első elhullók. Nem is értem, a modernizált háztartás korában, hogy a fenébe jelenthet ekkora kihívást egy mosás.
2016. jan. 6. 13:19
 16/48 A kérdező kommentje:
Héhé. Kosz nincs nálunk :) Nem mondtam, hogy nem csinálok semmit, csak elosztjuk. De tényleg hamar elfáradok. Informatikus vagyok, 8-9 óra kemény szellemi meló, utána sokat futkározunk a kutyussal párommal együtt. Estefele pedig a napi tennivalók maradnak, egymással illetve a hobbikkal foglalkozunk. Azért 10-re elfáradok és aludnom kell. De a mosás sajnos nem 10 perc, a kényes ruhák miatt. Azokat csak kézzel lehet mosni, sajnos.
2016. jan. 6. 13:20
 17/48 A kérdező kommentje:
Hát a gyerek téma sem lesz egyszerű. Az már biztos, hogy másfél évet én maradok vele, másfelet a férjem. Utána marad a mostani felállás. De remélem nyugodt gyerekem lesz. :D
2016. jan. 6. 13:21
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
A mosógépen van kézi mosás program is, azt szoktam használni.
2016. jan. 6. 13:24
 19/48 anonim ***** válasza:
79%

11-re:

A mi automata mosógépünkben van olyan program is, ami kézi mosást imitál. Mostunk benne pl. kötött pulóvert is, semmi baja nem lett. Próbáljatok ilyet keresni.

A kérdésedre válaszolva: nézd, én nem ítéllek el, mert azt vallom, ha párod és közted ez nem okoz konfliktust, nekem, kívülállónak nincs jogom fennakadni rajta.

Az más kérdés, hogy semmiképp sem vettem volna el ilyen nőt feleségül, de ehhez meg másnak nincs köze.

Egy jó tanács: ha ennyire fáradékony vagy, amögött lehet valami egészségi probléma. Vagy nagyon helytelen táplálkozás, életmód stb. Érdemes volna ennek utánajárni, mert 14-nek igaza van, így nem fogod bírni a gyerkőc körüli dolgokat.

2016. jan. 6. 13:27
 20/48 A kérdező kommentje:
Voltam már sokszor tökéletes a vérképem, elvileg semmi egészségügyi problémám sincs. Sportolok, egészségesen eszünk. Mióta az eszemet tudom, ilyen vagyok. Gimiben is ilyen voltam, egyetem alatt is, mindig. A gyerek miatt azért nem aggódok komolyan, mert a férjem olyan beállítottságú, hogy szívesen leveszi a terheket a vállamról. Mint látszik.
2016. jan. 6. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!