Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszat mondtam, ártottam ezzel?

Rosszat mondtam, ártottam ezzel?

Figyelt kérdés
A felességemmel nagy köztünk most a feszültség, tegnap sírva mondtam, hogy elmegyek. A 7 éves kisfiam zokogott, hogy "apa, ne menj el!"

2015. ápr. 24. 14:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem egy 7 éves gyerek már megérti azt, ha azt mondják neki, hogy valaki nem gondolt valamit igazán komolyan, csak dühös volt.

A "ne a gyerek előtt" egy jó tanács, csak az a baj, hogy nehéz betartani. A veszekedés mindig hirtelen robban ki, nem lehet elintézni, hogy ok, 18:30-kor round one lent a kocsiban, hogy a gyerek ne hallja.

2015. ápr. 24. 15:57
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Leírtam, mit tegyél. Kérj bocsánatot a feleségedtől is, és tegyél meg mindent azért, hogy elkerüljétek a válást. Ha mégis arra kerül a sor, a gyereket biztosítsd arról, hogy ez az iránta érzett érzéseiden semmit nem változtat, és ugyanúgy szereted, támogatod, és mindig mellette leszel. És ha elváltok, akkor is maradj aktívan része az életének! De először minden erőddel meg kell próbálnod helyretenni, amit elrontottál! Remélem, sikerül!
2015. ápr. 24. 16:00
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
Szinte semmit nem tudunk meg a leírásodból. Ha a feleséged bocsánatot kér tőled, akkor gondolkodj el rajta.
2015. ápr. 24. 16:03
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Vidd el fagyizni és beszéld meg vele.

Elsős voltam mikor hasonlót mondott anyukám. Nem tudta hogy én is hallom. Rettenetesen rátapadtam rettegtem, hogy elhagy.

Nem sokkal utána volt, hogy kimaradt éjszakára, azt hiszem osztálytalálkozó miatt. Én meg halálra rémültem, hogy elment, kiokoskodtam, hogy biztos a nagyszüleimnél van. Szóval felszálltam a hajnali vonatra, de rossz helyen szálltam le, és eltévedtem.

Fél napig kóvájogtam, mire meg mertem kérdezni valakitől, hogy tudja-e hogy hol laknak a nagyszüleim. Szerencsére én is tudtam pár konkrétumot, szóval a néni elkisert.

Addig a szüleim már a rendőrséget is kihívták.

2015. ápr. 24. 16:08
 15/16 A kérdező kommentje:
OK, azt teszem.
2015. ápr. 24. 16:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Amikor gyerekek voltunk a mi szüleink is sokat veszekedtek és rendszeresen kilátásba helyezték a válást. A testvéreimmel a mai napig mély nyomokat cipelünk magunkban. Az a két ember aki a biztonságot jelentette számunkra, a stabil pontot , és akiket a legjobban szerettünk a világon egymás ellenségeiként üvöltöztek egymással. Azt hittük hogy kifordul magából a világ. Nem éreztük biztonságban magunkat. Mindig féltünk hogy nehogy újra veszekedjenek, és sokat hibáztattuk önmagunkat. Éjszaka átszöktünk egymás ágyába mert nem tudtunk aludni és azon gondolkoztunk hogy ha elválnak Apához vagy Anyához költözzünk-e. Mind a kettő nagyon félelmetes megoldás volt, mert nem tudtuk elképzelni az életünket egyik szülő nélkül sem.
2015. ápr. 24. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!