Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elítélendő, ha heti egyszer...

Elítélendő, ha heti egyszer segítséget hívok a mosáshoz?

Figyelt kérdés
Mindketten dolgozunk a férjemmel, itthon házimunkát együtt csináljuk, általában a férjem főz, én elmosogatok, illetve a takarítás is felosztjuk, kinek hogyan esik éppen jól. Viszont a mosás az egyetlen mumus nekem. Rühellek kimosni, kiteregetni, ruhákkal foglalkozni ilen téren. A férjem szintén. Az elején még csináltuk, de annyira sok idő elmegy vele, és annyira utáljuk, hogy volt hogy egy hónapig nem is mostunk, amíg az összes tiszta ruhánk el nem fogyott. Képtelenek voltunk rávenni magunkat. Utána döntöttem úgy, hogy heti egyszer szólok egy néninek, hogy segítsen. Ő is örül a pénznek, mi is örülünk, hogy nem kell ezzel foglalkozni és több idő marad egymásra. Régóta működik így,szüleimnek nem olyan régen került tudomásukra, véletlenül. Anyám teljesen ki volt kelve magából, hogy milyen nő/asszony vagyok. Nem csinálom a dolgom, és amúgy is, mi az, hogy azt merem mondani, hogy nem bírom megcsinálni. Azóta is mérges rám emiatt. Szerintetek tényleg gáz ez, én/mi vagyunk a kis teherbírásúak? 27/N
2016. jan. 6. 12:51
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
74%

Egy normálisabb mosógépen van kb. 20 féle program (a 90 fokos programtól a kímélő vagy éppen kézi mosásig) + egyéb funkciók, szóval kissé érthetetlen számomra, hogy mi olyan időigényes és megterhelő benne, az meg enyhén szólva is lustaság és igénytelenség, hogy 1 hónapig nem vagytok képesek elindítani egy programot.

Ettől függetlenül mindenki ott vesz igénybe segítséget, ahol akar.

2016. jan. 6. 13:57
 32/48 anonim ***** válasza:
54%

A kérdezőnek bazi nagy szerencséje, hogy ebbe a korba született, és nem mondjuk 80 évvel ezelőtt.

Hogy ment volna kézi erővel mosni a folyóhoz, sulykolni ki a ruhákat, közben főzni, sütni, 3-4 gyerekkel lenni, takarítani, disznót vágni, fejni, vajat köpülni, menni ki kapálni mi egymás dolgok. Hála ég, hogy a modern korba született, így megteheti, hogy egy öreg néni nyomja be helyette azt a 2 gombot. Ámen.

2016. jan. 6. 14:02
 33/48 A kérdező kommentje:
Én is örülök. :) Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 6. 14:04
 34/48 anonim ***** válasza:
40%
Hatalmas meglepetések fognak érni, ha egyszer gyereketek lesz...
2016. jan. 6. 14:32
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

A személyes véleményem az, hogy csak a kettőtök dolga. Ha a párodnak megfelel másnak kuss, elvégre a ti háztartásotok.

Egyébként a mosás téma nekem is fura, de én nem szólhatok semmit, egyetemista koromban 2 szobatársamra főztem csak hogy ne kelljen mosogatni.

26/F

2016. jan. 6. 17:47
 36/48 anonim ***** válasza:
0%
Mi lenne veled, ha tárcsás mosógéped lenne csak... Komolyan az ilyen emberek hogy maradnak életben?
2016. jan. 6. 19:34
 37/48 anonim ***** válasza:
Hát nekem ez a sztori a korona a nap végére! Köszönöm, de komolyan!
2016. jan. 6. 21:49
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom nálunk mit csinálnál. Ha heti egyszer mosnék a néni nem végezne egy nap alatt. 5-en vagyunk. Három pici gyerekkel. Fent egy egész mosókonyhám van, ahol a szennyest gyűjtöm szortírozom. Végiggondolom a fontossági sorrendet, mert a szírítási lehetőségek is végesek. El tudod képzelni itt mennyi ruha van három pici után? És akkor két hetente ágynemű mosás, plédek, törülközők plusz konyharuhák. Ide akkor nekem egy állandó mosó személyzet kellene, aki szortíroz, mosógépet indít és tereget, mert szárítógépem az nincs.
2016. jan. 7. 06:17
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Tudom, sokan leírták, de én sem értem, hogy miért akkora ördöngösség bepakolni egy adagot, megnyomni pár gombot, majd a végén tényleg 5 perc alatt kiteregetni.

ON: Ettől függetlenül senkinek az égvilágon semmi köze hozzá, hogy ti, a saját pénzetekből kit és mire vesztek fel. Ha arra fizetnétek valakit, hogy a seggeteket törölje nagydolog után, abba sem szólhatna bele senki. Felnőtt emberek vagytok basszus.

2016. jan. 7. 14:05
 40/48 A kérdező kommentje:
38-as, tudom milyen az. Négy testvérem van, anyámnak kétnaponta mosott. Na, hát ezt nem szeretném :)
2016. jan. 10. 07:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!