Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszat mondtam, ártottam ezzel?

Rosszat mondtam, ártottam ezzel?

Figyelt kérdés
A felességemmel nagy köztünk most a feszültség, tegnap sírva mondtam, hogy elmegyek. A 7 éves kisfiam zokogott, hogy "apa, ne menj el!"

2015. ápr. 24. 14:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%
Igen, nagyon rosszat mondtál. Komolyan fél a kisfiad, hogy el fog veszíteni Téged.
2015. ápr. 24. 15:01
 2/16 anonim ***** válasza:
67%

Igen, rosszat tettél. Ne a gyerek előtt veszekedj a feleségeddel, és a gyerek legyen MINDIG az első, nem mondhatsz ilyet! Hidd el, sokkal többet ártottál ezzel, mint hinnéd. 4 éves voltam, amikor apám ugyanezt többször is eljátszotta. Soha nem fogom elfelejteni azt a rettegést, amit akkor éreztem, amikor azt hittem, hogy soha többet nem látom az apámat. Rá is nyomta a bélyegét a kapcsolatunkra, amiket akkor mondott, és hogy azt hittem, képes lenne arra, hogy elhagyjon engem és anyámat. Ráadásul anyám is zokogott, és azt is fájt látni, hogy neki mennyi fájdalmat okoz.

Ha gondjaitok vannak, beszéljétek meg, de a gyereket hagyjátok ki belőle, mert komoly lelki sérüléseket szenvedhet.

2015. ápr. 24. 15:03
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Tehát a 7 éves fiad tanúja a veszekedéseknek,a a feszültségben él, amit ti generáltok számára, látott kiborulni és kiborulva közölted, hogy elmégy, megríkattad, majd a kérdés az, hogy ártottál-e vele?!

Szerinted?!

2015. ápr. 24. 15:05
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
A Kisfiad nem érzi magát biztonságban a feszkó miatt és erre még ráteszel egy lapáttal, hogy elmégy! Jóhogy zokogott!!!
2015. ápr. 24. 15:09
 5/16 anonim ***** válasza:
58%
Jááájj! Vígasztald meg a gyereked minél hamarabb! Az ő biztonságérzete a legfontosabb, bárhogy is alakul kettőtök házassága. Nagyon fontos hogy a gyerek előtt sosem szabad veszekedni. Sokkal mélyebb sérüléseket szereznek ettől egy életre mintha ők maguk keverednének balhéba a suliban. Tedd rendbe a kisfiad biztonságérzetét, és vigyázz rá!
2015. ápr. 24. 15:10
 6/16 anonim ***** válasza:
66%
Igen, ártottál, előttem már leírták, miért. Ne a gyerek előtt veszekedjetek, ilyet pedig előtte nehogy még egyszer mondjál.
2015. ápr. 24. 15:11
 7/16 anonim ***** válasza:
56%
Kérj bocsánatot, és biztosítsd róla, hogy soha nem fogod elhagyni, és rád mindig számíthat. Nagyon fontos, hogy úgy érezze, bármi történjék, te ott állsz mögötte, és fogod a kezét! Egy gyerek számára az érzelmi stabilitásnál nincs fontosabb. És ne csak mondd neki, hanem bizonyítsd is be! Kezdhetnéd úgy, hogy többet nem csinálsz ilyet. Különben problémás lesz a kapcsolatotok a jövőben, vagy nem lesz semmilyen. És ne csodálkozz majd rajta, ha később nem igényli majd a társaságodat, nem lesz rád szüksége, nem téged fog hívni, ha baj van, vagy ha egyáltalán nem fogjátok tartani a kapcsolatot. Most még helyrehozhatod, de ne hidd, hogy a gyerekek könnyen felejtenek. Talán úgy tűnik, de nem...
2015. ápr. 24. 15:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Tudom. Bánom is. Ki vagyok borulva. Már mondtam neki, hogy nem megyek el, csak akkor és ott elgurult a gyógyszerem. Ti sem nyugtattatok meg. Azért ugye nem tettem tönkre egy életre? Mi lesz, ha elválunk? Én nem akarok, de lehet, hogy ez nem elég.
2015. ápr. 24. 15:34
 9/16 anonim ***** válasza:
58%

Én is úgy gondolom, hogy a gyereket nem kell bele keverni kettőtök vitájába. Viszont, csak a gyerek miatt sem szabad benne maradni egy pocsék házasságban. Ha úgy döntötök, hogy külön mentek értelmesen kell elmagyarázni a gyereknek, hogy nem őt hagyod ott, őt ugyanúgy szereted stb.

Hiába mondják sokan, hogy a válás után sérül a gyerek, ha a szülők kultúráltan rendezik a dolgokat, nem lép ki egyik fél se a gyerek életéből, tudja, hogy számíthat mindkét szülőre (akik boldogok és kiegyensúlyozottak külön-külön vagy akár később egy új partnerrel), akkor kevésbé viseli meg mint a mindennapos vita, és a bizonytalanság, hogy esetleg mikor tűnik el apa/anya az életéből.

2015. ápr. 24. 15:53
 10/16 A kérdező kommentje:
Szeretném rendbehozni, de idegbeteg lettem és mostanában sokszor van, hogy hazamegyek és csak sírni tudok, mert nem bírom. Talán ma egy kicsit jobb. Többet nem mondok ilyet a gyerek előtt, csak nem tudom, hogy hogy legyen. Aggódom érte is, a feleségemért is.
2015. ápr. 24. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!