Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezzel most mi rosszat mondtam?

Ezzel most mi rosszat mondtam?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki ezzel indítana: nem, nincs még elég pénzem albérletre meg mellé egy értelmes létfenntartásra jelenleg. Nagyon jó lenne, de még nem kivitelezhető.

Szituáció: A héten ráhúztam a túlórázással, sok volt a munka, egyik nap sikerült csak este fél 8 előtt hazaesni úgy, hogy reggeltől bent vagyok. Szűk 10 órás munkanapok után nagyjából egy cserepes növénnyel is értelmesebb beszélgetést lehet folytatni, mint velem így péntek este. Két dologra vágyom ilyenkor, egy kicsit kikapcsolódni még pl. a gép előtt, aztán aludni. Egész álló nap emberek között vagyok, együtt dolgozom másokkal, péntek estére eljutok arra a szintre, hogy ugyan ne nyúzzon már senki a hülyeségeivel egy kicsit, szeretnék egy kis csöndet és nyugalmat így estére, talán reális kérés.

Mit ad isten, élvezem végre, hogy hétvége van, holnap nem kell korán kelni, persze anyámnak ilyenkor kell még elmagyarázni a napi "élményeket". Bólogatok, hogy aha-aha (ha a lottó ötöst nyerte volna meg, se tudnám körülbelül felfogni), megérdezi mi bajom, hát mondom elfáradtam, ennyi (meg nem volt a munkanap konfliktusmentes sem, de az ilyen dolgokat nem hozom haza meg még bent meg is beszéltük, csak akkor is megvisel egy kicsit, míg nem alszom rá egyet).

Erre felkapja a vizet, hogy hát ő is fáradt, holnap meg főzhet, vásárolhat, takaríthat és ennél a pontnál dühöngve otthagyott.

Én meg bámultam döbbenten.

Hozzátenném, én ugyanúgy csinálom hétvégén a házimunkát, csak nem szombat délelőtt mondjuk, hanem délután vagy vasárnap, mert baromira lényegtelen szerintem, hogy mikor lesz kész, ha kész van.

Most ezzel komolyan, mi rosszat mondtam mégis? Azon felül, hogy mint sokszor máskor, rajtam éli ki a napi hiszitjét...

2015. jún. 26. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

Hát én teljes mértékben megértem az anyádat, ő valójában, csak normális módon szeretett volna kommunikálni veled, mint minden egyes normális családban szokás, ahol nem úgy élnek egymás mellett mint az idegen lakótársak, de még ők is megszokták beszélni , hogy hogy vannak, hogy telt a napuk... nem hiszem, hogy tényleg annyira fáradt vagy, hogy egy értelmes mondatot ne tudnál összecsapni 3 percben...

S ha nem tetszik, költözz el, old meg, dolgozol, csak ki kell tudjál fizetni egy albérletet, ahol nem kell beszélj..

2015. jún. 26. 22:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Az első mondatot kihagytad barátom egyrészt, másrészt igyekeztem reagálni-bólogatni. Ő megkérdezi, hogy mi bajom, válaszolok rá, hogy el vagyok már fáradva és EZEN besérül. Akkor ne válaszoljak vagy hazudjak vagy mi mégis?? Próbáld már meg amúgy a kérdést végigolvasni és értelmezni is.
2015. jún. 26. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom mennyi idős anyukád,én 51 vagyok és imádom a családomat,értük élek,szeretetteljes a hangulat itthon,két felnőtt gyerekem él velem! De! Vannak napok amikor minden idegesít,bele tudnék kötni az élő fába is,egy uzzival kiirtanám az emberiséget és még az is idegesít,ha meghallom itthon a motoszkálást és ilyenkor gyűlölök mindenkit,egy lakatlan szigetre vágyom,haragszom a sorsra a házimunkáért,a testi nyavalyákért,de leginkább magamat utálom ilyenkor,mert nem tudok ezek ellen a banyakóri tünetek ellen tenni! Persze ezt mind magamba fojtva!Amíg át nem éli valaki,nem tudhatja,hogy ez milyen rossz!
2015. jún. 26. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Ez az a szitu, amikor mind a kettőtöknek igaza van. Úgy sejtem, fiú/férfi vagy (velük ez gyakoribb, de nem törvényszerű:-)). Mind a ketten fáradtak vagytok, anyudnak hiányoztál is (mégiscsak a gyereke vagy), beszélgetni szeretne, egyrészt mert hiányoztál, másrészt mert ő nőként így vezeti le a heti feszültséget (zizeg:-)). Te viszont a semmi-dobozodra vágysz. Abból, hogy fáradt vagy, ő azt veszi le, hogy téged ő nem érdekel, terhedre van, és mivel ő is fáradt, megsértődik, mert nem gondolkozik - ahogy te sem:-)

Aludd ki magad, holnap meg szánj rá egy kis időt már kipihenten, érdeklődj, hogy telt a hét, és hallgasd végig. Minden rendben lesz, de az ilyen szituk sajnos, szinte kivédhetetlenek.

2015. jún. 26. 22:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Minden nap végighallgatom, hozzáteszem, hogy gyakorlatilag ugyanazt, hogy melyik kolléga miért és mennyire idióta. Rettentően érdekfeszítő (nem), de soha nem teszek rá megjegyzést, hogy ugyan cseréljünk már lemezt.

Ha fáradt vagyok, az annyit tesz, hogy fáradt vagyok és nem tudok már tetteni se egy értelmes arckifejezést. Nagyon jól tudja, hogy mikor érek haza hétköznap, mégis minek kérdezi akkor, hogy mi van, ha egy normális válasz hallatán így bepöccen? Ezt nem bírom megérteni.

2015. jún. 26. 22:57
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Neki is pocsék napja volt, alig várta már hogy kiengedje egy kicsit a gőzt azzal, hogy kibeszéli neked, ami a szívét nyomja, de te meg éppen nagyon nem voltál olyan hangulatban, és elhajtottad. Megesik. Mindkét fél részéről érthető reakció. Nem kell túlreagálni a dolgot. Inkább aludd ki magad:)
2015. jún. 26. 23:12
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Én tegnap voltam ilyen állapotban és egy biztos képtelen lettem volna egy ilyen kisregényt kiírni..

Szerintem semmi extra nem történt, anyukád kicsit megsértődött és ennyi. Legközelebb inkább ne mondj semmit ha ilyen érzékenyen veszi a dolgokat.

2015. jún. 26. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:

De hát csak a kérdésére válaszoltam :| egy szóval sem mondtam neki, hogy hagyjon békén, de arra meg már nem tudok érdemben reagálni, hogy az XY már megint mit csinált :|

Az őszintét megmondva péntek este egy tényleg hosszú hét után meg valóban magasról tojok mindennemű munkahelyi problémára és az a legutolsó beszédtéma, ami iránt érdeklődést mutatok, azt belátom.

2015. jún. 26. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!