Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elítélendő, ha heti egyszer...

Elítélendő, ha heti egyszer segítséget hívok a mosáshoz?

Figyelt kérdés
Mindketten dolgozunk a férjemmel, itthon házimunkát együtt csináljuk, általában a férjem főz, én elmosogatok, illetve a takarítás is felosztjuk, kinek hogyan esik éppen jól. Viszont a mosás az egyetlen mumus nekem. Rühellek kimosni, kiteregetni, ruhákkal foglalkozni ilen téren. A férjem szintén. Az elején még csináltuk, de annyira sok idő elmegy vele, és annyira utáljuk, hogy volt hogy egy hónapig nem is mostunk, amíg az összes tiszta ruhánk el nem fogyott. Képtelenek voltunk rávenni magunkat. Utána döntöttem úgy, hogy heti egyszer szólok egy néninek, hogy segítsen. Ő is örül a pénznek, mi is örülünk, hogy nem kell ezzel foglalkozni és több idő marad egymásra. Régóta működik így,szüleimnek nem olyan régen került tudomásukra, véletlenül. Anyám teljesen ki volt kelve magából, hogy milyen nő/asszony vagyok. Nem csinálom a dolgom, és amúgy is, mi az, hogy azt merem mondani, hogy nem bírom megcsinálni. Azóta is mérges rám emiatt. Szerintetek tényleg gáz ez, én/mi vagyunk a kis teherbírásúak? 27/N
2016. jan. 6. 12:51
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

mosásra? röhej.

bepakolás: 5p

*1óra múlva csilingel*

kiteregetés: 10p

2016. jan. 6. 13:33
 22/48 anonim ***** válasza:
33%
1. vagyok. Nyilván azt csináltok, amit akartok, de egy picit tényleg nem ártana, ha keményednél. A gyerek "terheit" nem tudja majd a férjed átvállalni (például ha szoptatsz majd, akkor azt éjjel is csak te tudod majd megtenni és még sok dolog van).
2016. jan. 6. 13:38
 23/48 anonim ***** válasza:
33%

Nem az elítélendő rá a jó szó, inkább fura. Ti dolgotok, de akkor is.

én 2 gyerekkel vagyok itthon (2.5 éves és 8 hónapos) és hatalmas házunk van, de egyedül takarítok, főzök és még saját vállalkozást is csinálok közben itthonról. Szóval nekem fura. Sok kisgyerekes anyuka mondja nekem, ha összefutunk pl a boltban, hogy ők gyakran hideget esznek, mert nincs ereje az 1 gyerek mellett főzni. Hát én ha ilyennek a férje lennék, azért biztos kiakadnék...

Ha egy semmi megerőltetést nem igénylő mosást nem tudtok megcsinálni ketten akkor hogy pucoltok ablakot, hogy takarítotok wc-t és egyebek? Hmmmm

2016. jan. 6. 13:39
 24/48 anonim ***** válasza:
74%

Én is informatikus vagyok, kutyám is van, és párom akkor segít, ha a szájába rágom mit kell csinálni. Mosok-főzök-takarítok munka után, és a kutyám is le van mozgatva. Igaz, én sima ruhákba járok, semmi extra, és a porszívózást is megoldja a robotporszívó. A mosogatást meg a mosogatógép.

Nem egy nagy ördöngősség, nem is fárasztó. Rajtam még túlsúly is van, mégis valószínű nagyobb teherbírású vagyok, mint te.

26/n

2016. jan. 6. 13:44
 25/48 anonim ***** válasza:
65%

Lehet valami rejtett anyagcsere-betegséged, autoimmun-betegséged, és nem biztos, hogy mindet ki lehet zárni egy vérképpel (egyébként ott se mindegy, hogy mit néznek).

Lehet alacsony vérnyomás vagy depresszió a háttérben (bár, ha sok éve fennáll, akkor a depresszió kevésbé valószínű).

Ha a hivatalos orvoslás nem talál semmit, érdemes lenne természetgyógyászt fölkeresned.

Én biztos nem nyugodnék bele, hogy az életem úgy teljen el, hogy a mindennapi teendőkben ilyen szinten elfáradjak. Gyakorlatilag be van korlátozva az életed 27 évesen, amikor a csúcson kéne lenned teherbírás szempontjából.

Mi lesz veled 50 évesen???

2016. jan. 6. 13:45
 26/48 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy ne tudnánk megcsinálni, szimplán nem akarjuk. Elég a főzés és a takarítás. Nem vagyunk egyformák. Nekem pl ezen felül még a mosás sok. De ezeket az elvárásokat nem értem. Nem lennél a férje annak aki nem főz rád minden nap? Nekem van olyan időszak, általában évente 2x1 hónap, amikor szinte tényleg csak aludni járok haza, napi 14-16 óra munka. Na akkor tényleg semmi erőm sincs semmihez. De ha pl aznap a férjemnek nem volt ideje/kedve főzni, sose akadtam volna ki és vertem volna az asztalt, hogy miért nem csinálta meg.
2016. jan. 6. 13:47
 27/48 anonim ***** válasza:
41%
majd ha gyerek lesz és sokat kakál akkor nem cserélsz pelust csak 3*?
2016. jan. 6. 13:49
 28/48 anonim ***** válasza:
Ti dolgotok, ha nektek így jó, akkor ez így van jól. Viszont nem értem, miért visz el olyan sok időt a mosás. Kimos a gép (gondolom automata géped van). Mondjuk teregetni én sem szeretek, meg hajtogatni sem, de azért az nem olyan nagyon hosszú idő, pár perc alatt megvan. Gondolom anyukád még a "régi idők háziasszonya", ezért furcsa neki.
2016. jan. 6. 13:49
 29/48 A kérdező kommentje:
Hát, én azért ennyire elrettentőnek nem látom a helyzetet. :D Napi 8 órát alszok, szerintem az teljesen rendben van. Ezen felül igaz, hogy estefele már elfáradok, de attól még tevékeny maradok.
2016. jan. 6. 13:51
 30/48 anonim ***** válasza:
38%
Nem erről van szó, de ha valaki otthon ül 1 gyerekkel, akkor szerintem az az alap, hogy egy paprikás krumplit odarakjon, nem az, hogy hazamegyek munkából, azt heti 5 napból 3 nap szalámis kenyeret kelljen ennem. De mint te is írtad, nem vagyunk egyformák, van , akinek megfelel ez is biztos.
2016. jan. 6. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!