Anyunak rosszat teszek ezzel, bántom, mit tegyek?
Anyu egy gyönyörű utat gondolt el nekem,amit én nem jártam be,de ő jót akart nekem. Volt egy dolgos,jól kinéző,megbecsült állásban lévő párom 4 évig,csak épp nem mozdult a közös élet irányába,addig én otthon laktam,végül már egymással se jöttünk ki. Lett egy másik párom,akit anyu szívből gyűlöl,mert kiütötte az előzőt,akivel anyu szerint szép életem lett volna,ha győzök eleget várni,csak szerinte én türelmetlen voltam. De én biztosan tudom,hogy nem lett volna szép életem,csak senki sem hisz nekem. Már a kiterjedt család is rám van állítva,hogy térjen haza a 'tékozló lány',ahogy neveznek,felejtse el ezt a butaságot,mert közben elköltöztem ezzel az általuk nagyon rondának kikiáltott,s emiatt üldözött férfival. Már saját lakásban gondolkozunk. Nálunk viszont elképzelhetetlen lett volna korábban,hogy elköltözzek,mert lett volna hely a családomnak is,de csak azzal,akit anyu odaenged,a mostani páromat meg a kapun se engedi be. Azzal jönnek nekem,hogy ezt mégis hogy képzeltem,hogy ha ennyire nem szereti senki,akkor szembementem a családdal,mert a helyes sorrend szerintük még házasságban is az,hogy első a gyerek,második a szülők,és csak harmadiknak jön a házastárs. Én ezen nagyon kiakadtam. Eddig kitagadással,őrjöngéssel,napi 100 zokogó telefonnal és smssel reagáltak,most anyám a másik véglet,kaptam róla hírt,hogy teljes letargiában van,búskomor,magába zárkózik,nem beszél. Én tettem vele,mert biztosan jót akart,rosszat semmiképp,de nem látja be az én szempontjaimat. Ha jót tennék neki,és visszaülnék a régi életembe,az meg nekem nem lenne jó. Valaki biztosan sérül. Lehetek én ennyire önző,hogy ő sérüljön miattam,mikor egész életemben jót akart nekem? A párommal szeretjük egymást,a kapcsolatunk jó.
30/N
aj aj, mig nem olvastam végig, azt gondoltam egy 18 éves lány irja ezeket a sorokat.
mit tegyél? sza.rd le oket. ÉBRESZTO, 30 éves vagy!!!
"Lehetek én ennyire önző,hogy ő sérüljön miattam"
Nem vagy önző. Anyukát nem miattad "sérül".
Amit anyukád csinál az egyrészt szimpla érzelmi zsarolás, másrészt pedig basáskodás más élete felett.
30 éves vagy!!!! Ébresztő!!!!!
(Amúgy nem túl jó ötlet egy házaspárnak valamelyikük szülőjénél élni.)
Éled az életed és azzal tervezed a közös jövődet, akit szeretsz. Ez így normális. 30 éves korban pedig már legfőbb ideje is ennek!
Nagyon durva lehet a családi helyzet nálatok, ha már a kiterjedt család is rád van állítva. Legjobb, ha örökre kiszakadsz ebből.
Te tényleg 30 éves vagy?
Én is egyke vagyok, nálunk is elég sajátos az anya-gyerek kapcsolat, de amit te leírtál, az nagyon durva!!!
Na figyelj.
Nem feladatod anyádat boldoggá tenni! Ez az apád dolga lenne, ha ő valamilyen oknál fogva ebben akadályozott, neked nem feladatod átvenni az ő szerepét.
Az, hogy anyád egész életedben jót akart neked, ott borul, hogy ha így lenne, nem hozna ilyen helyzetbe.
Két lehetőséget tudok elképzelni: vagy a választottad extragáz, vagy a családodnak van valami csúnya agyi degenerációja...
És igen, lehetsz ennyire önző, már ha ez önzés, hiszen a te életedet neked kell leélned, és nem anyádnak. Amennyiben az új pasid minden szempontból kifogástalan, boldoggá tesz, és csak annyi a hibája, hogy anyádnak nem tetszik, akkor nem te vagy önző, hanem a kedves mama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!