Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg olyan rosszat mondtam?

Tényleg olyan rosszat mondtam?

Figyelt kérdés

Alapszitu: férjem szülei elég "érdekesek" épp, sikerült magukra haragítaniuk a férjemet, sőt, még a szüleimet is (régebben jóban voltak). Most kommunikációs zár van, mert bár ők sértettek meg mindenkit, várják a pitizést, mi meg nem szállunk be a játszmába.

A férjem nagymamája 90 éves. Van egy 2 év alatti dédunokája (lányunk). Vele nincs gondunk, vannak fura dolgai, de 90 évesen belefér. A férjem felhívta karácsonykor, boldog ünnepeket kívánt. A telefonja elég hangos, így végig hallottam a beszélgetést.

Szüleim is jelen voltak, mert nálunk töltötték a karácsonyt.

A dédi (gyerekünk szempontjából) mondta, hogy nagyon szeretné látni a kicsit, hiszen neki már nem sok van hátra.

Amikor letették a telefont, mondtam a férjemnek, hogy figyelj, ez jogos, ő nincs benne az "összevesztünk" sztoriban sem, oldjuk meg valahogy, hogy találkozzanak.

A szüleim kiakadtak azon, hogy "jogos, hogy nemsokára meg fog halni".

Az égvilágon semmi rossz szándék nem volt bennem, puszta logika, hogy aki 90 éves, ott valószínűleg már nincsenek évtizedek hátra. Ezért ne mulasszunk el egy alkalmat se, hogy láthassa a dédunokáját, akit amúgy nagyon szeret.

Komolyan ennyire rosszat mondtam azzal, hogy egyetértettem a dédi azon kijelentésével, hogy már nem fog sokáig élni? Szerintem egy 90 évesnél ez tényleg reális kilátás, minden rosszindulat nélkül...

2015. dec. 27. 21:50
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
51%
Ti hol éltek, hogy enyhülést vársz? Mindenhol sokkal jobb idő van, mint azt az évszaktól elvárhatnánk. 2 éves gyerekkel nem indulnátok útnak ilyenkor???? Nevetséges!
2015. dec. 28. 18:35
 22/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, ne károgj olyasmibe, amihez nem értesz!

Száraz hidegben sokkal biztonságosabb közlekedni, mint ködös, nyálkás időben. Jelenleg kb. egy hete folyamatosan köd van. A látási viszonyok rendkívül rosszak, ehhez járul még a korai sötétség (az év legrövidebb nappalai épp most voltak). Ráadásul a köd lecsapódik az utakra, és a hideg, nyirkos aszfalt csúszóssá válik.

Most hidegfront jön. Ez sok helyen szelet is hoz, ami eleve ellene dolgozik a ködnek. Ráadásul fölszárítja a jelenleg nedves aszfaltot, tehát a fagyos éjszakák ellenére nem lesz jégréteg az utakon. Nappal pedig akár napsütés is lehet. Mindez sokkal biztonságosabb közlekedés szempontjából, mint az eddigi idő.

2015. dec. 28. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!